Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Soļotāja Pastare izpilda Rio olimpisko spēļu normatīvu

Rolands Eliņš

Soļotāja Pastare izpilda Rio olimpisko spēļu normatīvu
Agnese Pastare
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Soļošanas sacensībās „Dudinska 50”, kas šodien norisinājās Slovākijā, Agnese Pastare izpildījusi Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu 20 km distancē, finišējot 15. vietā ar rezultātu 1:34.51. Arnis Rumbenieks 50 kilometru distancē savukārt ierindojās 30. vietā un atkārtoti uzrādīja rezultātu, kas atbilst olimpisko spēļu normatīvam.

Agnese Pastare olimpisko spēļu normatīvu pārspējusi par minūti deviņām sekundēm, kas ļāva Latvijas sportistei ieņemt 15. vietu 51 startējušās sportistes konkurencē. No sev piederošā Latvijas rekorda 27 gadus vecā soļotāja atpalika par vairākām minūtēm, taču IAAF „Race Walking Challange” sērijas posmā garantējusi dalību Riodežaneiro spēlēs šovasar.

Pastare piedalījās arī pagājušajās olimpiskajās spēlēs Londonā, kur ieņēma 24. vietu. Šodienas sacensības viņa no uzvarētājas Eleonoras Džiordži atpalika par gandrīz septiņām minūtēm, bet labāko desmitnieks palika divu minūšu attālumā.

Šajās sacensības 50km distancē piedalījās arī Arnis Rumbenieks, kurš uzrādīja 30. labāko rezultātu 45 finišējušo sportistu konkurencē. Viņa laiks 4:05:20, kas ir 40 sekundes labāks par pašreizējo olimpisko normatīvu, taču Rumbenieks to bija ieguvis jau iepriekš novembrī. Novembrī tika mainīti olimpisko normatīvu limiti, un tajos kvalificējās arī Rumbenieka rezultāts (4:03:44), kas pirms gada sasniegts tieši Dudincē notiekošajās sacensībās. Jāpiezīmē, ka normatīvs toreiz tika mainīts arī 20km distancē sievietēm, taču Pastares šodienas rezultāts būtu izpildījis arī sākotnējo normu, pārspējot to par deviņām sekundēm.

Dalībai Rio olimpiskajās spēlēs kvalificējušies pagaidām 11 Latvijas vieglatlēti – vēl arī Gunta Latiševa-Čudare 400 metru skrējienā, Jeļena Prokopčuka, Ilona Marhele un Valērijs Žolnerovičs maratonā, kā arī Laura Ikauniece-Admidiņa septiņcīņā, Rolands Štrobinders, Sinta Ozoliņa un Madara Palameika šķēpmešanā, bet februāra beigās to paveica kārtslēcējs Pauls Pujāts.

Izmantotie resursi:
Dudinská päťdesiatka 2016 - IAAF Race...

 +10 [+] [-]

, 2016-03-19 17:32, pirms 8 gadiem
Malace! Palielina LV delegāju RIO, liels prieks par sportisti!! Galvenais fakts ir tas lielākoties RIO normatīvu izpilda LV sportisti no kuriem to negaida, bet no tiem no kuriem gaida nav labas sekmes!! Bet jebkurā gadījumā prieks par sportistiem!!
Slēpts komentārs: Jurichs4

  +1 [+] [-]

, 2016-03-19 17:54, pirms 8 gadiem
Prieks par to. Tas ir jauki! Pesimistiem novēlu nedadz pasportot, nu vismaz 5 km lēns skrējiens katru nedēļu (dalīts 2 daļās), vai brauciens ar ričāgu. Nu vismaz 30 km nedēļā.

     [+] [-]

, 2016-03-19 17:57, pirms 8 gadiem
krkr rakstīja: Prieks par to. Tas ir jauki! Pesimistiem novēlu nedadz pasportot, nu vismaz 5 km lēns skrējiens katru nedēļu (dalīts 2 daļās), vai brauciens ar ričāgu. Nu vismaz 30 km nedēļā.
a par ko sliktaks ir teiksim pardesmit tonnu svaru pacilasana gym .. par to skrejienu vai velo?

