Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Pīzelis

Noslēgsies vieglatlētikas sezona

Šajā nedēļas nogalē, sestdien un svētdien, ar sacensībām "World Athletics Final" Vācijas pilsētā Štutgartē noslēgsies 2007. gada vieglatlētikas sezona. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs šķēpmetējs Ēriks Rags un skrējējs (800 metru distancē) Dmitrijs Miļkevičs.

Šķēpa mešanas sacensības vīriešiem sāksies svētdien plkst. 16.40 pēc Latvijas laika. Paredzams, ka par uzvaru cīnīsies divi sportisti – pasaules čempions, soms Tero Pitkemeki un norvēģis Andreass Torkildsens. Štutgartē neredzēsim Bo Grīru no ASV. Ērikam Ragam sezonas pēdējās sacensībās jācenšas parādīt labu rezultātu, kas veiksmes gadījumā ļautu pacīnīties par labām vietām.

Dmitrijs Miļkevičs uz starta izies jau šodien, plkst. 17.05. Viņš, kopā ar spāni Manuelu Olmedo, būs vienīgie Eiropas pārstāvji 800 metru distancē.

Arī Štutgartē izpaliks allaž ovācijas izraisošais duelis 100 metru sprinta distancē vīriešiem – pasaules rekordists, jamaikietis Asafa Pauels pret pasaules čempionu Taisonu Geju (ASV), jo amerikānis nolēmis "World Atheltics Final" nepiedalīties. Taču tas nemazina šīs disciplīnas intrigu, jo nav izslēgts, ka Pauels kārtējo reizi varētu labot pasaules rekordu un skaisti noslēgtu šo sezonu.

Vislielāko skatītāju interesi noteikti piesaistīs kārtslēkšanas un arī augstlēkšanas sacensības sievietēm, jo gan krieviete Jeļena Isinbajeva (kārts), gan horvātiete Blanka Vlašiča (augstums) ir apņēmības pilnas labot pasaules rekordu šajās disciplīnās.

Izmantotie resursi:
www.iaaf.org
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-09-22 13:47, pirms 17 gadiem
17:25 laikam...
, 2007-09-22 13:52, pirms 17 gadiem
Eurosport mājas lapā rakstīts 15:25 (GMT), tas laikam arī sanāks 17:25, kāds palabojiet ja kļūdos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-09-22 20:15, pirms 17 gadiem
Gribas novēlēt Ērikam Ragam rīt sezonas pēdējā mačā Štutgartē šķēpu aizmest 80-83m robežās. Lai veicas! Paredzu uzvaru sezonas stabilākajam un veiksmīgākajam šķēpmetējam somam Pitkemeki(88-90m)!!!
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.