Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Latvijas čempionei maratonā četru gadu diskvalifikācija

Latvijas čempionei maratonā četru gadu diskvalifikācija
Kristīne Kuzņecova

2016. gada 18. septembrī Latvijas čempionātā maratonā Valmierā Valsts sporta medicīnas centra Antidopinga nodaļa veica dopinga kontroli Latvijas čempionāta maratonā uzvarētājai Kristīnei Kuzņecovai. Dopinga kontroles laikā iegūtajā urīna paraugā, atbilstoši Pasaules Antidopinga aģentūras akreditētās laboratorijas 2016. gada 26. oktobra atzinumam, ir konstatēta viela Meldonium jeb Latvijā labi zināmais Mildronāts.

2016. gada 9.novembra Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) valdes sēdē tika izskatīts jautājums par Kristīnes Kuzņecovas dopinga pārkāpumu. Iepazīstoties ar Veselības ministrijas Antidopinga komitejas lēmumu un sportistes paskaidrojumu par notikušo, valde nolēma piešķirt sportistei četru gadu diskvalifikāciju.

Ņemot vērā šo, sportiste diskvalifikācijas laikā nekādā statusā nedrīkst piedalīties sacensībās vai veikt darbību (izņemot piedalīšanos apstiprinātās antidopinga izglītības vai rehabilitācijas programmās), ko apstiprina vai rīko Latvijas Vieglatlētikas Savienība, tās dalīborganizācija (juridiskais biedrs) vai dalīborganizācijas cita dalīborganizācija, tādās sacensībās, ko apstiprina vai rīko kāda profesionālā līga vai starptautiska vai valsts līmeņa sporta pasākumu rīkotājorganizācija, vai valsts aģentūras finansētā elites vai valsts līmeņa sporta pasākumā.

Visi rezultāti, kuri sasniegti pēc pozitīvas dopinga proves, sākot ar 2016.gada 18.septembri, sportistei tiek anulēti.Līdz ar Valmieras maratona uzvarētājas diskvalifikāciju par uzvarētāju kļūst Viviana Kirilova (3:12:34), otrā vieta ir piešķirta Līgai Ārniecei (3:14:14), trešā vieta jelgavniecei Anastasijai Gerasevai (3:31:55).

Latvijas Vieglatlētikas savienība aicina visus aktīvā dzīvesveida piekritējus, garo distanču skrējējus (arī amatierus), dažādu pusmaratona, maratona un ultra garo distanču sacensību dalībniekus sekot līdzi savam ikdienas uzturam un medikamentu lietošanai.

LVS atgādina, ka ikvienam skrējējam, kurš piedalās sacensībās, kuras rīko Latvijas Vieglatlētikas savienība vai tās juridiskais biedrs, var tikt veikta dopinga kontrole sacensību norises dienā.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Bļusina
Latvijas Vieglatlētikas savienība


, 2016-11-21 15:37, pirms 7 gadiem
SC attapās pēc nedēļas
Slēpts komentārs: toms_kranihs_104137610074211
, 2016-11-21 15:48, pirms 7 gadiem
Skarbi - 4 gadi diskvalifikācija sportistam, kas pēc būtības ir amatieris (gandrīz 30 minūtes (!) līdz RIO spēļu normatīvam) par mildronātu kura ietekme uz sportisko rezultātu ir vēl stipri miglā tīta. Iedotu kādu 1 gadu (tīri par to, ka nu ok - bija tomēr zināms, ka mildronātu vairs nevajadzētu lietot) un miers. Bet 4 gadi jau skarbāk kā tur visādiem Getliniem un Gejiem ASV. Manuprāt sviests - stipri par skarbu Kuzņecova 'paņemta priekšā'.
, 2016-11-21 15:50, pirms 7 gadiem
toms_kranihs_104137610074211 rakstīja: Kauns pa visu ģīmu. Latvijas "lepnums".
par ko kauns? pēc rezultāta spriežot-amatiere,domāju,ka nekļūdos, ja teikšu, ka liela Latvijas maratonu un pusmaratonskrējēju kko uz savu galvu ēd un ne jau par diskvalifikācijām tie domā.
, 2016-11-21 15:52, pirms 7 gadiem
Hmm... rakstīja: Skarbi - 4 gadi diskvalifikācija sportistam, kas pēc būtības ir amatieris (gandrīz 30 minūtes (!) līdz RIO spēļu normatīvam) par mildronātu kura ietekme uz sportisko rezultātu ir vēl stipri miglā tīta. Iedotu kādu 1 gadu (tīri par to, ka nu ok - bija tomēr zināms, ka mildronātu vairs nevajadzētu lietot) un miers. Bet 4 gadi jau skarbāk kā tur visādiem Getliniem un Gejiem ASV. Manuprāt sviests - stipri par skarbu Kuzņecova 'paņemta priekšā'.
ADN un LVS rāda, kādi viņi bargi. Nabaga amatieri uz 4 gadiem, bet spēka struktūru pārstāvjus par daudz nopietnākām drapēm uz gadu vai diviem.
Slēpts komentārs: toms_kranihs_104137610074211
, 2016-11-21 15:53, pirms 7 gadiem
toms_kranihs_104137610074211 rakstīja: Kauns pa visu ģīmu. Latvijas "lepnums".
Atbrauci vakar no ārzemēm?
, 2016-11-21 15:53, pirms 7 gadiem
Protams viela ir WADA sarakstos, bet vai tiešām amatierus tagad tramdīs labi saprotot vielas patieso iedarbību!? Pańem vēl senioriem paraugus arī citos sporta veidos. Būs "šoks"!
, 2016-11-21 15:57, pirms 7 gadiem
Caune JM rakstīja: Atbrauci vakar no ārzemēm?
Daudz sprēgāsi, pasaukšu visu Kobras blici.
, 2016-11-21 16:52, pirms 7 gadiem
Dažreiz lasot komentārus Sportacentrā ir doma, ka noteikti vajadzētu izskatīt katra komentētāja personību ... ir cilvēki, kuriem ir hobijs "liet žulti" !
Savukārt par Kristīni runājot .. šāda diskvalifikācija , 4 gadi .. murgs! Un re, kur ir novests mūsu lepnums Mildronāts .. daudzi krievu sportisti lietoja .. Štati saprata, ka vajag to pasludināt par kaut ko nelegālu, sviests ...
, 2016-11-21 19:14, pirms 7 gadiem
Darīt vienkārši nav ko - kāds jānosoda, lai labāk izskatās. 1 gads (sezona) tā, lai "paaudzinātu" pārējos - nekādu problēmu, bet 4 gadi.... Tas, ka viss teātris sākās ar dažiem kaimiņzemes sportistiem, kuri lietoja mildronātu ar ikdienas devu kūri, kas "parastajam" cilvēkam tīrai profilaksei pietiktu nedēļai, ja ne 2. Noteiktu pieļaujamo koncentrāciju un miers.... bet tā jau nedrīkst būt, ka "atpalikušās" A-Eiropas medikaments var dot lielāku labumu kā R-pasaules magnātu lolojumi.... Jebkura viela var reizē būt un nebūt dopings - 1 kafijas tase vai kofeīns no visas kafijas paciņas taču rada lielu atšķirību.
, 2016-11-21 20:31, pirms 7 gadiem
Apsmiekls, ne komisija! 4 gadi par Mildronātu, un kam? Sportistei - amatierei! Padarīt par grēku atlaišanas objektu, lai, sak, citi arī redz, ka mēs kaut ko darām!
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.