     [+] [-]

, 2016-03-19 18:02, pirms 8 gadiem
es dodu priekšroku katru darba dienu noiet 10-12 km šķēršļotā apvidū, mežā, strādājot un secinu to, ka uzrādot tādās sacensībās 15.vietu, uz augstu vietu olimpiādē cerēt nevar, drīzāk uz lejas galu, bet tā protams labi ka spēj normatīvu izpildīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-19 18:18, pirms 8 gadiem
sportists32 rakstīja: Tās ir divas ļoti dažādas fiziskās aktivitātes!
ja dazadas,... bet tas jau nenozime ka merkis kadel to dara nevar but vienaadi

  +2 [+] [-]

, 2016-03-19 18:38, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: ja dazadas,... bet tas jau nenozime ka merkis kadel to dara nevar but vienaadi
Piedošanu, bet ja ar celšanu cilvēks grib panākt to pašu ko ar skriešanu, tad man viņam ir sliktas ziņas... .

P.S. Ja vien mērķis nav "Kaut ko padarīt brīvajā laikā".

     [+] [-]

, 2016-03-19 18:49, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Piedošanu, bet ja ar celšanu cilvēks grib panākt to pašu ko ar skriešanu, tad man viņam ir sliktas ziņas... .

P.S. Ja vien mērķis nav "Kaut ko padarīt brīvajā laikā".
tieši tā, ļoti lielam % cilvēku mērķis ir vienkārši izkustēties .. ko ari cilveks uz kura komentu sakotneji atbildeju ari biaj domajis - pasportot...

     [+] [-]

, 2016-03-19 18:51, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Piedošanu, bet ja ar celšanu cilvēks grib panākt to pašu ko ar skriešanu, tad man viņam ir sliktas ziņas... .

P.S. Ja vien mērķis nav "Kaut ko padarīt brīvajā laikā".
Un man vari to nemaz nestāstīt ar ko šie divi sporta veidi at''skiras.... lieku 99.9% ka es to zināšu labāk.... jo tici vai nē abos šajos sporta veidos esu darbojies ļoti nopietnā līmenī...

     [+] [-]

, 2016-03-19 19:01, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: Un man vari to nemaz nestāstīt ar ko šie divi sporta veidi at''skiras.... lieku 99.9% ka es to zināšu labāk.... jo tici vai nē abos šajos sporta veidos esu darbojies ļoti nopietnā līmenī...
Tādā gadījumā stāsti par viena mērķa (ja vien tas mērķis nav kaut kā padarīšana. Turklāt šī "ka tik izkustēšanās" pati pa sevi nav mērķis, jo tas ir process, līdz ar to nevar tikt izpildīts pilnībā nekad) sasniegšanu no tavas puses ir vēl dīvaināki.

     [+] [-]

, 2016-03-19 19:05, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tādā gadījumā stāsti par viena mērķa (ja vien tas mērķis nav kaut kā padarīšana. Turklāt šī "ka tik izkustēšanās" pati pa sevi nav mērķis, jo tas ir process, līdz ar to nevar tikt izpildīts pilnībā nekad) sasniegšanu no tavas puses ir vēl dīvaināki.
nja intrepretet vaardu nozimi tev sanaak... tad tavuprat izkustesanaas nav nekads merkis un to nekad nevar izpildit? - tad pilniba visi kas vispar ko sporto (vienalga ko) ir ar kadu merki? ... a tu teiksim kautvai kompanijas pec nesi teiskim aizgajis uzspeleet ar draugiem futbolu, paskrejis vai vienalga ko? - ja to dari tev uzreiz ir kads merkis?- iesist tik un tik golus? noskriet konkretio kilometrazu konkreta laikaa?

     [+] [-]

, 2016-03-19 19:06, pirms 8 gadiem
jaa zini mani draugi uzaicinaja pludmale uzspeleet volejbolu taapat vien - man radas peksni merkis 1 geimaa sasist 5 punktus, uztaisit 3 blokus utt

     [+] [-]

, 2016-03-19 19:07, pirms 8 gadiem
un starpcitu kautka paadraisana butiba ir tapaati izkustesanaas.. tiaki ka nu mes katrs to interpretejam zinatsniki ka pareizak butu janosauc

     [+] [-]

, 2016-03-19 19:12, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: nja intrepretet vaardu nozimi tev sanaak... tad tavuprat izkustesanaas nav nekads merkis un to nekad nevar izpildit? - tad pilniba visi kas vispar ko sporto (vienalga ko) ir ar kadu merki? ... a tu teiksim kautvai kompanijas pec nesi teiskim aizgajis uzspeleet ar draugiem futbolu, paskrejis vai vienalga ko? - ja to dari tev uzreiz ir kads merkis?- iesist tik un tik golus? noskriet konkretio kilometrazu konkreta laikaa?
Man liekas, ka tu pats īsti nesaproti ko gribi pateikt.
Runa ir par divu KONKRĒTU disciplīnu salīdzinājumu VIENA mērķa sasniegšanai.

