Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Miris leģendārais itāliešu sprinteris Mennea

Miris leģendārais itāliešu sprinteris Mennea
Pjetro Mennea
Foto: AP/Scanpix

60 gadu vecumā aizsaulē devies Itālijas leģendārais sprinteris Pjetro Paolo Mennea, kurš savulaik kļuva par 1980. gada Maskavas spēļu olimpisko čempionu, kā arī 17 gadus bija pasaules rekorda īpašnieks 200 metru distancē.

1979. gada rudenī pasaules universiādes spēlēs Mennea izcīnīja uzvaru ar rezultātu 19.72 sekundes, un tas kļuva par pasaules rekordu. Šādā statusā rezultāts turējās līdz pat 1996. gada vasarai, kad Maikls Džonsons uzstādīja jaunu rekordu (19,66 sekundes). Menneas rezultāts joprojām ir Eiropas rekords.

Mennea bija arī trīskārtējs Eiropas čempions, 1980. gada olimpiskais čempions, seškārtējs Vidusjūras spēļu čempions, bet 1978. gadā triumfēja 400 metros Eiropas čempionātā telpās.

Pēc sportista karjeras beigām Mennea kļuva par politiķi un no 1999. līdz 2004. gadam atradās Eiropas Parlamentā. Ilgu laiku Mennea cīnījās ar neārstējamu slimību, un šodien Romā, atrodoties slimnīcā, Mennea dvēsele atstāja ķermeni uz neatgriešanos.


Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.