Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Gabaliņš-Briška pirms PČ: "Viens metiens var izšķirt visu. Varam izcīnīt pat zeltu"

Gabaliņš-Briška pirms PČ: "Viens metiens var izšķirt visu. Varam izcīnīt pat zeltu"
Kaspars Gabaliņš-Briška. Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība

Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) sporta direktors Kaspars Gabaliņš-Briška pirms došanās uz pasaules čempionātu Dohā sarunā ar aģentūru LETA prognozēja, ka Katarā no metējiem var sagaidīt jebko, tai skaitā arī zelta medaļu, jo visu var izšķirt viens metiens.

Jau nākamnedēļ Dohā sāksies šī gada svarīgākās sacensības vieglatlētikā - pasaules meistarsacīkstes, uz kurām dosies 11 Latvijas sportisti. Varēja būt vēl daži, taču Laura Ikauniece uz Kataru nelidos savainojuma dēļ, kas gūts, gatavojoties čempionātam, bet vēl divām sportistēm pietrūka tikai nedaudz, lai braucēju skaitu palielinātu līdz velna ducim.

"Neoficiāla informācija liecina, ka sprintere Sindija Bukša palika kā pirmā aiz strīpas," par iespējamo papildinājumu zināja stāstīt Gabaliņš-Briška. "Un Ilona Marhele nesaņēma ielūgumu, kaut arī pēc Somijas statistikas portāla "https://tilastopaja.eu/" datiem bija 95.vietā, bet Dohā startēs 100 maratonistes. Speciālo ielūgumu saņēma vairākas sportistes, arī pasaules čempione [Roza Čelimo no Bahreinas], kā arī dažas sportistes, kuras bija aiz Marheles."

Vaicāts par braucēju izredzēm uz augstām vietām, izlases sporta direktors sāka ar maratonskrējēju Dmitriju Serjoginu un abiem soļotājiem, atzīmējot, ka augstu vietu viņiem būs grūti ieņemt.

"Līgai Velverei 800 metros un Guntai Vaičulei četrreiz īsākā distancē noteicošais būs rezultāts," kritērijus starta izvērtēšanai izvirzīja Gabaliņš-Briška. "Ja viņām būs labs rezultāts, labi, ja vēl iekļūs arī nākamajā kārtā, lieliski."

"Atliek vesera metēja Laura Igaune un pieci šķēpmetēji," turpināja izlases sporta direktors, kurš būs arī Latvijas delegācijas vadītājs Dohā. "Te var sagaidīt visu ko, jo viens metiens var izšķirt visu. Var būs viss kas, pat zelts. Vismaz es esmu cerību pilns."

"Līnai Mūzei bija problēmas ar tehniku," sīkāk par pašreizējo vieglatlētu gatavību sacensībām saka Gabaliņš-Briška. "Anete Kociņa pussezonu izlaida, taču tagad ir gatava mest tālu. Arī Madarai Palameikai sezonas vidū bija savainojums, taču tagad nekas netraucē mešanai. Vīriešiem Rolands Štrobinders pēdējā laikā met ne visai tālu, bet pieļauju, ka tas saistīts ar mērķi labi nostartēt Dohā. Savukārt Gatim Čakšam Eiropas komandu čempionātā tehniskā daļa nedaudz nesanāca, taču kopumā šosezon viņš ir metis labi un stabili. Lai iekļūtu pamatsacensībās, domāju, vajag mest 83 metrus, ko viņš šogad ir darījis, bet finālā ar šiem pašiem 83 metriem arī visādi var gadīties - var pietikt pat medaļai."

"Šī ir neparasti gara sezona, un daudz ko noteiks tas, kā sportisti tai spēj pielāgoties," uz vēl vienu svarīgu faktoru, kas ietekmēs rezultātus, norādīja Latvijas delegācijas vadītājs Dohā. Pasaules čempionāts no 27. septembra līdz 6. oktobrim norisināsies Kataras galvaspilsētā Dohā.

Čempionātā piedalīsies augstos normatīvus izpildījušie sportisti - vesera metēja Laura Igaune, šķēpmetēji Gatis Čakšs, Rolands Štrobinders, Līna Mūze un Madara Palameika, 50 kilometros soļotāji Arnis Rumbenieks un Ruslans Smolonskis, kā arī maratonskrējējs Dmitrijs Serjogins, kurš šogad Rīgas maratonā finišēja desmitais, tādā veidā izcīnot ceļazīmi.

Ņemot vērā augstos sacensību normatīvus, vairākās disciplīnās nebija pietiekams normatīvu izpildījušo sportistu skaits. Līdz ar to šajās disciplīnās varēs piedalīties arī tie sportisti, kuri nav izpildījuši sacensību normatīvus. Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) ielūgumus saņēmušas un apstiprinājušas trīs sportistes - šķēpmetēja Anete Kociņa, Gunta Vaičule 200 metros un Līga Velvere 800 metros.

Delegācijas sastāvā iekļauti treneri Nolans Džeimss Hils, Kimmo Pavāli Kinnunens, Edvīns Krūms, Viktors Lācis, Modris Liepiņš, Gints Palameiks, Mārcis Štrobinders, Andrejs Vaivads, komandas ārste Līga Cīrule, fizioterapeits Arnis Noveičuks un komandas vadītājs Gabaliņš-Briška.


Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.