Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bukša: "Treniņos esmu ātrāka, testos laboju personīgos rekordus"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bukša: "Treniņos esmu ātrāka, testos laboju personīgos rekordus"
Sindija Bukša. Foto: Juris Bērziņš-Soms, Latvijas Vieglatlētikas savienība

Latvijas ātrākā sieviete Sindija Bukša (21) atklāj, ka treniņos spēka rādītāji kļuvuši ir labāki nekā pērn. Eiropas spēlēs vēlas izbaudīt olimpiādei līdzīgo atmosfēru un komandas garu, kā arī izmantot iespēju patrenēties, lai gatavotos savam pēdējam U23 kontinentālajam čempionātam, lasāms šodienas laikrakstā "Latvijas Avīze".

21. jūnijā sāksies otrās Eiropas spēles Minskā - tas būs labs pieturas punkts pirms Tokijas olimpiādes, kur Sindija ļoti vēlas nokļūt. 2015. gadā aizvadītajās pirmajās Eiropas spēlēs atmosfēra un komandas kopības sajūta bija līdzīga kā olimpiskajās spēlēs, tikai mazākā mērogā.

Nesen tika pateikts, ka noteikti jāpiedalās otro Eiropas spēļu atklāšanas un noslēguma ceremonijās, tāpēc mūsu sprintere izmantos iespēju un sacensību norises vietā aizvadīs nelielu treniņnometni, lai gatavotos sezonas galvenajam startam - U23 Eiropas čempionātam, kas 11.-14. jūlijā risināsies Zviedrijā un būs Sindijas pēdējais "U" notikums.

Atgādinām, ka 2017. gada U23 EČ viņai bija izlaušanās sacensības. Pirms tam mūsu 200m sprinteres personīgais labākais laiks bija 23.99. Ar personīgo rekordu (23.43) triumfēja priekšskrējienā [video] un iekļuva U23 EČ pusfinālā, kur jau uzrādīja 23.12 [video] un kā trešā ātrākā tika lielajā finālā, kur ar 23.41 izcīnīja sesto vietu. Divu dienu laikā personīgais rekords tika labots par 0.87 sekundēm!

Pērnā gada "Rīgas Kausos" uzrādīja 11.29 un kļuva par valsts rekordisti 100 metros, taču šī gada kausos neizdevās pietuvoties minētā līmeņa rezultātam. Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes studente to skaidro ar sesijas trakumu. Tieši pirms kausiem bija divi eksāmeni, turklāt sacensību dienā - vēl viens, līdz ar to sakrājās liels nogurums. "Bija grūti, pēdējās dienās maz gulēju. Ja būtu pilnvērtīgi gatava, kārtīgi paēdusi, tad droši vien sasniegtu labāku rezultātu." Tagad sesija jau beigusies, palikuši parādi, bet tos kārtos septembrī.

Sindija Bukša atklāj, ka "spēka rādītāji kļuvuši labāki", salīdzinot ar pagājušo gadu. "Treniņos esmu ātrāka, skriešanas testos laboju personīgos rekordus, par ko pati jūtos pārsteigta." Ātrums un spēks nāk klāt. Tādējādi skats uz nākotni ir pozitīvs, tajā pašā laikā sportiste šaubās, vai šogad izdosies uzlabot Latvijas rekordu.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška

  +1 [+] [-]

, 2019-06-21 09:48, pirms 5 gadiem
Ja jau paliek i stiprāka i ātrāka, ta LV rekords kritīs.. tur tik mata tiesa palikusi.
Lai izdodas labot LV reķi un kļūt pa sprinta karalieni