Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā startēs teju visi labākie Latvijas vieglatlēti

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Eiropas čempionātā startēs teju visi labākie Latvijas vieglatlēti
Laura Ikauniece-Admidiņa un Andis Austrups
Foto: Māris Pakārklis, lat-athletics.lv

Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) apstiprinājusi provizorisko izlases sastāvu startam Eiropas čempionātā, kas jūlijā risināsies Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā. Piedalīsies arī mūsu vadošās sportistes - šķēpmetēja Palameika un septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa, kura šoreiz startēs tikai 100m barjerskrējienā.

No tiem, kuri izpildījuši normatīvus, atteikušies trīs sportisti - lodes grūdējs Māris Urtāns, kārtslēcējs Pauls Pujāts un vesera metējs Igors Sokolovs. Škēpmešanas pašmāju rangā Anete Kociņa un Gatis Čakšs šogad ir ceturtajā pozīcijā, var startēt trīs, līdz ar to šie sportisti nepiedalīsies. Tiesa, šķēpmetēja Sinta Ozoliņa savainojuma dēļ nestartēja Prezidenta balvas izcīņā un Daiņa Kūlas sacensībās, līdz ar to jāskatās, vai viņa būs gatava uz Eiropas čempionātu.

Interesanti, ka pērnā gada Latvijas labākā sportiste un Eiropas sezonas līdere septiņcīņā Laura Ikauniece-Admidiņa tagad nestartēs daudzcīņā, bet piedalīsies 100m/b sacensībās. Eiropas sezonas trešās vietas īpašniece Madara Palameika varētu būt mūsu lielākā cerība. Vīriešu ieskaitē no mūsējiem Eiropas sezonas rezultātu rangā augstākās vietas ieņem kārtslēcējs Mareks Ārents (#4) un šķēpmetējs Zigismunds Sirmais (#9).

LVS kritērijus pusmaratonā izpildīja Agata Strausa un Jānis Girgensons, līdz ar to šie sportisti Eiropas čempionātā piedalīsies par LVS finansējumu, savukārt Jānis Višķers vstartēs par savu finansējumu. Trim sportistiem normatīvs ir izpildīts normatīvs 2015. gadā, bet nav šogad - tāllēcēja Aiga Grabuste, sprintere Gunta Latiševa-Čudare un skrējējs Dmitrijs Jurkevičs, kurš gatavs braukt par saviem līdzekļiem. Bez noteiktā normatīva Eiropas čempionātā vēlējās piedalīties vēl pieci mūsu sportisti - Madara Apine (trīssoļlēkšana), Madara Onužāne-Saliņa (augstlēkšana), Jānis Mezītis (200m), Kristaps Sietiņš (110m/b), Santa Matule (trīssoļlēkšana), no šiem sportistiem netiek apstiprināta tikai Matules dalība.

6.-10. jūlijā notiks vieglatlētikas Eiropas čempionāts Amsterdamā, savukārt 5.-12. augustā risināsies olimpiskās spēles Riodežaneiro. Olimpisko normatīvu izpildījuši 16 mūsu vieglatlēti, tiesa, vienai maratonistei būs jāpaliek mājās.

Latvijas provizoriskais izlases sastāvs Eiropas čempionātā

Izmantotie resursi:
Latvijas Vieglatlētikas savienība

  -3 [+] [-]

, 2016-06-22 16:35, pirms 8 gadiem
prognoze-0 medaļas

  -1 [+] [-]

, 2016-06-22 16:46, pirms 8 gadiem
Tabulā dīvainas disceplīnas un Admidiņa startēs tikai barjerās, bet tabulā arī septiņcīņa ielikta..jocīgi

     [+] [-]

, 2016-06-22 17:03, pirms 8 gadiem
"tīrie" krievi jau varēs čempī startēt?

     [+] [-]

, 2016-06-22 17:09, pirms 8 gadiem
Ceru, ka mūsu līderi šeit neizliksies par daudz...
Visvairāk man Lauras sakarā pārdomā, vai ir jēgas mocīt 7 cīņu mazāk kā 2 mēn līdz OS

     [+] [-]

, 2016-06-22 18:11, pirms 8 gadiem
Normatīvajos dokumentos gan figurē, ka normatīvus varēja pildīt līdz 26. jūnijam. Normatīvs uz EČ tāllēkšanā 6.55, nevis 6.75. Diezgan negaidīti, ka Strausa startēs pusmaratonā. Bet nebija jau izpildījusi normatīvu 1500/5000m. Marhele tai videointervijā teica, ka EČ varētu skriet pusmaratonā. Laikam plāni pamainījušies. Tas, ka Ikauniece izvēlējusies nestartēt septiņcīņā, kur tomēr pretendē uz medaļu, negaidīts lēmums.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-22 18:13, pirms 8 gadiem
Nesapratu to dalību par saviem līdzekļiem...ja ir izpildīts EČ normatīvs, tad tik un tā jāmaksā par biļetēm utt?

  +1 [+] [-]

, 2016-06-22 18:25, pirms 8 gadiem
Printere Gunta

     [+] [-]

, 2016-06-22 22:58, pirms 8 gadiem
Lauras gadijumā pareizs lēmums.Tas būtu stulbi,mēnesi līdz olimpiādei startēt septiņcīņā.Pirms četriem gadiem ,kad dabūja bronzu EČ,Olimpiādē vairs nebija duhas un rezultāts vājāks.Daudzcīņā tas ir normāli 2,max 3 starti sezonā.Bet lai neizietu no tonusa,var kautkur individuāli pastartēt.OS Laura noteikti mērķē uz vismaz bronzu,sešiniekā būs noteikti.