Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Eiropas jaunatnes olimpiādē Latviju pārstāvēs 72 sportisti

Krišs Upenieks

Eiropas Jaunatnes Olimpiāde notiek katru otro gadu un šoreiz labākos jaunos sportistus no visas Eiropas uzņems Gruzijas galvaspilsēta Tbilisi. Latvija, šajā jauniešu sporta festivālā, būs pārstāvēta ar plašu komandu – 72 sportistiem, kuri piedalīsies septiņos no deviņiem Olimpiādes sacensību programmā iekļautajiem sporta veidiem.

Gan pēc sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā Eiropas Jaunatnes Olimpiāde līdzinās Olimpiskajām spēlēm. Sporta programmā tiek izmantota Olimpiskā simbolika un atribūtika, kā arī Olimpisko spēļu tradīcijas.

“Šīs spēles jaunos sportistus ieved Olimpiskajā saimē un viņiem ir iespēja sajust Olimpisko gaisotni”, tā pirms došanās ceļā atzīst Latvijas jaunatnes Olimpiskās delegācijas vadītājs Juris Titovs. “Konkurence Olimpiādē būs ļoti spēcīga, taču bez sportiskajiem startiem un katra jaunieša individuāli noliktajiem mērķiem, jaunajiem talantiem ir jāatceras, ka šī ir vienreizēja iespēja mācīties un iegūt pieredzi, kādu nekur citur nav iespējams dabūt”.

13.Eiropas Jaunatnes Olimpiāde notiks no 25.jūlija līdz 1.augustam. Sacensībās savu sportisko meistarību plāno pārbaudīt 50 Eiropas valstu jauno sportistu vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Latvijas komandas sastāvā iekļauti 72 sportisti, kas startēs 7 sporta veidos no 9 sacensību programmā paredzētajiem.

Individuālajos sporta veidos Latvijas pārstāvji startēs vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo un riteņbraukšanā. Savukārt komandu sporta spēlēs Latvija būs pārstāvēta basketbolā, kur startēs gan Latvijas U-16 meiteņu, gan U-16 zēnu komandas. Meitenēm Olimpiādes grupu turnīrā būs jāsacenšas ar Ungārijas, Francijas un Krievijas komandām, bet zēni grupu turnīrā spēlēs kopā ar Bosnijas un Hercegovinas, Turcijas un Gruzijas kadetiem.

Ierasts, lielākā pārstāvniecība no Latvijas būs vieglatlētikā, kurā startēs 16 sportisti, džudo un peldēšanā attiecīgi piedalīsies desmit un astoņi jaunie atlēti, riteņbraukšanas sacensībās savu meistarību rādīs seši sportisti, bet Olimpiādes tenisa un vingrošanas sacensībās piedalīsies pa četriem jaunajiem Latvijas sportistiem.

Latvijas jaunos Olimpiešus uz Tbilisi pavadīs un padomus sniegs 22 treneri, bet Olimpiādē no Latvijas piedalīsies arī trīs starptautiskās kategorijas tiesneši, kuri vērtēs vingrošanas un basketbola sacensības.

Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas Jaunatnes Olimpiādēs, izņemot pirmo, un kopumā ir izcīnījuši vairāk nekā 30 medaļu.

Šajās sacensībās pirmo Olimpisko pieredzi guvuši arī vairāki Latvijā tagad labi zināmi Olimpieši un sportisti – vieglatlēti Jeļena Prokopčuka (1993), Staņislavs Olijars (1995), Līga Kļaviņa (1997), Inga Kožarenoka (1999), Ilze Gribule (2001), Poļina Jeļizarova (2005), Rita Obižājeva (2005), peldētāji Margarita Kalmikova (1993) un Romans Miloslavskis (1999), riteņbraucējs Indulis Bekmanis (2005), tenisiste Jeļena Ostapenko (2011).

Latvijas Olimpisko komiteju atbalsta ģenerālsponsori SIA “Latvijas Mobilais telefons” un AS “Latvijas Valsts Meži”; LOK sponsori – AS “Swedbank” un AS “Latvijas Gāze”; LOK sadarbības partneri SIA “Moller Auto Krasta” un SIA “JCDecaux Latvija”.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Mālmeisters/LOK

     [+] [-]

, 2015-07-20 19:35, pirms 9 gadiem
Un kur dalībnieku sastāvs?

  +1 [+] [-]

, 2015-07-20 20:13, pirms 9 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Un kur dalībnieku sastāvs?
Bija slinkums 72 cilvēkus rakstīt

  +1 [+] [-]

, 2015-07-20 20:21, pirms 9 gadiem
deviņi sporta veidi un līdzinās Olimpiskajām spēlēm? Kaķim asti ceļat, vai negribās domāt? Vai pārrakstītas gruzīnu bašņas?