Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Mūze: "Uz pasaules čempionātu braukšu, ja labošu personisko rekordu"

Mūze: "Uz pasaules čempionātu braukšu, ja labošu personisko rekordu"
Līna Mūze pēc uzvaras Eiropas U-23 čempionātā
Foto: Sandra Škutāne

Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze, kura svētdien "Ventspils šķēpos" ar pārsteidzošu precizitāti izpildīja pasaules čempionāta B normatīvu (60.00), portālam Sportacentrs.com atzina, ka pasaules čempionāts nav viņas galvenais mērķis un par katru cenu viņa uz to neraujas.

"Mans svarīgākais starts [Eiropas U-23 čempionāts] ir aizvadīts un es nebūt nevēlos [par katru cenu] doties uz pasaules čempionātu Maskavā," sacīja Mūze. "Došos uz Maskavu tikai tad, ja izpildīšu atbilstošu, normālu rezultātu, ar kuru var tikt finālā. Tāpat braukt un bojāt savu veselību negribas. Kādu rezultātu jāsasniedz? Noteikti, ka personisko rekordu, jālabo savi pagājušā gada 61.04 metri. Varbūt manus šīs sezonas tālākos metienus var gaidīt Latvijas čempionātā. Ja būs lemts, tad es varu izpildīt arī A normatīvu."

Šķēpmetēja pati bija pārsteigta par vakardienas rezultāts, kas centimetrs centimetrā atbilda pasaules čempionāta B normatīvam: "Ja godīgi, tad es pati neticēju rezultātam, līdz man tas netika parādīts mērinstrumentā [tahometrā]. Tas ir neticami, ka cilvēkam cīnoties par konkrētu rezultātu, tas sakrīt tik precīzi. Turklāt ar pēdējo metienu... Protams, cilvēki var runāt vai uzmetu vai neuzmetu, vai kaut ko piemērīja, bet kas attiecas uz manu iespējamo startu Maskavā, tad, manuprāt, uz pasaules čempionātu var braukt cilvēks, kas pretendē uz labāko divpadsmitnieku."

"Ja būs atbilstošs rezultāts, tad uz Maskavu braukšu, bet, ja ne, tad klausīšu savus dakterus. Viņi man ieteikuši atpūsties. Galveno mērķi – uzvaru U-23 čempionātā – esmu sasniegusi, tāpēc atpūta būs pelnīta. Vienalga, ar kādu rezultātu mērķis sasniegts, bet zelta medaļa ir, un tas ir pats galvenais. Maskava nav mans pašmērķis. Trenere [Valentīna Eiduka] uzskata, ka man, lai uzkrātu pieredzi, tur jābrauc, bet ārsti domā, ka ne. Lai tur brauc un startē lielās meitenes Madara [Palameika] un Sinta [Ozoliņa – Kovala], domāju, ka viņas var pacīnīties par ļoti labām vietām. Galvenie mači ir lielajiem, viņiem jācīnās par LOV sastāvu, mums ar Zigismundu [Sirmo] un Rolandu [Štrobinderu] tas vairs nav jādara, mēs to, ko vajadzēja, esam izpildījuši. Lai lielie brauc un cīnās," uzsvēra Eiropas U-23 čempione.

"Ar fizisko viss ir kārtībā, pieklibo tehniskais izpildījums. Tur man arī visu laiku pietrūkst tie centimetri un metri," piebilda Mūze, norādot, ka arī veselības problēmas šogad bijušas gana nopietnas. "Visu sezonu ir problēmas ar muguru, arī ar Ahileju. Vakar arī pēdējā metienā noplēsu kājas pirkstam nagu. Šodien ir grūti pastaigāt, vēl pat kāju nevaru kurpē ielikt. Viss krājas, un šobrīd ir sajūta, ka vajadzētu apstāties, paņemt nelielu pauzīti. Diemžēl vienmēr, kad to pauzi vajag, to nevar izdarīt, jo piektdien jau ir jāmet Latvijas čempionātā. Tā sportistiem ir... Reizēm, kad tu pieliecies un pat nevari aiziet kurpi, sāc domāt: "Ārprāts, tev ir 20 gadi, un ko profesionālais sports ar tevi ir izdarījis?""


, 2013-07-22 15:02, pirms 11 gadiem
Normāla attieksme!

Nevis braukt tūrisma pēc
, 2013-07-22 15:08, pirms 11 gadiem
Cilvēks Parastais rakstīja: Normāla attieksme!

Nevis braukt tūrisma pēc
Jāpiekrīt Eidukai ir jāpiedalās, ja ir tāda iespēja un normatīvs kabatā..
, 2013-07-22 15:46, pirms 11 gadiem
Jāpiekrīt ārstiem, ka tomēr nav jābrauc uz PČ. Uzdevums izpildīts, visa šķēpmetējas karjera, visi tālie metieni vēl tikai priekšā, ja viss būs normāli
, 2013-07-22 16:49, pirms 11 gadiem
piedalīties piedalīšanās pēc nav jēga: netiks finālā un tad mēs visi vēl norietu viņu par to ka aizbraukusi kā tūriste. Bet tā, šķiet pareizi darīts.
, 2013-07-22 18:58, pirms 11 gadiem
Izklausās neticami - startēt Valmierā pēcpusdienā un tad jau nākamajā dienā Ventspilī. Izskatās pēc normatīva medībām.....Novēlu
viņai vislabāko, kad būs pārliecinoši sasniegusi normatīvu...
, 2013-07-22 19:11, pirms 11 gadiem
Kaut ko nesaprotu-kāpēc pēc sasnieguma U23 vajadzēja startēt Valmierā un pēc vienas dienas valsts otrā galā- Ventspilī? Šķiet, tomēr normatīva medības!
, 2013-07-22 19:57, pirms 11 gadiem
jurka65 rakstīja: Kaut ko nesaprotu-kāpēc pēc sasnieguma U23 vajadzēja startēt Valmierā un pēc vienas dienas valsts otrā galā- Ventspilī? Šķiet, tomēr normatīva medības!
nu bet loģiski skrien pēc normas,nebutu Madara Valmierā uzmetusi arī skrietu uz Ventspili.Šitā intervija vnk.atrunas pēc ,man nekas nav pret 3 šķēpmetējām komandā bet nu nav jēgas braukt ja visu sezonu met 57-58 metri.Madara vismaz 60-61 met,retu reizi 61,5-62.tā ir stabilitāte finālam.Kovalai ar tādas nav ko liecina pēdējas 4 sacensības 57 metri,un ir bedrē.
, 2013-07-23 17:06, pirms 11 gadiem
skabarrrga rakstīja: Izklausās neticami - startēt Valmierā pēcpusdienā un tad jau nākamajā dienā Ventspilī. Izskatās pēc normatīva medībām.....
Mači Valmierā bija piektdien, Ventspilī - svētdien.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.