Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Ārents, Urtāns un Grabuste uzvar Latvijas čempionātā telpās

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ārents, Urtāns un Grabuste uzvar Latvijas čempionātā telpās
Mareks Ārents
Foto: Guntis Bērziņš, lat-athletics.lv

Latvijas telpu vieglatlētikas čempionāta pirmajā dienā Kuldīgā uzvaras izcīnīja arī vairāki valsts vadošie atlēti savās disciplīnās, tostarp lodes grūdējs Māris Urtāns, kārtslēcējs Mareks Ārents un tāllēcēja Aiga Grabuste.

Pirms pāris dienām ar varenu ierakstu savā twitter profilā izcēlās skrējēja Jeļena Ābele: "Lai visa pasaule zin, ka es gribu trenēties, gribu sasniegt augstus rezultātus un gribu uz RIO 2016, ka arī būt par piemēru saviem audzēkņiem!!!" Latvijas čempionātā viņa piektdien izcīnīja uzvaru 1500 metros (4:31.56).

Lodes grūšanas sacensībās Māris Urtāns piektajā mēģinājumā uzrādīja 19.53 m. Eiropas telpu čempionāta normatīvs gan ir 19.60 m, taču mūsu sportists to bija izpildījis jau iepriekš - pēc četru gadu pārtraukuma Urtāns janvāra beigās pārsniedza 20 metru atzīmi (20.37).

Kārtslēkšanas sektorā Mareks Ārents ar trešo mēģinājumu pārvarēja 5.50 metru latiņu. Tas ir arī EČ normatīvs, taču tas jau bija izpildīts iepriekš - janvāra beigās viņš uzrādīja 5.51 m.

Tāllēkšanas sacensībās Aiga Grabuste pirmajā mēģinājumā aizlēca 6.36. metrus. Eiropas telpu čempionāta normatīvs gan ir 6.40 m, taču mūsu sportiste februāra sākuma sasniedza pat 6.82 metru atzīmi un laboja 30 gadus vecu Latvijas rekordu tāllēkšanā telpās.

Pērnā gada Eiropas āra čempionāta dalībniece Gunta Latiševa-Čudare šoreiz tā īsti nemēģināja kvalificēties, jo Latvijas telpu čempionātā startēja nevis savā pamatdisciplīnā (400 m), bet gan 60 metros. Eiropas čempionātam nekvalificējās arī Jānis Baltušs, kurš tagad uzvarēja 400 metros, taču rezultāts bija visai pieticīgs (48.45).

Latvijas čempionāts mūsu vieglatlētiem ir pēdējā iespēja izpildīt normatīvus Eiropas čempionātam telpās, kas risināsies 6.-8. martā Prāgā.

Izmantotie resursi:
www.lat-athletics.lv

  +3 [+] [-]

, 2015-02-21 11:19, pirms 9 gadiem
Jeļenai cepuri nost, lai izdodas!!!