Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Šķēpmetējs Suntažs ar personīgo rekordu kā labākais tiek U20 EČ finālā

Šķēpmetējs Suntažs ar personīgo rekordu kā labākais tiek U20 EČ finālā
Krišjānis Suntažs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Zviedrijas pilsētā Burosā turpinās U20 Eiropas čempionāts vieglatlētikā. Rīta sesijā Latvijas šķēpmetējs Krišjānis Suntažs sasniedza personīgo rekordu (77.75m) un kā labākais iekļuva svētdienas finālā.

Kā jau ziņots, čempionāta pirmajā dienā ceturtdien kvalifikāciju droši pārvarēja trīssoļlēcēja Rūta Lasmane. Otrajā dienā 400m barjersprinteris Gints Drigulis ielauzās pusfinālā, bet augstlēcējs Rihards Bremze iespraucās finālā.

Šķēpmešanas kvalifikācijā startēja 21 sportists. Personīgo rekordu rangā Krišjānis Suntažs (77.09m) kotējās kā trešais, līdz ar to varēja pamatoti cerēt uz tikšanu finālā. Par nominālo galveno favorītu tika uzskatīts beļģis Sedriks Sorgelūss ar labāko personīgo rekordu (79.82m). Lai iekļūtu finālā, kvalifikācijā bija jāsasniedz 72m atzīme (Q) vai jābūt starp 12 labākajiem (q).

Kvalifikācijas A grupā Krišjānis Suntažs sāka ar 71.53, savukārt otrajā mēģinājumā sasniedza personīgo rekordu (77.75m) un iekļuva finālā. A grupā septiņi šķēpmetēji jau kvalificējās finālam. Mūsu sportists tobrīd bija labākais. Pēc tam B grupā sekmīgākais izrādījās minētais beļģis Sedriks Sorgelūss (77.49). Tādējādi abu grupu summā latvietis uzrādīja labāko rezultātu. Izrādījās, ka finālam pietika arī ar 70.96.

Šķēpmešanas fināls sāksies 21. jūlijā plkst. 13.14.

Krišjānis Suntažs brīdī pirms lieliskā metiena (foto: eurovisionsports.tv)

Vakara sesijā startēs divi mūsējie - plkst. 18.22 Gints Drigulis sacentīsies 400m barjersprinta pusfinālā, bet plkst. 19.19 Rūta Lasmane būs viena no favorītēm trīssoļlēkšanas finālā.

Latvijas izlase kopš 1993. gada piedalījusies visos Eiropas U20 čempionātos, turklāt 1999. gadā tas notika Rīgā, piedaloties 34 vietējiem sportistiem un izcīnot divus čempionu titulus - Irinai Latvei 800 metros un Mārim Putenim 10 000 metru soļošanā.

Uz Eiropas U20 čempionāta goda pjedestāla Latvijas sportisti kāpuši 16 reizes. Par čempioniem kļuvuši Inna Poluškina, Poļina Jeļizarova, Aiga Grabuste un Zigismunds Sirmais, sudraba medaļas kaklā kāruši Staņislavs Olijars, Inna Poluškina, Sinta Ozoliņa, Liene Karsuma, Pāvels Kovaļovs, Līna Mūze un Anete Kociņa, bet pie bronzas tikuši Lana Jēkabsone, Atis Vaisjūns, Ilze Gribule, Poļina Jeļizarova un Laura Ikauniece.

Izmantotie resursi:
Javelin Throw - european-athletics.org


, 2019-07-20 16:10, pirms 5 gadiem
Malacis, veiksmi finālā!
, 2019-07-20 16:30, pirms 5 gadiem
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.