Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Isinbajeva: "Tiesā man bija daudz adrenalīna un liela enerģija"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Isinbajeva: "Tiesā man bija daudz adrenalīna un liela enerģija"
Jeļena Isinbajeva
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas vieglatlētikas superzvaigzne, divkārtējā olimpiskā čempione Jeļena Isinbajeva vakar piedalījās Starptautiskās arbitrāžas tiesas (CAS) sēdē, kur tika skatīta lieta par krievu vieglatlētu iespējām piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Tiesas sēdē uzstājās arī slavenā kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva: "Mani klausījās ļoti uzmanīgi, runas laiks nebija ierobežots. Uzstāšanās laikā tiesneši paralēli kaut ko pierakstīja. Nebija formāla attieksme, uzmanīgi tika uzklausītas abas puses. Iepriekš nezināju, kādā formātā šī tiesa notiks. Kopumā esmu apmierināta, man viss patika. Vienkārši esam optimisti. Nācās atlikt treniņus, lai atbrauktu šeit. Citu valstu atlēti mērķtiecīgi gatavojas, krāj nervu enerģiju un psiholoģisko noskaņojumu olimpiskajām spēlēm. Spēļu kritiskā momentā būs ļoti svarīgi izmantot šo [nervu enerģijas] rezervi, kas ir katram cilvēkam. Uzstājoties tiesnešu priekšā, man bija tik daudz adrenalīna un tik liela enerģijas atdeve, ka bija grūti. Uztraucos, jo liela atbildība. Tiesā es pārstāvēju sevi un visus tīros Krievijas sportistus, kuri nepelnīti atstādināti no olimpiskajām spēlēm un citām sacensībām. Ceru, ka varēšu turpināt gatavoties olimpiādei. Protams, enerģiju labāk būtu novirzīt gatavošanās procesam. Šī enerģija, kā reiz, palīdz trešajos mēģinājumos. Tātad būs jālec jau ar pirmajiem mēģinājumiem!"

Kā jau ziņots, 18. jūlijā Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu. 19. jūlijā notika CAS sēde par 67 krievu vieglatlētu iespējām startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, spriedums varētu būt gatavs 21. jūlijā.

Atgādinām, ka saistībā ar masveidīgu aizliegto vielu lietošanu Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) novembrī diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju no starptautiskajām sacensībām. Pirms olimpiskajām spēlēm 67 krievu vieglatlēti cer uz labvēlīgu CAS spriedumu.

Kā zināms, Jeļena Isinbajeva ir divkārtējā olimpiskā čempione (2004, 2008), savukārt 2012. gadā viņa ieguva olimpisko bronzu. Trīskārtējā pasaules čempione āra stadionos (2005, 2007, 2013). Karjeras laikā uzlabojusi pasaules rekordu 28 reizes, viņai pieder labākais sasniegums arī šobrīd (5.06 m).

Izmantotie resursi:
rsport.ru

  +2 [+] [-]

, 2016-07-20 18:04, pirms 8 gadiem
Isinbajeva: "Tiesā man bija daudz adrenalīna un liela enerģija.... jo šorīt iešāvu sistēmā dopingu. "

     [+] [-]

, 2016-07-20 18:34, pirms 8 gadiem
Lapsins22 d.roči tālāk,iedzer un meklē pokimonus...

     [+] [-]

, 2016-07-20 21:03, pirms 8 gadiem
malaks rakstīja: Lapsins22 d.roči tālāk,iedzer un meklē pokimonus...
Kā Tu zināji?

  -1 [+] [-]

, 2016-07-20 23:28, pirms 8 gadiem
Nu lūdzu atļaujiet viņai startēt! Man vienalga pārējei krievi, ļoti patika viņas starti emocijas un meistarība kārtslēgšanā! Nu nezinu vai dopingu jēga tieši šeit lietot! Šeit visu izšķir latiņas tveršana, precīzi novietot pēc ieskrējiena un lokanība pašā lēcienā! Visu cieņu, bet es ticu ka viņa ir tīra visu laiku lekusi ļot skaisti!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-21 08:45, pirms 8 gadiem
Ja nu pēkšņi viņai atļaus startēt, tad alibi nesekmīgam startam jau ir gatavs

     [+] [-]

, 2016-07-22 15:41, pirms 8 gadiem
Piekrītu vozā, kārts lekšana jau nav tā vieglatlētikas disciplīna kur būtu nepieciešams dopings, šamējā jau man liekas ir tīra un žēl ka neredzēsim kārts lekšanas sektorā lielisku sportisti olimpā kādas dzīvo varbūt vienreiz 100 gados uz mūsu planētas kārts lekšanā.