Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Sākusies pieteikšanās Latvijas Vieglatlētikas savienības kausam

Sākusies pieteikšanās Latvijas Vieglatlētikas savienības kausam
LVS kausu gaidot
Foto: lat-athletics.lv

Sākusies dalībnieku reģistrācija Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) kausa sacensību pirmajam posmam Kuldīgā. Kausa izcīņas mērķis ir popularizēt un attīstīt vieglatlētikas disciplīnu Latvijā un gatavot jaunus sportistus dalībai starptautiska līmeņa sacensībās, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Sportistu reģistrēšana veicama tiešsaistē mājas lapā - Lvskauss 2014. gadā LVS kausam būs četri posmi – Kuldīgā (sacensības notiks manēžā), Liepājā, Jelgavā, Iecavā un visbeidzot finālposms – Rīgā.

LVS kausa pirmais posms norisināsies Kuldīgas vieglatlētikas manēžā 2014. gada 28. februārī. Sacensību sākums plkst. 17:00. Sacensību dalībai var pieteikties 1998.gadā dzimušie un vecāki vīrieši un sievietes, kā arī 1999. – 2000. gadā dzimušie zēni un meitenes. Šogad sacensību organizatori ir parūpējušies arī par jaunu mājas lapu – Lvskauss, kurā gan dalībnieki, gan interesenti varēs sekot visiem jaunumiem un aktualitātēm saistībā ar LVS kausa izcīņu un kausa norises posmiem.

Kā ikvienās sacensībās, vislabāko sniegumu uzrādījušie dalībnieki varēs iegūt vērtīgas balvas, ko šajās sacensībās nodrošinās zīmols "Nike", sporta preču veikalu tīkls „Sportland“ un SiS. Katrā no četriem posmiem ar sponsoru balvām tiks apbalvoti katras disciplīnas pirmo 3 vietu ieguvēji sieviešu, vīriešu, meiteņu un zēnu konkurencē. 1.vietas ieguvēji vīriešu un sieviešu disciplīnās iegūs 30 eiro vērtas dāvanu kartes no "Nike". 2.vietas ieguvēji – 20 eiro vērtas dāvanu kartes no „Sportland“, bet 3.vietas ieguvējiem specbalvu pasniegs "SiS". Savukārt zēnu un meiteņu disciplīnās 1.vietas ieguvējiem dāvanu karti 20 eiro apmērā nodrošina „Sportland“. Otrās vietas ieguvējiem dāvanu kartes 15 eiro apmērā nodrošinās "Nike", bet 3.vietas laureāti saņems specbalvu no SiS. Finālposmā ar kopvērtējuma naudas balvu tiks apbalvoti katras disciplīnas uzvarētāji vīriešu un sieviešu ieskaitē. Visos kausa izcīņas posmos dalībnieki varēs veldzēt slāpes un atgūt enerģiju pateicoties ūdenim no „Vichy Classique“.

LVS kausa 1.posmu organizē biedrība „Baltic Events“ sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas Savienību, Kuldīgas novada sporta skolu un Kuldīgas novada pašvaldību.

izmantotie resursi:
www.lat-athletics.lv


Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.