Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Krievijas vieglatlēti nealkst startēt Rio zem SOK karoga

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Krievijas vieglatlēti nealkst startēt Rio zem SOK karoga
Darja Kļišina
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā olimpiskā komiteja šodien Lozannā lems par krievu vieglatlētu iespējamo startēšanu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs zem SOK karoga. Krievijas Vieglatlētikas federācijas prezidents Dmitrijs Šļahtins atklāj, ka krievu vieglatlēti varētu neizmantot šādu iespēju.

Krievijas izlases galvenais treneris Jurijs Borzakovskis: "Es nekad nestartētu zem neitrāla karoga. Esmu savas valsts patriots. Saprotu, ka sportistiem olimpiskās spēles varbūt ir karjeras kulminācija, tāpēc nerunāju citu vietā, taču pats nekad nestartētu zem ne savas valsts karoga. Ja kāds izlems tā startēt, tad lai tā būtu, ja federācija atļaus."

Federācijas prezidents Dmitrijs Šļahtins: "Daži sportisti jau paziņojuši, ka nestartēs zem neitrālā karoga, piemēram, kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva. Ir sportisti, kuri gatavi startēt. Domāju, ka federācija izskatīs šos jautājumus individuāli. Maz ticams, ka krievu vieglatlēti startēs zem SOK karoga. Vienīgi, ja tiks skatīts jautājums par tiem, kuri gatavojas ārpus Krievijas - mums tāda ir tikai tāllēcēja Darja Kļišina."

Slavenā kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva šajās dienās piedalās Krievijas čempionātā, kur jau pirmajā kvalifikācijas mēģinājumā vakar sasniedza 4.50m, kas atbilst olimpiskajam normatīvam.

Atgādinām, ka saistībā ar masveidīgu aizliegto vielu lietošanu Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) novembrī diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju no starptautiskajām sacensībām. Pastāvēja iespēja, ka krievu nometne varētu tikt atjaunota savās tiesībās, taču 17. jūnijā IAAF paziņoja, ka sankcijas paliek spēkā, savukārt SOK pauda atbalstu šim lēmumam. 21. jūnijā SOK lemj par Krievijas vieglatlētu iespējamo startēšanu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs zem SOK karoga.

Izmantotie resursi:
rsport.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-21 14:47, pirms 8 gadiem
"Krievenes" latviešu valodā ir apvainojums, pats vatņiks sāk no*irst sevi

  +2 [+] [-]

, 2016-06-21 15:17, pirms 8 gadiem
Paga... Diskvalificētajai federācijai joprojām ir tiesības lemt par pielaišanu? Respektīvi, nedopingotājiem vēlreiz nāksies maksāt funkcionāriem par tiesībām startēt? Jo vairums jau ir nomaksājuši!

     [+] [-]

, 2016-06-21 23:41, pirms 8 gadiem
Kas tas par sviestu,par SOK karogu. Kas vispār to pīli palaida ? WADA ?
SOK skaidri un gaiši pateica,Rus sportisti var startēt tikai zem sava karoga.
Un ne zem kādām citām izdomātām lupatām - vēl vairāk pazemojošām sportistus.

WADA spekulācijas jau ir vēsture. SOK noteica kārtību,ar kuru sportisti varēs startēt Rio. Ar tiesas lēmumu.
Tā kā nepieķertie dopinga lietošanā sportisti varēs startēt Rio,ja pierādīs savu taisnību tiesā.

     [+] [-]

, 2016-06-22 09:23, pirms 8 gadiem
Darja ir visskaistākā, bez viņas Rio spēles nedrīkst notikt!