Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

34 gadu vecumā mirst olimpisko spēļu vicečempions Meisons

Krišs Upenieks

34 gadu vecumā mirst olimpisko spēļu vicečempions Meisons
Žermeins Meisons
Foto: Reuters

Jamaikā motocikla autoavārijā 34 gadu vecumā miris 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu vicečempions augstlēkšanā Lielbritānijas pārstāvis Žermains Meisons.

Meisons ir Jamaikā dzimis, kurš 2006. gadā pieņēma Lielbritānijas pilsonību un pārstāvēja britus visās sacensībās. 2008. gadā augstlēkšanas sacensībās Žermeins ieguva sudraba godalgu.

Viņš bija labs draugs mūsdienu izcilajai sprinterim Jamaikas sportistam Juseinam Boltam, kurš redzēja traģēdiju ceturtdienas naktī. ''Bolts bija viens no tiem, kurš bija klāt notikuma brīdī un bija ļoti, ļoti emocionāls. Saprotu, ka Meisons bija labs Bolta draugs,'' sacīja policijas pārstāvis Kelvins Alans.

Alans nevarēja pateikt, vai Bolts tajā vakarā bija kopā ar traģēdijā mirušo sportists. Pekinas olimpisko spēļu laikā Meisons izcīnīja pirmo medaļu tajā olimpiādē Lielbritānijai, zaudējot tikai Krievijas sportistam Andrejam Siļnovam.

''Mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka Meisons zaudēja kontroli pār motociklu. Viņu pārveda uz slimnīcu, kur diemžēl Meisons mira. Vairāki viņam tuvi cilvēki bija šī notikuma tuvumā. Saprotu, ka viņi ieradās, cik ātri vien iespējams,'' sacīja Alans.

Izmantotie resursi:
Germaine Mason: Former GB high jumper, 34, dies...