Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Septiņcīņas sportiste Savicka pēc četrām disciplīnām ieņem 16.vietu Eiropas U-20 čempionātā

Rolands Eliņš

Septiņcīņas sportiste Savicka pēc četrām disciplīnām ieņem 16.vietu Eiropas U-20 čempionātā
Amanda Savicka. Foto: No sportistes personīgā Instagram profila

LETA. Latvijas septiņcīņas vieglatlēte Amanda Savicka ceturtdien Eiropas U-20 čempionātā pēc četrām disciplīnām ierindojās 16.vietā, tikmēr atlikušās trīs tiks aizvadītas piektdien.

Savicka pirmajā disciplīnā ar 14,61 sekundi bija otra ātrākā 100 metru barjerskrējienā, bet kopvērtējumā tas deva dalīto 13.vietu. Augstlēkšanā latviete pārlēca 1,66 metrus augsto latiņu, bet savā priekšsacīkšu grupā ierindojās dalītā trešajā vietā, kopvērtējumā zaudējot vienu pozīciju. Lodes grūšanā Savicka rīku raidīja 11,22 metrus tālu, kas kopvērtējumā ļāva pacelties uz 15.vietu, bet 200 metru sprintā uzrādītais laiks 25,63 sekundes latvietei deva vien 16.pozīciju kopvērtējumā, lai arī savā priekšskrējienā viņa ierindojās trešajā vietā.

Piektdien septiņcīņas sportistes spēkosies tāllēkšanas, šķēpa mešanas un 800 metru skrējiena distancēs.

Tikmēr dāmu šķēpmetēja Veronika Lisovska, startējot B grupā, priekšsacīkstēs šķēpu aizmeta 46,79 metru tālu, kas deva pēdējo rezultātu gan grupā, gan kopvērtējumā. Lai sasniegtu finālu latvietei pietrūka nedaudz mazāk nekā pieci metri.

Visai neveiksmīgs starts padevās arī tāllēcējam Robertam Zālītim, kurš priekšsacīkstēs ar 6,93 metru rezultātu ieņēma vien devīto vietu. Kopvērtējumā latvietis ieņēma vien 18.vietu starp 21 dalībnieku, bet finālam kvalificējās 12 sportisti, kur pēdējais aizlēca tikai par 19 centimetriem tālāk nekā Zālītis.

Savukārt 800 metru skriešanas disciplīnā Patrīcija Cīrule ar laiku divas minūtes un 13,46 sekundes priekšsacīkstēs ierindojās pēdējā, septītajā vietā, kas kopvērtējumā ļāva sasniegt 24.labāko rezultātu starp 26 dalībniecēm. Latvietei līdz finālam pietrūka nepilnas trīs sekundes.

Finālam nekvalificējās arī 1500 metru skrējējs Rojs Puks, kurš priekšsacīkstēs finišēja ar laiku trīs minūtes un 54,18 sekundes, sasniedzot savu labāko rezultātu, kas deva astoto vietu. Tikmēr kopvērtējumā viņš ierindojās 17.vietā starp 21 skrējēju. Finālam kvalificējās 12 labākie, tikmēr Puks no tā atpalika par nedaudz vairāk nekā četrām sekundēm.

Jau ziņots, ka Latvijas jaunā vieglatlēte Rūta Lasmane ceturtdien Zviedrijā rīta sesijā droši kvalificējās Eiropas U-20 čempionāta finālam trīssoļlēkšanā. Kvalifikācijas B grupā Lasmane jau ar pirmo lēcienu pievārēja 13,24 metrus, automātiski izpildot normu un iekļūstot sestdien gaidāmajā finālā

Kopumā Latvijas delegācijā Eiropas U-20 čempionātā vieglatlētikā iekļauti 15 sportisti, bet sacensības Zviedrijas pilsētā Burosā ilgs līdz šis nedēļas izskaņai.

Latvijas izlase kopš 1993.gada piedalījusies visos Eiropas U-20 čempionātos.

Eiropas U-20 čempionāts ir zīmīgs ar to, ka 1999.gadā tas notika Rīgā, piedaloties 34 Latvijas sportistiem un izcīnot divus čempionu titulus - Irina Latve 800 metros un Māris Putenis 10 000 metru soļošanā. Par kontinenta čempioniem kļuvuši arī Inna Poluškina 3000 metros, Poļina Jeļizarova 3000 metru šķēršļu skrējienā, Aiga Grabuste septiņcīņā un Zigismunds Sirmais šķēpa mešanā. Tāpat Latvijas sportisti guvuši septiņas sudraba un piecas bronzas medaļas.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-07-18 22:40, pirms 5 gadiem
Tātad no 13. vietas zaudējot pozīciju man sanāk, ka ieņem 14. ,bet pēc tam no 14. paceļās uz 15. ?!?! Loģika? Labāk pagaidiet kad Staģis uzrakstīs rakstu LVS mājaslapā un tad nokopējiet, kad paši mēģiniet rakstīt par vieglatlētiku Jums kaut kā īsti nesanāk...