Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Gailums pasaules jauniešu čempionātā izcīna 11. vietu

Krišs Upenieks

Gailums pasaules jauniešu čempionātā izcīna 11. vietu
Patriks Gailums
Foto: Ritvars Raits

Latvijas šķēpmetējs Patriks Gailums, kurš nesenais Jāņa Lūša kausa izcīņas šķēpmešanas sacensībās uzstādīja personisko rekordu, šovakar Kolumbijā notiekošajā U-18 pasaules čempionātā no tā atpalika vairāk nekā desmit metrus un noslēdza sacensības pēc trīs metienu sērijām ar rezultātu 66,75 un 11. vietu.

Portāls Sportacentrs.com vakar jau ziņoja, ka Kolumbija notiekošajā jauniešu pasaules čempionātā vakar lielisku rezultātu sasniedza augstlēcēja Ieva Turķe. Sportiste laboja savu personisko rekordu gan kvalifikācijā, gan finālsacensībās, kur ar rezultātu 1,82 metri ieguva sudraba godalgu.

12 labāko sportistu skaitā iekļuva arī šķēpmetējs Patriks Gailums. Viņš vakar kvalifikācijas sacensībās otrajā mēģinājumā pārvarēja noteikto normu (73.00m) un ar rezultātu 74.23 metri iekļuva finālā.

Diemžēl šovakar jaunajam sportistam pagalam neveiksmīgs starts. Ieskaitīts pirmais (65,89m) un trešais (66,75m), ar ko bija krietni par maz, lai iekļūtu starp astoņiem labākajiem šķēpmetējiem un iegūtu iespēju izpildīt vēl trīs metienus. Noslēgumā Patriks izcīnīja 11. vietu 12 finālistu konkurencē.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Dienvidāfrikas sportists Pauls Jakobuss Bota (78,49, personiskais rekords), kurš izrādījās pārāks par sacensību galveno favorītu vācieti Niklasu Kaulu (78,05). Jāpiemin, ka ar Gailuma personisko rekordu (77,15) būtu pieticis bronzas medaļai.

Izmantotie resursi:
Live - IAAF World Youth Championships | iaaf.org