Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Žolnerovičam pietrūka zaķa, Prokopčuka laimīga par finišēšanu pusmaratonā

Žolnerovičam pietrūka zaķa, Prokopčuka laimīga par finišēšanu pusmaratonā
Valērijs Žolnerovičs
Foto: Lattelecom

Noslēgušās sacensības "Lattelecom" Rīgas pusmaratonā un maratonā. Piedāvājam Latvijas vadošo skrējēju komentārus.

Ātrākais Latvijas maratonists bija Valērijs Žolnerovičs (2:17:05.8), kurš ieņēma septīto vietu, taču finišā nepilnas trīs minūtes zaudēja sev piederošajam Latvijas rekordam: "Jebkurš vienmēr grib personīgo rekordu, bet citreiz nesanāk. Šodien kaut kā neskrējās jau no sākuma. Laikam nedaudz vējš traucēja, likās, ka vienmēr tas bija pretī. Šī trase varbūt nav uz rezultātu, bet viss apkārt kļūst arvien foršāks."

"Gribētos, lai organizatori padomā arī par vietējiem skrējējiem, jo nebija zaķa. Vienam skriet ir grūti. Apmēram 42 kilometrus skrēju viens pats - pirmos 200 metrus ar visiem kopā, bet tālāk viens. Citur vienmēr par savējiem padomā, kaut piesaistīti arī ātri afrikāņi, tomēr, protams, paldies, ka notiek šādas sacensības, jo pirms 15 gadiem šis pasākums bija parodija par maratonu," Žolnerovičs turpināja.

Tikmēr no Latvijas dāmām ātrākā bija Karīna Helmane-Soročenkova (2:55:13.4), kurai desmitā vieta: "Mērķis bija izskriet zem trim stundām, un liels prieks, ka izdevās to izdarīt ar uzviju. Fantastiska sajūta, ka līdz ar to esmu ieguvusi arī Latvijas čempiones titulu. Viss trasē izdevās, liels prieks, ka bija tik daudz dzirdināšanas punktu, un katru no tiem arī izmantoju. Šobrīd negaidīju tik ātru rezultātu, un turēšanās priekšā pašas nospraustajam mērķim bija liela motivācija."

Pirmās sacensības kopš Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm un dzemdībām aizvadīja Jeļena Prokopčuka (1:19:41), kura pusmaratonā ierindojās ceturtajā vietā: "Bija grūti, bet esmu ļoti laimīga, jo skrēju Rīgā - atmosfēra bija brīnišķīga, trase ir ļoti skaista. Ar kājām viss bija kārtībā, pirmos 15 kilometrus bija diezgan labi, bet beigās pazemināju tempu, jo galvenais bija noskriet līdz finišam. Pagaidām par dalību šī gada Eiropas čempionātā tikai sapņoju un vēl nevaru atbildēt vai paspēšu sagatavoties."

"Protams, ka jutu, ka trūkst sagatavošanās, pēc 15 kilometriem bija iekšēja sajūta, ka organisms nav gatavs skriet tik augstā tempā, bet kopumā esmu apmierināta, ka izdevās finišēt. Nekad skriešanas karjerā nebija bijusi tik nepatīkama sajūta kā šodien pēdējos kilometros. Arī šonakt neizdevās izgulēties, bieži pamodos, jo dēls bija nemierīgs, tomēr galvenais, ka noskrēju labā garastāvoklī," Prokopčuka turpināja. "Pirmais dēls bija ar tēti trasē, bet otrais ar vecmāmiņu mājās."

Trešo vietu ieguva Ilona Marhele (1:16:25.2): "Skrējās visnotaļ smagi, bet brīvi, bija vienmērīgs temps un beigās pat uzkāpināju. Gribēju noskriet stundā un 18 minūtēs, bet sanāca vēl ātrāk. Jaunā trase ir interesanta, un dažbrīd pat nezināju, kur jāskrien. Šogad skriešu Eiropas čempionātā."

