Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Misāns: "Rio normatīvs trīssoļlēkšanā man varētu būt cerīgāks"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Misāns: "Rio normatīvs trīssoļlēkšanā man varētu būt cerīgāks"
Elvijs Misāns
Foto: Antra Grīnberga, lat-athletics.lv

Latvijas labākais tāllēcējs un tagad arī trīssoļlēcējs Elvijs Misāns (26) sarunā ar laikrakstu "Diena" atklāj, ka cer uz olimpisko normatīvu tieši trīssoļlēkšanā, kur bez nopietnas gatavošanās februārī izdevās sasniegt cerīgu rezultātu (16.44m).

2014. gada Latvijas labākais vieglatlēts pērn augšstilba muskuļa savainojuma dēļ startēja bez īpašiem panākumiem, taču domu par Riodežaneiro viņš nav atmetis.Tāllēkšanā ir augsts olimpiskais normatīvs (8.15m), reālāka varētu būt trīssoļlēkšanas (16.85m).

"Galvenais mērķis ir aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm. Šī ir olimpiskā sezona, tāpēc arī Rio ietilpst manos plānos. Olimpiskās spēles ir visaugstākā līmeņa sacensības vieglatlētikā un vēl daudzos citos sporta veidos. Jātiecas izpildīt olimpisko normatīvu," saka Elvijs Misāns, kurš šosezon startē ne tikai tāllēkšanā, bet arī trīssoļlēkšanā. "Treniņnometnē būs jāpastrādā ar tehniku abās disciplīnās, un tad jau redzēs, kā būs. Trīssoļlēkšanā pagaidām izskatās pat cerīgāk nekā tāllēkšanā. Tāllēkšanā es jau četrus gadus netieku uz priekšu. Trīssoli es ik pa laikam uzlecu, bet nopietni to nebiju darījis trīs vai pat četrus gadus. Tagad saņēmos, un hop - 16.44 metri! Bez nopietnas gatavošanās un tehnikas slīpēšanas. Saprotams, ka arī cilvēki no malas redzēja, ka trīssoļlēkšanā man ir lielāka rezerve, lai gan tieši trīssolis ir mana bērnības laika disciplīna. Trīssoļlēkšanā pārstāju startēt, jo šī disciplīna ir ļoti traumatiska. Tagad esmu fiziski nobriedušāks, ir izveidojusies cietāka kaulu struktūra, tāpēc domāju vairāk uzmanības veltīt tieši trīssoļlēkšanai."

Misāns atklāj, ka viņš ir profesionāls vieglatlēts. "Trenēšanās man ir darbs. Ar to es pelnu. Treniņnometnes man nodrošina Latvijas Olimpiskā vienība un Rīgas dome. Sponsoru man nav, bet ikdienas tēriņiem es naudu sadabūju."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

     [+] [-]

, 2016-03-22 17:27, pirms 8 gadiem
es jaunībā dzēru pārsvarā alu bet tad sapratu, ka esmu daudz nobriedušāks un pārgāju uz šņabi, lai gan tas dod daudz vairāk pa šariem.

     [+] [-]

, 2016-05-29 14:47, pirms 8 gadiem
Būšu heiteris. Džeks saka, ka LOV viņam maksā algu, kaut gan vienīgais, ko viņš reāli var sasniegt, ir [tikai] aizbraukt uz OS, ja sanāks.. Nav kaut kas labi.