Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Farahs: "Neesmu lietojis dopingu un nekad to nedarīšu"

Farahs: "Neesmu lietojis dopingu un nekad to nedarīšu"
Mo Farahs
Foto: AFP/Scanpix

Pazīstamais britu vieglatlēts Mo Farahs noliedzis aizliegto vielu lietošanu, komentējot skandālu par viņa trenera Alberto Salazara iespējamo saistību ar antidopinga noteikumu pārkāpumiem.

Vieglatlētikas pasauli pēdējo nedēļu laikā pāršalca apsūdzības dopinga lietošanā – britu medija BBC veiktā izmeklēšana liecināja, ka pazīstamais treneris Alberto Salazars ir pārkāpis antidopinga noteikumus, tādā veidā uzlabojot savu aizbilstamo rezultātus.

Salazara trenēto sportistu vidū ir arī pazīstamais britu vieglatlēts Mo Farahs, kuram pēdējā laikā pievērsta pastiprināta uzmanība. Britu "Daily Mail" norādīja, ka Farahs izlaidis divas dopinga pārbaudes pirms 2012. gada olimpiskajām spēlēm, kurās viņš triumfēja 5000 un 10000 metru skrējienos.

"Savas karjeras laikā esmu veicis simtiem dopinga pārbaužu, un katra no tām bija negatīva. Esmu pilnībā izskaidrojis situāciju ar diviem izlaistajiem testiem, un nekad nebija minējumu, ka tur slēpās kaut kas vairāk, nevis parastas kļūdas," komentēja Farahs.

"Pēdējās divas nedēļas bija smagākās manā dzīvē. Visas baumas un spekulācijas, kas ir pilnīgi aplamas, un to ietekme uz manu ģimeni un draugiem ir padarījušas mani dusmīgu un bēdīgu. Mediju spiediens uz manu ģimeni un īpaši sievu, kura ir stāvoklī, ir ārkārtīgi sāpīgs, īpaši tāpēc, ka esmu citur un gatavojos sacensībām. Nekad neesmu lietojis aizliegtās vielas un nekad to nedarīšu," piebilda britu skrējējs.

32 gadus vecais Farahs, kurš ir dzimis Somālijā, savā karjerā ir izcīnījis ne tikai minētos olimpiskos zeltus, bet arī trīs reizes uzvarējis pasaules čempionātā (2011. gadā 5000 metros, 2013. gadā – 5000 un 10000 metros). Viņa rēķinā ir arī septiņi Eiropas čempiona tituli (divi no tiem – telpās).

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2015-06-20 01:56, pirms 9 gadiem
Es jau ticu un raudu