Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Krievijas soļotājs Bakuļins saņem astoņu gadu diskvalifikāciju

Krievijas soļotājs Bakuļins saņem astoņu gadu diskvalifikāciju
Sergejs Bakuļins. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Krievijas soļotājs Sergejs Bakuļins ir sodīts ar astoņu gadu diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpumiem, trešdien vēstīja Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU).

32 gadus vecajam atlētam tika fiksēts otrais antidopinga noteikumu pārkāpums, kas vēstīja par novirzēm sportista bioloģiskajā pasē, kas savukārt liecina par asins manipulācijām. Diskvalifikācija stājusies spēkā 2019.gada 3.aprīlī.

Bakuļinam, kurš reiz jau izcieta sodu par dopinga lietošanu, jau ir atņemts 2011.gada pasaules čempiona tituls 50 kilometru distancē. Starptautiskās sacensībās viņš nav piedalījis, jo pēc Starptautiskās antidopinga aģentūras (WADA) ziņojuma Krievijas vieglatlētikas federācija RUSAF par plašu dopinga lietošanu Krievijas vieglatlētikā ir diskvalificēta kopš 2015.gada otrās puses.

Starptautiskās sacensībās neitrālu atlētu statusā ar sevišķu atļauju startē vien atsevišķi Krievijas sportisti. Aizliegums stājās spēkā pēc jurista Ričarda Maklarena ziņojuma WADA, kas apgalvo, ka Krievijā eksistē valsts atbalstīta dopinga programma.

Bakuļins, kurš ir Krievijas pagājušā gada čempions 50 kilometros, ir noraidījis jebkādu aizliegtu darbību veikšanu un var iesniegt apelāciju.

AIU ir neatkarīga iestāde, ko 2017.gada aprīlī dibinājusi Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF).

Izmantotie resursi:
LETA


Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.