Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Prokopčuka pusotru gadu pēc dzemdībām arvien nav atsākusi pilnvērtīgus treniņus

Prokopčuka pusotru gadu pēc dzemdībām arvien nav atsākusi pilnvērtīgus treniņus
Jeļena Prokopčuka. Foto: Lattelecom

Titulētā Latvijas gargabalniece Jeļena Prokopčuka, kura maijā "Tet" Rīgas maratonā aizvadīs pirmo maratona distanci kopš Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, sarunā ar Sportacentrs.com atzīst, ka pusotru gadu pēc dzemdībām pagaidām viņai joprojām neizdodas atsākt pilnvērtīgus treniņus.

Prokopčuka Riodežaneiro izcīnīja 12. vietu maratonā. Tās viņai bija ceturtās olimpiskās spēles karjerā, bet pirmās pēc 12 gadu pārtraukuma un arī pirmās maratona distancē. 2017. gada septembrī viņa pasaulē laida otro dēlu, bet pērn maijā Prokopčuka Rīgā veica pusmaratona distanci. Kaut sportiste cerēja jau pērn piedalīties Eiropas čempionātā, šos plānus viņai nācās atlikt un arī pašlaik skrējēja atzīst, ka jaunākais bērns joprojām neļauj atsākt pilnvērtīgus treniņus

"Gaidīt skaistu rezultātu būs grūti, jo bijis pārtraukums un atgriezties nepieciešams pakāpeniski. Skriet maratonu, ja pirms tam nav bijušas sacensības, ir ļoti grūti. Šis maratons man būs kā sākums, turklāt patīkams sākums, jo nevajadzēs nekur braukt - augsta līmeņa maratons tepat mājās. Vēlēšanās skriet man ir, gaidu ar patīkamām sajūtām," pēc "Tet" Rīgas maratona atklāšanas preses konferences pauda Prokopčuka. Šogad Rīgas maratons pirmoreiz saņēmis pašu augstāko - IAAF Zelta - kategoriju, kādi pasaulē ir vien 36 skrējieni.

"Pērn vēlējos piedalīties Eiropas čempionātā. Domāju, ka būs tāpat, kā ar [pirmo bērnu] Viktoru, tomēr otrais bērns ir pavisam citādāks. Mans atjaunošanās periods ir ļoti slikts, tāpēc nevaru atļauties nopietni un smagi trenēties, bet, ja gribu sasniegt augstu rezultātu, man vajag daudz un smagi trenēties. Pagaidām daru, ko varu. Tomēr nepārdzīvoju, jo jebkurā gadījumā pirmais maratons būtu grūts. Par pārējiem mērķiem tagad nedomāju, pirmais ir Rīgas maratons. Vajag tajā iespējami vairāk izdarīt, sasniegt iespējami augstāku laiku un izcīnīt iespējami augstāku vietu. Noskriešu šo maratonu un tad varēsim domāt, ko darīt tālāk," saka Prokopčuka, kura joprojām ir apņēmības pilna piedalīties Tokijas Olimpiādē, kad būs jau nepilnus 44 gadus veca. "Pagaidām bērns naktīs bieži pamostas, kas nozīmē, ka arī es bieži mostos, tāpēc vēl neizdodas pilnvērtīgi gatavoties."

"Par Tokijas normatīvu pagaidām nekas nav zināms, viņi paši nezina vai kritērijs būs laiks vai punkti. Pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm normatīvs bija divas stundas un 45 minūtes. Ja arī tagad tiks ņemts laiks, varbūt tas būs divas stundas un 37 minūtes, tomēr situācija vēl nav skaidra," atklāj pieredzējusī skrējēja, kura arī neprognozē laiku, ko vēlas sasniegt Rīgas maratonā. "Nezinām, kādi būs laikapstākļi, kā man izdosies sagatavoties. No tā visa ļoti ir atkarīgs rezultāts."

Kā zināms, Prokopčuka Rīgas maratonā skrējusi arī iepriekš, bet tad allaž veica pusmaratona distanci, savukārt tagad viņa pirmoreiz veiks maratonu.


, 2019-02-22 18:49, pirms 5 gadiem
42+ gados vispār ir jēga sākt atkal trenēties? Karjera bijusi ļoti labi, jāmet miers.
, 2019-02-22 19:05, pirms 5 gadiem
kamēr vēl var, tikmēr, lai skrien.. kad vairs nevarēs paskriet (un ar to naudu pelnīt), tad varēs citus trenēt... mums Jeļenas un viņas vīra zināšanas vajag kā ēst
, 2019-02-22 19:57, pirms 5 gadiem
flab3r rakstīja: 42+ gados vispār ir jēga sākt atkal trenēties? Karjera bijusi ļoti labi, jāmet miers.
garajās distancēs 42 gadi ir tas pats kas 22.
, 2019-02-22 20:20, pirms 5 gadiem
Izsenis ir patiesība 1. Melnie ātrāk skrien, bet baltie labāk šauj😎 jeb 2. Ar karatē treneri var strīdēties vienīgi šaušanas treneris 💪
, 2019-02-23 01:19, pirms 5 gadiem
flab3r rakstīja: 42+ gados vispār ir jēga sākt atkal trenēties? Karjera bijusi ļoti labi, jāmet miers.
Tev ir jāmet miers un jābeidz rakstīt stulbus komentārus!
, 2019-02-28 14:50, pirms 5 gadiem
42 gadīgā Prokopčuka, kam nav laika "pilnvērtīgiem treniņiem", pērn augustā uzvarēja atvijas čempionātā 10 km Piltenē, bet septembrī - We run Riga pusmaratonā, iekabinot jaunajām, kam nav bērnu un kas var trenēties un trenēties. Lai izdodas vēl nostartēt Tokio, un tad jau lai met mieru.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.