Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Krievijas vieglatlētiem būs iespēja cīnīties par startu Rio

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Krievijas vieglatlētiem būs iespēja cīnīties par startu Rio
Jeļena Isinbajeva un Darja Kļišina
Foto: AP, AFP / Scanpix

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) vakar nolēma, ka Krievijas vieglatlētiem individuālā kārtā tomēr būs iespēja cīnīties par startēšanu Rio olimpiskajās spēlēs zem sava karoga. Tikmēr slavenā kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva (34) kļuvusi par neoficiālu sezonas līderi.

21. jūnija sēdē SOK atbalstīja IAAF lēmumu atstādināt Krievijas vieglatlētus no starptautiskām sacensībām, taču neatstādināja no Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. SOK pieļāva, ka Rio varēs piedalīties atsevišķi krievu vieglatlēti. Turklāt nerealizējās iepriekš plaši tiražētais scenārijs, ka krievu vieglatlēti varētu startēt zem SOK karoga. Tie krievu vieglatlēti, kuriem IAAF individuālā kārtā noņems diskvalifikāciju, varēs startēt zem Krievijas karoga. Tiesa, nav īsti skaidrs, kā to visu būs iespējams īstenot, IAAF joprojām runā par neitrālu karogu. Iespējams, sportistiem būs jāsniedz pieteikumi Starptautiskajā sporta arbitrāžas tiesā (CAS), kas vērtēs katru individuālo gadījumu.

Šajās dienās notiek Krievijas čempionāts vieglatlētikā. "Pirms starta iegāju internetā un uzzināju jaunumus. Biju ļoti priecīga, ka pieņemts kaut kāds mums pozitīvs lēmums. Ierodoties uz iesildīšanos, redzēju tik daudz laimīgu seju! Salīdzinot ar iepriekšējo dienu, tagad cilvēkiem bija absolūti atšķirīgs noskaņojums," atklāj čempionāta uzvarētāja tāllēkšanā Darja Kļišina (6.84m).

Slavenā kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva valsts meistarsacīkstēs triumfēja ar iespaidīgu rezultātu. "Parādīju pasaules sezonas labāko rezultātu - 4.90m. Tas vienkārši ir traks rezultāts! Domāju, ka pēc atgriešanās no dekrēta reti kurš no manis gaidīja ko tādu. Mēs ar treneri to gaidījām, jo gatavojamies ļoti nopietni," atzīst Jeļena Isinbajeva. "SOK sammitā tika pieņemts pietiekami labs lēmums - krievu vieglatlēti, kuri tiks pielaisti olimpiskajām spēlēm, varēs startēt zem Krievijas karoga. Mums tā ir ļoti laba ziņa. Individuālā kārtā iesniegsim pieteikumus CAS un pierādīsim, ka esam cienīgi pārstāvēt savu valsti olimpiādē. Iepriekšējā dienā gan teicu, ka esmu par 99.9% pārliecināta, ka nebrauksim uz Rio. Bet tagad no SOK pienākušas labas ziņas, tāpēc nu varu runāt par 95.5%. Nevaru būt pārliecināta ne par ko, jo jaunumi mainās katru dienu. Kamēr neieradīšos Rio stadionā un nesākšu startēt, droši vien nebūšu pārliecināta par piedalīšanos olimpiādē."

Izmantotie resursi:
rsport.ru

  -2 [+] [-]

, 2016-06-22 11:39, pirms 8 gadiem
"Slavenā kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva valsts meistarsacīkstēs triumfēja ar iespaidīgu rezultātu (5.90m). "

Tad jau jāiet startēt vīriešu kategorijā. Mūsējos mierīgi pārspēs.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-22 11:40, pirms 8 gadiem
nevis 5.90 bet 4.90cm,kautgan sākuma Isinbajeva pakutināja nervus ar sākuma augstumu.Mēģināja arī 5.07cm lekt

  +4 [+] [-]

, 2016-06-22 12:18, pirms 8 gadiem
No vienas puses - sportistim parādās iespēja startēt, no otras - CAS rokās pašlaik ir iedots tik daudz varas cik viņiem nekad nav bijis. Ta jau redzēs kā tas viss beigsies.

Precīzāk, kas būs tie argumenti kāpēc sportistiem neļaus startēt un kuri tie sportisti būs.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-22 13:00, pirms 8 gadiem
Pashol ta dopingu ieleja

  +2 [+] [-]

, 2016-06-22 14:47, pirms 8 gadiem
Lipmanam jāizgudro jauns preparāts, kas izveidots, sasintezējot kopā meldonija molekulu un testosterona molekulu. Nez, vai tas ir iespējams? Būtu superdroga! Mildronols!

  -1 [+] [-]

, 2016-06-22 15:00, pirms 8 gadiem
Krievi kā vienmēr ir vienlīdzīgāki par citiem.

     [+] [-]

, 2016-06-22 15:12, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: No vienas puses - sportistim parādās iespēja startēt, no otras - CAS rokās pašlaik ir iedots tik daudz varas cik viņiem nekad nav bijis. Ta jau redzēs kā tas viss beigsies.

Precīzāk, kas būs tie argumenti kāpēc sportistiem neļaus startēt un kuri tie sportisti būs.
noteikti nedrīkst ļaut piedalīties jau sodītajiem.....

  +1 [+] [-]

, 2016-06-22 16:44, pirms 8 gadiem
netiesi atziist savu kluudu, ka paarshaavushi paar striipu. veselais sapraats tomeer straadaa

  +1 [+] [-]

, 2016-06-22 16:46, pirms 8 gadiem
tikai taa krieviete, kuru piekeera doping lietoshanaa, tiks pielaista par godu, ka izstaastiija kaut kaadu nebijushhu sisteemu.
naninoi rakstīja: noteikti nedrīkst ļaut piedalīties jau sodītajiem.....

     [+] [-]

, 2016-06-22 16:49, pirms 8 gadiem
gaisma2 rakstīja: tikai taa krieviete, kuru piekeera doping lietoshanaa, tiks pielaista par godu, ka izstaastiija kaut kaadu nebijushhu sisteemu.
Šī tikai vienu reizi pieķerta. Tāds Getlins no ASV divreiz un nekas,startēs.
Pie kam Getlins nav vienīgais ASV izlasē kurš divreiz pieķerts un tāpat startēs OS.