Savukārt vīru konkurencē pusmaratonā otrais bija Jānis Višķers (1:06:12): "Šogad skrēju jau ceturto pusmaratonu, tāpēc necerēju, ka būs tik ātri. Klusībā, protams, vienmēr gribas personīgo rekordu, bet ne vienmēr viss sakrīt. Lai viens otru vilktu, jāskrien blakus, bet maratona vadošie skrējēji bija pārāk ātri, tāpēc nebija tā, ka viņi man palīdzēja sasniegt rezultātu. Lielāko daļu distances noskrējām kopā ar Dmitriju Serjoginu [kurš ieguva trešo vietu]. Man jau izpildīts Eiropas čempionāta normatīvs, tāpēc sezonas galvenais starts maratonā būs tur."


, 2018-05-20 14:27, pirms 6 gadiem
Hm, kā gan Žolnerovičs iedomājās to zaķa piesaistīšanu? Uzvarētājs noskrien 2:11, bet Latvijas rekords ir 2:14. Zaķi kādam tempam un cik kilometriem?
, 2018-05-20 14:34, pirms 6 gadiem
Valērijs Žolnerovičs ir melnais kā bildē?!
, 2018-05-20 14:42, pirms 6 gadiem
Zolnirovič-smieklīgais puisi, visās olimpiāděs tūrists uz 10 km...parejos 30 sěž skatās no malas. Sětu gonkās varonis-starptautiskā arěnā pilnigs l.ohs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-20 19:46, pirms 6 gadiem
Subaars rakstīja: Es arī neiebraucu tajā zaķa padarīšanā, jo finišēja tak 7. nevis pirmais. Tie pārējie pa gaisu lidoja?
Tie pārējie nebija viņa koriši, kas skrietu pēc viņa vajadzības.
, 2018-05-20 21:11, pirms 6 gadiem
Subaars rakstīja: Es arī neiebraucu tajā zaķa padarīšanā, jo finišēja tak 7. nevis pirmais. Tie pārējie pa gaisu lidoja?
Pirmie seši, nelieši tādi, aizskrēja prom.

Redzi, ja būtu viens, kas skrietu ar baloniem un zīmīti 2:13, viens ar baloniem un zīmīti 2:14, viens ar baloniem un zīmīti 2:15, tad Valērijam būtu skaidrs, kas notiek.
, 2018-05-20 21:14, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Valērijs Žolnerovičs ir melnais kā bildē?!
Ēnā visi kaķi ir melni.
, 2018-05-20 21:35, pirms 6 gadiem
Kam komentēt par lietām, no kurām te dažiem nav saprašanas, lai neteiktu nepieklājīgāk...ja melnajiem brāļiem jāskrien uz rezultātu zem 2:10, jo organizatori tos noalgojuši to izdarīt, bet mūsu skrējējiem PB ir 4-6min lēnāks, tad saprotams, ka viņiem līdzi viņš neskries, ja negrib, lai beigās no trases viņu nones...lielajos maratonos, par kādu Rīgas grib kļūt, savējiem piesaiste "zaķus", kuri velk to viņa tempā, teiksim uz LV rekordu...
, 2018-05-21 09:38, pirms 6 gadiem
"Zaķiem" jau nav jāvelk visu trasi. Ja "zaķis" vismaz 30km novelk, tas jau ir milzīgs ieguldījums pret to, ka visa trase jānoskrien vienam pašam
, 2018-05-21 09:45, pirms 6 gadiem
Kāpēc organizatoriem ir jādomā par Zolneroviča zaķiem. Varbūt organizatoru pienākums ir katram maratona skrējējam norīkot pa zaķim?
Normālās sacensībās par zaķiem domā paši sportisti. Viss. Punkts.

Kārtējo reizi grib vainot citus, ka viena kāja ir par īsu un kule pusi ceļa sitās gar ceļgaliem, tādēļ rezultāts ir tik vājš.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.