Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Lasmane ar pirmo lēcienu pārvar Eiropas U20 čempionāta kvalifikāciju

Lasmane ar pirmo lēcienu pārvar Eiropas U20 čempionāta kvalifikāciju
Rūta Kate Lasmane. Foto: vip.ventspils.lv

No ļoti sportiskas ģimenes nākošā Rūta Kate Lasmane ceturtdien jau ar pirmo lēcienu pārvarēja Zviedrijā notiekošā Eiropas U20 čempionāta vieglatlētikā trīssoļlēkšanas sacensību kvalifikāciju.

Lasmane savā pirmajā lēcienā sasniedza 13,24 metru atzīmi, par 14 centimetriem pārspējot kvalifikācijas normatīvu. Pēc kvalifikācijas beigām noskaidrojās, ka Lasmane sasniegusi trešo tālāko rezultātu un tikai trīs sportistes pārsniegušas kvalifikācijas normu. Tiesa, pirmās divas lidoja tālāk par Lasmanes personīgo rekordu. Finālsacensības notiks sestdienas vakarā.

Ventspilnieces sekmīgais sniegums nav pārsteigums, jo viņai ar rezultātu 13,57 metri ir ceturtais tālākais sezonas rekords starp visām čempionāta dalībniecēm. Pērn pasaules U20 čempionātā Lasmane jau ar pirmo mēģinājumu kvalifikācijā bija 13,48 metrus tāla, bet finālsacensībās savu rezultātu uzlaboja līdz 13,54 metriem un izcīnīja piekto vietu. Tas bija viņas personīgais un Latvijas U20 rekords līdz pat šī gada 21. jūnijam, kad sportiste Jēkabpilī aizlēca 13,57 metrus.

Tāpat ceturtdien dalību septiņcīņā sākusi Amanda Savicka, kura vispirms 100 metru barjerskrējienā ar rezultātu 14,61 sekunde bija 13. vietā starp 22 sportistēm, bet augstlēkšanā pārvarēja 1,66 metrus, kas arī bija 13. labākais rezultāts. Summā pēc divām disciplīnām Savicka atkāpusies uz 14. pozīciju. Vēlāk šodien notiks lodes grūšana un 200 metru sprints.

Savukārt 100 metru sprintā kvalifikāciju nepārvarēja Emīls Kristofers Jonāss, kurš ar rezultātu 11,52 sekundes bija pēdējā, septītajā, vietā savā skrējienā. Skaitot visus rezultātus kopā, viņš čempionātu noslēdza 35. vietā starp 36 sportistiem.

Čempionāta pirmajā dienā uz starta kopā dosies astoņi Latvijas sportisti, vēlāk Patrīcijai Cīrulei uzsākot dalību 800 metros, Rojam Pukam veicot 1500 metrus, Zanei Zemītei izmēģinot spēkus augstlēkšanā, kamēr Veronikai Lisovskai šķēpa mešanā un Robertam Jānim Zālītim tāllēkšanā. Savukārt sacensībās kopā uz starta stāsies piecpadsmit latvieši.

Latvijas izlase kopš 1993. gada piedalījusies visos Eiropas U20 čempionātos, turklāt 1999. gadā tas notika Rīgā, piedaloties 34 vietējiem sportistiem un izcīnot divus čempionu titulus - Irinai Latvei 800 metros un Mārim Putenim 10 000 metru soļošanā.

Uz Eiropas U20 čempionāta goda pjedestāla Latvijas sportisti kāpuši 16 reizes. Par čempioniem kļuvuši Inna Poluškina, Poļina Jeļizarova, Aiga Grabuste un Zigismunds Sirmais, sudraba medaļas kaklā kāruši Staņislavs Olijars, Inna Poluškina, Sinta Ozoliņa, Liene Karsuma, Pāvels Kovaļovs, Līna Mūze un Anete Kociņa, bet pie bronzas tikuši Lana Jēkabsone, Atis Vaisjūns, Ilze Gribule, Poļina Jeļizarova un un Laura Ikauniece.


, 2019-07-18 15:18, pirms 5 gadiem
Varēja pierakstīt klāt, ka Jonāss satraumējās skrējiena laikā.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.