Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Latvija pārbūvētajā Daliņa stadionā Valmierā uzņems Eiropas komandu čempionāta 2. līgu

Agris Suveizda

Latvija pārbūvētajā Daliņa stadionā Valmierā uzņems Eiropas komandu čempionāta 2. līgu
Dmitrijs Miļkevičs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Eiropas Vieglatlētikas asociācijas (EAA) valde ir atbalstījusi Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) kandidatūru organizēt Eiropas komandu čempionāta otrās līgas sacensības 2021. gada 19.-20. jūnijā pārbūvētajā Jāņa Daliņa stadionā Valmierā.

LVS ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs akcentē šī notikuma svarīgumu vieglatlētikā, norādot, ka darbs pie pieteikuma sagatavošanas sākās jau 2017. gadā. “Pirms trīs gadiem pārrunās ar EAA izrādījām iniciatīvu, piesakoties organizēt kādu no Eiropas līmeņa pasākumiem Latvijā. Tad vēl nezinājām, vai sacensības varēsim rīkot Rīgā vai Valmierā, bet bijām pārliecināti, ka šāda pasākuma rīkošana veicinās vairāku jomu attīstību mūsu sporta veidā. Kopš šī gada janvāra ciešā sadarbībā ar Valmieras pašvaldību izstrādājām pieteikumu, nodrošinot stabilu Valmieras pilsētas kandidatūru čempionāta uzņemšanai.

Paldies Izglītības un zinātnes ministrijai, kura sniegusi konceptuālu atbalstu sacensību uzņemšanai Latvijā. LVS gatavo iesniegt lūgumu par valsts līdzfinansējumu atbilstoši kārtībai, kādā Latvijas Nacionālā sporta padome izskata un saskaņo sporta federāciju pieteikumus par pasaules un Eiropas čempionātu finālsacensību organizēšanu Latvijā. Eiropas līmeņa sacensību organizēšana nav iespējama bez valsts tieša atbalsta. Savukārt organizatori šāda atbalsta atmaksu veic netiešā veidā, nodrošinot papildu nodokļu ieņēmumus, kā arī reklamē Latvijas vārdu Eiropā,” norāda Dmitrijs Miļkevičs.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks: “Starptautiskajiem standartiem atbilstošās un modernās vieglatlētikas manēžas būvniecība un Jāņa Daliņa stadiona pārbūve notiek ar valsts līdzfinansējumu. Tas būs ievērojams atbalsts vieglatlētikas sporta attīstībai Latvijā kopumā, nodrošinot vieglatlētiem no Latvijas un ārvalstīm modernu un kvalitatīvu treniņu infrastruktūru, vienlaikus saglabājot šai vietai tik raksturīgo sportisko garu un enerģiju, par ko esam saņēmuši labas atsauksmes no sportistiem, kuri stadionu Valmierā ir iecienījuši gan kā labu treniņu, gan sacensību vietu.

Esam lepni Valmierā uzņemt Eiropas komandu čempionātu vieglatlētikā, sākot cītīgu darbu, lai sportistiem un līdzjutējiem nodrošinātu teicamu vidi sacensību norisei un sporta notikuma pieredzēšanai. Jāuzsver, ka šāda mēroga sacensības ir būtisks pienesums valsts ekonomikai. Turklāt ekonomiskais ieguvums ir papildināms ar ilgtermiņa devumu Valmieras un Latvijas atpazīstamības veicināšanā, kas noteikti rezultēsies treniņnometnēs un citos starptautiskos pasākumos, kā arī popularizēs mūsu valsti kā tūrisma galamērķi.

Valmierai ir laba pieredze augsta līmeņa starptautisku sacensību rīkošanā, tāpēc esam gatavi uzņemt arī šo nozīmīgo sporta notikumu, nodrošinot ērtu un patīkamu vidi sacensību un treniņu laikā. Arī līdzjutēji pie mums ir uzdevuma augstumos. Valmierā sportu mīl, un līdzjutēji ir liels atbalsts sportistiem uzrādīt vēl labākus rezultātus. Tiekamies Valmierā!” aicina Jānis Baiks.

Paredzams, ka sacensībās piedalīsies vairāk nekā 600 sportistu no 12 valstīm – Austrija, Bulgārija, Horvātija, Dānija, Ungārija, Islande, Izraēla, Latvija, Lietuva, Krievija (pagaidām diskvalificēta), Slovākija un Slovēnija. Latvijas Vieglatlētikas savienībai jau ir pieredze Eiropas līmeņa sacensību rīkošanā, jo 2014. gadā šīs līgas sacensības notika Rīgā, Daugavas stadionā. Togad Latvijas izlase spēja izmantot mājās organizēto sacensību priekšrocības, izcīnot otro vietu un iegūstot tiesības 2015. gadā startēt pirmajā līgā. Soļotāja Jāņa Daliņa vārdā nosauktais stadions Valmierā atklāts 1938. gadā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Vieglatlētikas savienība