Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Liepāja nolemj būvēt vieglatlētikas manēžu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Liepāja nolemj būvēt vieglatlētikas manēžu
Liepājas Olimpiskais centrs
Foto: loc.lv

Liepājas domes deputāti Finanšu komitejā šomēnes izskatīja lēmumprojektu par vieglatlētikas manēžas būvprojekta izstrādi un atbalstīja to, informē liepajniekiem.lv. Savukārt šodien Liepājas dome pieņēma galīgo lēmumu.

Kā skaidro Finanšu pārvaldes vadītājs Ronalds Fricbergs, lēmums nepieciešams, lai pašvaldība varētu slēgt līgumu par projekta izstrādi. Pēc viņa teiktā sagatavotais lēmumprojekts paredz 2014.gadā uzsākt vieglatlētikas manēžas būvprojekta izstrādi, savukārt 2016.gadā uzsākt vieglatlētikas manēžas būvniecību.

Pēc vieglatlētikas manēžas nodošanas ekspluatācijā to nodos apsaimniekošanā sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Liepājas Olimpiskais centrs", paredzot tādu apsaimniekošanas modeli, kas nodrošinātu tikai ar pievienotās vērtības nodokli apliekamus darījumus pievienotās vērtības nodokļa priekšnodokļa atgūšanai.
Manēža Liepājā ir nepieciešama, jo šobrīd pilsētā nav piemērotas vietas, kur vieglatlētiem ziemā trenēties. Plānots, ka šajā sporta būvē notiks arī Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas, kas ir lielākā Latvijā, audzēkņu sporta nodarbības.

Vieglatlētikas manēžu plānots būvēt atbilstoši Starptautiskās vieglatlētikas federācijas standartiem un tajā varētu notikt arī starptautiskas vieglatlētikas sacensība. Ēka iecerēta daudzfunkcionāla un laikā, kad tur nenotiks vieglatlētikas sacensības un treniņi, to viegli varēs piemērot sporta spēlēm.

Vieglatlētikas manēža paredzēta 4900 m2 platībā, kurā ietilpst 200 m skrejceļš pa apli ar 4 celiņiem, iesildīšanās laukums, vieta trenažieriem un aprīkojumam, 60 m sprinta taisne ar četriem celiņiem, sektori ar pamataprīkojumu augstlēkšanai, tāllēkšanai, lodes grūšanai, diska mešanas un lodes grūšanas treniņu sektori, kā arī basketbola, florbola, volejbola sporta spēļu laukumi un saliekamas skatītāju tribīnes ar ne mazāk kā 500 vietām.

Kā norādīja R.Fricbergs, pilsētas pašvaldības šā gada budžetā jau paredzēti līdzekļi vieglatlētikas manēžas tehniskā projekta izstrādei. Finanšu komitejā deputāti konceptuāli atbalstīja ieceri, taču gala lēmums par sagatavoto lēmumprojektu deputātiem bija jāpieņem Liepājas domes sēdē, kas notika 21.augustā. Deputāti šodien deva zaļo gaismu.

izmantotie resursi:
www.liepajniekiem.lv

  +4 [+] [-]

, 2014-08-21 15:28, pirms 10 gadiem
Lieliska ideja,novēlu to īstenot!

     [+] [-]

, 2014-08-21 19:10, pirms 10 gadiem
kur tad atradiisies un cik izmaksaa?

  +1 [+] [-]

, 2014-08-21 21:42, pirms 10 gadiem
Rīga ???

  +1 [+] [-]

, 2014-08-21 23:07, pirms 10 gadiem
nu bet galvaspilsēta kaut kad citreiz...

     [+] [-]

, 2014-08-22 08:50, pirms 10 gadiem
Cerams, ka neuzbuves tadu miskasti kā Jelgava, kur ZOC drizak atgadina Jysk noliktavu.