Par visu pārējo - jā, katrai darbībai ir mērķis. Ja tā nav, tad nu... jāaiziet pie psihologa, kā minimums.

Spēlējot bumbu ar draugiem mērķim nav jābūt sportiskam (lai arī šajā gadījumā tas ir acīmredzams - uzvara, t.i., spēles mērķis ir uzvarēt), iespējams, tā tiek sasniegti kādi socializēšanās mērķi, iegūtas/mainītas lomas šajā nelielajā kolektīvā utt.

     [+] [-]

, 2016-03-19 19:21, pirms 8 gadiem
nu luk.. kadel gan lai kacaljai un skriesanai nevar but kautvai socializesanas merkis draugu lokaa? - ja sads merkis tad ar ko gan atskuiras ko un ka dari. ?

     [+] [-]

, 2016-03-19 19:23, pirms 8 gadiem
socializeties cilajot svarus vai ar tiempasiem draugiem socializeties skrienot ir 2 dazxadi soc merki vel pasaki

  +1 [+] [-]

, 2016-03-19 19:27, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: nu luk.. kadel gan lai kacaljai un skriesanai nevar but kautvai socializesanas merkis draugu lokaa? - ja sads merkis tad ar ko gan atskuiras ko un ka dari. ?
Da var jebkas būt, kaut vai dambretes spēlēšana, taču tad tas ir nevis SPORTS, bet FIZKULTŪRA vai vienkārši BRĪVĀ LAIKA PAVADĪŠANA. Un tādā gadījumā, kā jau teicu, vēl mazāk ir saprotams kāpēc tas šeit tiek iepīts (jo šajā fizkultūras līmenī tiešām viss ir vienlīdz labi - ka tik cilvēks caur fiziskām slodzēm sevi uztur kaut kādā, sevis iepriekš definētā, formā).

     [+] [-]

, 2016-03-19 19:31, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Da var jebkas būt, kaut vai dambretes spēlēšana, taču tad tas ir nevis SPORTS, bet FIZKULTŪRA vai vienkārši BRĪVĀ LAIKA PAVADĪŠANA. Un tādā gadījumā, kā jau teicu, vēl mazāk ir saprotams kāpēc tas šeit tiek iepīts (jo šajā fizkultūras līmenī tiešām viss ir vienlīdz labi - ka tik cilvēks caur fiziskām slodzēm sevi uztur kaut kādā, sevis iepriekš definētā, formā).
da beidzot nonacam pie kopsauceja... par to ari runaju... un tiesi tas ko ari ieteica cilveks kam veicu 1. savu komentaru .... ka kada gan nozime ko dara ja tas viss nu ka nospried tiko ir fizkultura....anejau kautkadiem pro sprtistiem... kautgan te atkal var katrs dzit demagogiju kas vairs nav fizkulturietis un kurs ir....betr ne par to

     [+] [-]

, 2016-03-19 20:29, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Da var jebkas būt, kaut vai dambretes spēlēšana, taču tad tas ir nevis SPORTS, bet FIZKULTŪRA vai vienkārši BRĪVĀ LAIKA PAVADĪŠANA. Un tādā gadījumā, kā jau teicu, vēl mazāk ir saprotams kāpēc tas šeit tiek iepīts (jo šajā fizkultūras līmenī tiešām viss ir vienlīdz labi - ka tik cilvēks caur fiziskām slodzēm sevi uztur kaut kādā, sevis iepriekš definētā, formā).
Vispār interesanti būtu badiskutēt kur ir tā robeža kad neskaities vairs fizkultūrietis bet sportsists.... un kur tā robeža kad skaities pro sportists

     [+] [-]

, 2016-03-19 23:50, pirms 8 gadiem
Ticiet man, dažkārt 3. līga volejbolā Skrundā/Dienvidurzemē vai pat Kuldīgas pagastu čmepis ir kudī augstāks sportiski nekā dažs labs LČ... paukošanā, svarcelšanā vai v/a

Velvere malace, jo kapā no sirds

     [+] [-]

, 2016-03-20 16:27, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Ticiet man, dažkārt 3. līga volejbolā Skrundā/Dienvidurzemē vai pat Kuldīgas pagastu čmepis ir kudī augstāks sportiski nekā dažs labs LČ... paukošanā, svarcelšanā vai v/a

Velvere malace, jo kapā no sirds
kāda saistība šim komentāram ar rakstu?

     [+] [-]

, 2016-03-21 15:16, pirms 8 gadiem
Esmu komplekso metožu piekritējs. Skrienu, braucu ar riteni, dzeru šmakovku. Vienmēr esmu formā!