Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Krievu soļotājs Ivanovs par dopinga lietošanu zaudēs pasaules čempiona titulu

Rolands Eliņš

Krievu soļotājs Ivanovs par dopinga lietošanu zaudēs pasaules čempiona titulu
Aleksandrs Ivanovs. Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. Krievijas soļotājs Aleksandrs Ivanovs par dopinga lietošanu diskvalificēts uz trim gadiem un zaudēs 2013.gada pasaules čempionāta zelta medaļu.

Viņš ir viens no vairāk nekā 20 vieglatlētikas trenera Viktora Čegina audzēkņiem, kurš pieķerts aizliegto vielu lietošanā.

Pēc zelta medaļas atņemšanas par 2013.gada pasaules čempionu 20 kilometru distancē kļūs ķīnietis Dins Čeņs.

Tāpat 25 gadus vecais sportists zaudēs 2014.gada Eiropas čempionāta sudraba medaļu.

Jau ziņots, ka pirms pāris nedēļām Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) nolēma paturēt spēkā Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) diskvalifikāciju.

IAAF par sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem diskvalificēja VFLA 2015.gadā un tā jau desmit reizes pagarinājusi tās sodu.

Par diskvalifikācijas atcelšanu IAAF lems pēc tam, kad saņems Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) iegūtos datus no Maskavas antidopinga laboratorijas un finansiālo kompensāciju.

Septembrī WADA atjaunoja Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) darbību, kas izsauca plašu neizpratni sporta sabiedrībā.

Izmantotie resursi:
LETA