Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Sieviešu barjersprintā bieži notiek drāma

Sieviešu barjersprintā bieži notiek drāma
Zviedriete Kallura pamet stadionu pēc kritiena Olimpiskajās spēlēs Pekinā.
AP Photo

Nav daudz disciplīnu, kur būtu tik līdzvērtīga konkurence un kur būtu tik grūti paredzēt rezultātus, kā 100 metru barjerskrējienā sievietēm. Starp citu, tieši šodien Berlīnē tiks noskaidrota pasaules labākā barjersprintere.

Kā rāda čempionātu vēsture, tad bieži var pieredzēt neveiksmes un dramatiskas situācijas no pirmās līdz pat pēdējai barjerai, it īpaši ar favorītēm „galvenajā lomā”.

Pēdējā no šādām situācijām atgadījās ar zviedrieti Suzannu Kalluru pagājušā gadā Olimpiskajās spēlēs Pekinā, kad viņa pusfināla skrējienā aizķērās aiz pirmās barjeras, paklupa un līdz ar to nācās izstāties. „Ar pēdu aizķēru pirmo barjeru, un tas beidzās ar kritienu. Šāds iznākums radīja izmisumu zviedru komandā, apjukumu tautā un vilšanos zviedru presē”, ar rūgtumu piebilst Kallura.

Pagājušā gadā Pekinā Olimpisko spēļu finālā favorīte Lolo Džonsa (ASV), atrazdamies pārliecinošā vadībā, aizķērās aiz 9.barjeras un tādējādi „atdāvināja” uzvaru savai komandas biedrenei Dovnai Hārperei.

Tādas pasaules līmeņa barjerskriešanas meistares kā amerikāniete Geila Dīversa (Olimpiskajās spēlēs Barselonā 1992.gadā), kanādiete Perdita Felisiena (Olimpiskās spēles 2004.gadā Atēnās), amerikāniete Džoanna Heiesa (2005.gada pasaules čempionāts Helsinkos) arī varētu pastāstīt līdzīgus atgadījumus par sevi. Tādēļ nav izslēgts, ka kaut kas līdzīgs varētu arī notikt šeit Berlīnē, bet cerēsim, ka tā nenotiks un tiešām uzvarēs labākā. Pie favorītēm varētu pieskaitīt trīs amerikānietes (Hārpere, Pauela, Čerija), abas jamaikietes (Fostere –Hiltone, Ennisa-Londona) un abas kanādietes (Felisiena, Lopesa-Šlīpa), kā ai austrālieti Maklelanu.

Šodien 19.45 pēc Latvijas laika norisināsies pusfinālskrējieni, bet jau pēc 2,5 stundām (22.15 ) būs fināls sieviešu 100m barjerskrējienam.

izmantotie resursi: nrk.no


, 2009-08-19 18:06, pirms 15 gadiem
intriga un veelreiz intriga...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-19 18:58, pirms 15 gadiem
it īpaši sporta spēlēs nekas nav paredzams...
, 2009-08-19 19:00, pirms 15 gadiem
ak šīs sievietes..
Foto: Reuters/Scanpix
5

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.