Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

400m sprinterim Pastoram personīgais rekords un 16. vieta U20 EČ

400m sprinterim Pastoram personīgais rekords un 16. vieta U20 EČ
Artūrs Pastors: Foto: Guntis Bērziņš / instagram.com/arturspastors

Zviedrijas pilsētā Burosā turpinās U20 Eiropas čempionāts vieglatlētikā. Vakara sesijā Latvijas 400m sprinteris Artūrs Pastors sasniedza personīgo rekordu, taču ar to bija par maz, lai tiktu pusfinālā. Mūsu septiņcīņniece Amanda Savicka šķēpmešanā palika bez rezultāta un atkrita uz 20. vietu, pēdējā skrējienā latviete tomēr neizgāja uz starta un tādējādi palika bez rezultāta.

Kā jau ziņots, čempionāta pirmajā dienā ceturtdien kvalifikāciju droši pārvarēja trīssoļlēcēja Rūta Lasmane, kamēr pārējo sportistu rezultāti bija pieticīgāki. Otrās dienas rīta sesijā 400m barjersprinteris Gints Drigulis ielauzās pusfinālā, bet augstlēcējs Rihards Bremze iespraucās finālā.

400m priekšsacīkstēs Artūrs Pastors pirmajā skrējienā sasniedza 47.84, par 0.17 sekundēm uzlabojot personīgo rekordu. Pirmajā skrējienā mūsu sprinteris ierindojās sestajā vietā, līdz ar to jau bija skaidrs, ka netiks tālāk. Trešajā skrējienā Aleksandrs Kucs finišēja pēc sekundēm 48.71 sekundēm. Sacensību noslēgumā mūsējie tik klasificēti attiecīgi 16. un 23. pozīcijā starp 23 sportistiem.

Septiņcīņas sacensībās pirms pēdējām divām disciplīnām Amanda Savicka atradās 15. vietā. Šķēpmešanā visi trīs latvietes metieni netika ieskaitīti, līdz ar to sekas bija bēdīgas - mūsu sportiste ar 3884 punktiem atkrita uz 20. pozīciju. Tādējādi vairs nebija reālu cerību pakāpties augstāk, ja vien kāda neizstātos. Galu galā mūsējā tomēr neizgāja uz 800m starta un tādējādi palika bez rezultāta. Septiņcīņas zeltu nopelnīja spāniete Marija Visente (6115), sudrabu ieguva īriete Keita O`Konora (6093), bet uz trešā pakāpiena nokļuva šveiciete Annika Kelina (6069).

Latvijas izlase kopš 1993. gada piedalījusies visos Eiropas U20 čempionātos, turklāt 1999. gadā tas notika Rīgā, piedaloties 34 vietējiem sportistiem un izcīnot divus čempionu titulus - Irinai Latvei 800 metros un Mārim Putenim 10 000 metru soļošanā.

Uz Eiropas U20 čempionāta goda pjedestāla Latvijas sportisti kāpuši 16 reizes. Par čempioniem kļuvuši Inna Poluškina, Poļina Jeļizarova, Aiga Grabuste un Zigismunds Sirmais, sudraba medaļas kaklā kāruši Staņislavs Olijars, Inna Poluškina, Sinta Ozoliņa, Liene Karsuma, Pāvels Kovaļovs, Līna Mūze un Anete Kociņa, bet pie bronzas tikuši Lana Jēkabsone, Atis Vaisjūns, Ilze Gribule, Poļina Jeļizarova un un Laura Ikauniece.

Izmantotie resursi:
400m - european-athletics.org
Heptathlon - european-athletics.org


, 2019-07-19 20:11, pirms 5 gadiem
Par septiņcīņu;
Pirmkārt, ja paskatītos arī LVS mājaslapā varētu uzzināt, īsto latvietes PB 800 metru skrējienā, kas nebūt nebija sliktākais no visām dalībniecēm.
Otrkārt, vispār 19 dalībnieces nevis 16.
Treškārt, varēja vēl pieminēt, ka Vinsenta ir pirmā spāniete kura pārsniedz 6000 punktu robežu septiņcīņā, līdz ar to viņai arī Spānijas rekords.
, 2019-07-19 20:21, pirms 5 gadiem
Cas rakstīja: Treškārt, varēja vēl pieminēt, ka Vinsenta ir pirmā spāniete kura pārsniedz 6000 punktu robežu septiņcīņā, līdz ar to viņai arī Spānijas rekords.
... un O'Konora pirmā īriete, kura pārsniedz 6000 punktu robežu.
Foto: Salaspils Sporta nams.

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.