Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ikauniece: "Gribu piedalīties trijās olimpiskajās spēlēs"

Ikauniece: "Gribu piedalīties trijās olimpiskajās spēlēs"
Laura Ikauniece
Foto: Juris Bērziņš-Soms, lat-athletics.lv

2013. gada Latvijas vieglatlētikas balvas ieguvēja Laura Ikauniece (21) šobrīd ir pārvarējusi veselības ķibeles un sarunā ar laikrakstu "Diena" atklāj, ka viņas lielais mērķis ir dalība trijās olimpiskajās spēlēs, savukārt šajā sezonā galvenais starts būs augusta Eiropas čempionātā.

Sieviešu un vīriešu kopējā ieskaitē Ikauniece tika atzīta par aizvadītā gada labāko Latvijas vieglatlētikā. Tikt līdz šādai atzinībai nebija viegli. "Pagājušā sezona noteikti bija grūtākā sezona manā karjerā. Gada sākumā divus mēnešus man bija paaugstināta temperatūra 37,2 grādi. Pirms pasaules universiādes saķēru vēdera vīrusu un līdz pasaules čempionātam Maskavā tā arī neatguvos. Visu laiku mani mocīja veselības likstas," saka mūsu labākā vieglatlēte. "Iespējams, biežāk ir jāmazgā rokas. Ja to nedara, ir lielāka iespēja saķert vīrusus, kuri pēc tam ilgu laiku neatkāpjas. Pasaules čempionātā pēc vemšanas pirmās dienas beigās pat svārstījos, vai otrajā dienā iziet uz starta. Pēc tam gan bija gandarījums, ka saņēmos un tomēr beidzu sacensības."

Jaunā sezona sākusies ar diviem personiskajiem rekordiem 60 m barjerskrējienā un gludajā distancē, bet galvenie starti vēl tikai būs. "Man pašai ir mērķis sasniegt personisko rekordu [septiņcīņā], kas tad būtu arī Latvijas rekords. Galvenie mači būs augustā - Eiropas čempionāts Cīrihē. Tam arī ir pakārtots sagatavošanās darbs. Man nav svarīgi sasniegt augstus rezultātus ziemā. Ja mani uzaicinās uz pasaules čempionātu telpās, tad es braukšu, bet speciāli šīm sacensībām negatavošos. Vasarā vēl startēšu komercmačos Gecisā un Ratingenā. Pēc noteiktajiem atlases kritērijiem obligāti ir jāstartē Latvijas čempionātā," informē sportiste.

2015. gadā viņa absolvēs augstskolu un tad varēs koncentrēties tikai sportošanai. 2016. gadā sportiste grib startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēles, bet tas vēl nebūs viss. "Tad man būs 24 gadi, kas nav daudz. Drīzāk manas spēles varētu būt 2020. gadā Tokijā. Būšu gandarīta, ja izdosies piedalīties trijās olimpiskajās spēlēs. Londonas pieredze jau ir. Ja man izdosies startēt trijās olimpiādēs, tad sportā patiešām būšu izdarījusi visu, ko varēju," atzīst Latvijas vieglatlētikas karaliene.

Laura Ikauniece
Dzimusi 1992. gada 31. maijā Ventspilī
Augums: 179 cm, 60 kg
Disciplīna: vieglatlētikas septiņcīņa
Treneris: Andis Austrups
Izglītība: Latvijas Universitātes Pedagoģijas fakultātes studente
Rezultāts: 6414 punktu (atkārtots Latvijas rekords)
Panākumi: pasaules universiādē 2. vieta (2013), Londonas olimpiskajās spēlēs 8. vieta (2012), Eiropas čempionātā 2. vieta (2012), Eiropas junioru čempionātā 3. vieta (2011), pasaules jaunatnes čempionātā 2. vieta (2009)

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"


, 2014-01-22 17:35, pirms 10 gadiem
šogad jāieņem eiropas pjedestāls !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.