Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Katrīnas kausa veiksminieki cerēja uz vēl labākiem rezultātiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Katrīnas kausa veiksminieki cerēja uz vēl labākiem rezultātiem
Jānis Leitis
Foto: Guntis Bērziņš, lat-athletics.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās tradicionālās sacensības vieglatlētikā "Kuldīgas Katrīnas kauss". Vietējais laikraksts "Kurzemnieks" apkopojis sacensību veiksminieku komentārus par šo pasākumu. Laura Ikauniece-Admidiņa, Gunta Latiševa-Čudare, Jānis Leitis, Elvijs Misāns un Māra Grīva atzīst, ka cerēja sasniegt labākus rezultātus.

300m distancē ar nacionālo rekordu (34.12 sekundes) uzvarēja Jānis Leitis, kuram pirms sacensībām patraucēja savainojums: "Trauma tiešām traucēja, pēc pirmajiem 100 metriem domāju, ka izstāšos, bet neizdarīju to. Tagad esmu priecīgs, ka pats sev pierādīju, ka varu. Taču rezultāts mani neapmierina, nejūtos lepns, jo biju plānojis noskriet ātrāk."

2015. gada Latvijas labākā sportiste, septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa sasniedza personisko rekordu 60m distancē - 7.58 sekundes: "Abu skrējienu rezultāti bija pilnīgi vienādi, tātad ļoti stabili. Cerēju uz labāku rezultātu, taču nekas, šīs ir pirmās sezonas sacensības, vēl jāieskrienas. Ziemas sezonā plānoju pievērsties tikai sprintam, bet vasarā būs olimpiskās spēles, viss tiks pakārtots tām."

400m olimpiskās ceļazīmes īpašniece Gunta Latiševa-Čudare tagad skrēja 60 metrus un uzvarēja 300m: "Pirms sacensībām domāju, vai man vispār vajag skriet 60 m pirms 300 m skrējiena. Acīmredzot kaut kur zemapziņā sevi taupīju. Es vienmēr jūtos nedaudz vīlusies pēc 60 vai 100 m skrējiena, jo neizmantoju potenciālu, tomēr skrienu, jo tā arī ir sava veida gatavošanās garākai distancei. Pirms sacensībām bija uztraukums, centos atslēgties no visa. Vislabāk uztraukums pazūd, kad iesildos. Tad cenšos saprast, ka sacensības ir tas, dēļ kā treniņos ejam cauri."

2014. gada labākais vieglatlēts Elvijs Misāns ar 7.82m uzvarēja vīriešu tāllēkšanā un skrēja arī 60m: "Tāllēkšanā gāju gan uz augstāku rezultātu, bet nav ko daudz iespringt un pārdzīvot - galvenais, jāmēģina ar katrām sacensībām aizlēkt arvien tālāk. Šīs sacensības ir vienīgā vieta Latvijā, kur ir iespējams skriet 60 m, un tas bija jāizmanto. 60 m vajadzīgi arī tāllēkšanai, jo tāllēkšanā bez ātruma nevar, un treniņā nav iespējams tā uztrenēt ātrumu. Noskrien vienu reizi ar šādiem džekiņiem un tu reāli kļūsti ātrāks! Kad izliec maksimālo, ķermenis pēc tam to saprot un var vēl."

Sieviešu tāllēkšanas sektorā uzvarēja Māra Grīva, kura sasniedza 5.97 metru atzīmi: "Tā bija cīņa pašai ar sevi un sešiem metriem. Vienmēr gribas pārvarēt sešu metru robežu, šoreiz nesanāca. Taču Katrīnas kausā pirmo reizi uzvaru. Tēvs noteikti ir lepns par manu uzvaru, varbūt ne par rezultātu, bet šoreiz uzvara bija svarīgāka."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Kurzemnieks"