Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

8 itāļu vieglatlēti attaisnoti dopinga lietā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

8 itāļu vieglatlēti attaisnoti dopinga lietā
Itālijas vieglatlētu vadītājs Alfio Džiomi
Foto: Giancarlo Colombo / fidal.it

Itālijas Nacionālais antidopinga tribunāls vakar attaisnoja astoņu vieglatlētus, kuri tika pasūdzēti par antidopinga procedūru pārkāpumiem. Drīzumā spriedumu saņems vēl 18 itāļu vieglatlēti.

Starp attaisnotajiem ir arī Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Fabricio Donato (trīssoļlēkšana), 2007. gada pasaules vicečempions Endrjū Hovs (tāllēcējs), 2013. gada Eiropas čempions telpās Daniele Greko (trīssoļlēkšana) un 2014. gada Eiropas čempions Daniele Meuci (maratons). Jau drīz tiks izlemts par pārējiem 18 sportistiem, starp kuriem ir arī 2010. gada Eiropas čempione Anna Inčerti (maratons) un Atēnu olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Džuzepe Džibilisko (kārtslēkšana).

Kā jau ziņots, pērnā gada nogalē Itālijas Olimpiskā komiteja pieprasīja diskvalificēt uz diviem gadiem 26 vieglatlētus, kuri izvairījušies no dopinga kontroles. No šiem atlētiem kādi desmit ir beiguši karjeru, bet pieci jau kvalificējušies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Vieglatlēti tik apsūdzēti par izvairīšanos no dopinga kontroles, taču kā attaisnojums varētu būt sistēmas kļūda. Starp šiem 26 sportistiem pieci jau kvalificējušies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, turklāt vairāki vēl reāli pretendē.

Atgādinām, ka saistībā ar masveidīgu aizliegto vielu lietošanu Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) novembrī diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju no starptautiskajām sacensībām. Tika lēsts, ka martā krievu nometne varētu tikt atjaunota savās tiesībās, taču patlaban jau tuvojas aprīlis.

Izmantotie resursi:
reuters.com
coni.it