Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Treneris: "Atbalsta vietā Latiševa-Čudare saņēma pļauku"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Treneris: "Atbalsta vietā Latiševa-Čudare saņēma pļauku"
Gunta Latiševa-Čudare
Foto: Vladislavs Proškins, F64

Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīva īpašniece 400m skrējienā Gunta Latiševa-Čudare uz šī gada Eiropas čempionātu devās par saviem līdzekļiem, jo normatīvu bija izpildījusi tikai pērn. Sarunā ar laikrakstu "Diena" sportistes treneris Edvīns Krūms pauž neapmierinātību ar šādu situāciju.

Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) valdes loceklis Guntis Peders: "Es esmu noskaņots vēl kategoriskāk. Manuprāt, normatīvs konkrētajā gadā būtu jāizpilda pat divas reizes, lai pārliecinātos, vai sportists ir tiesīgs iegūt LVS finansējumu."

5.-21. augusta Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Gunta Latiševa-Čudare būs vienīgā mūsu skrējēja, ja neskaita trīs maratonistes. Izrādās, ka ar to nav pietiekami, lai saņemtu LVS finansējumu startam Eiropas čempionātā, kas ir gatavošanās etaps pirms Rio spēlēm.

Latvijas vieglatlētikas izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs: "Mana pozīcija ir tāda, ka brauciens bija jāapmaksā visiem, kuri ir izpildījuši Rio normatīvu. Olimpiskais normatīvs šoreiz ir pietiekami augsts. Ja arī sportists to ir sasniedzis iepriekšējā gadā, tas apliecina viņa augsto kvalifikāciju."

Sportistes treneris Edvīns Krūms: "Pasaules un Eiropas līmeņa mačos Gunta allaž ir sasniegusi personisko rekordu vai arī uzrādījusi sezonas labāko rezultātu. Tā tas bija arī pirms gada Eiropas U23 čempionātā, lai gan tika piedzīvots kritiens. Pēdējā brīdī tika izpildīts 2015. gada pasaules čempionāta normatīvs, un pēc aizbraukšanas uz Pekinu tur tika sasniegts personiskais rekords. Šogad pirms Eiropas čempionāta no viņas atkārtoti tika prasīts normatīvs, lai gan sacensībās Latvijā Guntai nopietnas konkurentes nav. Pirmajā startā Rīgas kausos viņa uzrādīja rezultātu 53.8 sekundes, jo iepriekšējā dienā nodeva bakalaura darbu LU Juridiskajā fakultātē. Nākamajā dienā pēc Rīgas kausiem bija bakalaura darba aizstāvēšana. Otrais starts bija Valsts prezidenta balvā, kad ārā bija tikai plus 10 grādu un gāza lietus, tāpēc rezultāts bija 53.7 sekundes. Nu nevar taču šādos laikapstākļos prasīt normatīvu! Kāpēc neviens no federācijas valdes nevarēja sportistei vai viņas trenerim pajautāt, kā viņa jūtas un kādas ir problēmas. No Vieglatlētikas savienības vadības es neredzu pat mazāko ieinteresētību. Vai tiešām mums Latvijā ir pārbagātība ar Top sportistiem? Mums Latvijā ir tikai nedaudz pāri trīsdesmit atlētu, kuri brauc uz olimpiskajām spēlēm, un Gunta Latiševa-Čudare ir to skaitā. Vai tiešām federācijai nevajadzētu viņai palīdzēt? Pagaidām atbalsts ir bijis nulles vērtībā. Labi, neprasām naudu, bet tad atbalstiet vismaz morāli. Tā vietā Latvijas olimpiādē pie Guntas pienāca federācijas prezidents Guntis Zālītis un pateica: "Aha, tu atkal normatīvu neizskrēji..." Sportistei jau tā nav viegli un vēl šāda attieksme. Es uzskatu, ka morāla atbalsta vietā Gunta saņēma pļauku. Man nav saprotams - ja reiz federācijai ir grūti ar finansēm, tad kāpēc prezidents Zālītis Eiropas čempionāta laikā tur uzturējās ar VIP akreditāciju, kas dienā izmaksāja 200 eiro? Par iztērēto naudu uz Amsterdamu varēja aizsūtīt divus sportistus. LVS joprojām nav neviena sponsora, un šādā situācijā prezidents uz čempionātu brauc par valsts naudu, bet atsevišķi sportisti - par savu. Gribētos no vadības puses tomēr lielāku pretimnākšanu sportistiem."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

 +13 [+] [-]

, 2016-07-18 17:58, pirms 8 gadiem
To, ka Zālītis ir kretīnuss jau sen varēja nojaust, un šis izgājiens to apliecina par visiem 100%..

Guntai izturību un panākumus!

  +4 [+] [-]

, 2016-07-18 18:05, pirms 8 gadiem
...cerams, ka šo sadzirdēs...VIP akredatiācija? ...nu, ja grib panākt Eiropas čempi Rīgā - tad tas aktuāli...bet vispirms būtu Daugavas stadions jāatjauno...tagad VIP akreditācija iespējams tiek izmantota personīgām interesēm, varbūt Zàlīša kungs lien iekšā labi apmaksātās vieglatlētikas struktūrās...

 +10 [+] [-]

, 2016-07-18 18:08, pirms 8 gadiem
Liekēžu banda tie prezidenti un valdes locekļi. Kā sportā, tā arī saeimā.

  -4 [+] [-]

, 2016-07-18 18:27, pirms 8 gadiem
Es neaizstāvu LOKu vai Federāciju, taču ja paskatās uz rezultātu: 53,7-53,8 , tad ar tādu nav ko darīt Rio! Un iemesli ir bakalaura darba nodošana un bakalaura darba aizstāvēšana. Jomajo! Nu par ko mēs te vispār runājam?!
Slēpts komentārs: FATBOY

  +9 [+] [-]

, 2016-07-18 18:49, pirms 8 gadiem
C'moon čaļi, Jūs te varat gudri di*st utt... bet viņa ir labākā skrējēja, kas mums ir uz doto momentu + vēl vienīgā ( nezinu smieties vai raudāt ) ... Ja jau LVS pat viņu nav spējīgi atbalsīt... diezgan skumji...
Plus vēl visam pa virsu iezīmējas ne tik tā finansiālā puse, kā morālā - jau kuro reizi pārliecinos, ka funkcionāri un kabinetu krēslos pirdēji nespēj pienācīgi novērtēt sportistus un viņus atbalstīt morāli... ļoti daudzos sporta veidos ir tīrākā attieksmes problēma.
Slēpts komentārs: Daniel

     [+] [-]

, 2016-07-18 19:14, pirms 8 gadiem
Normatīvs 400m ir daudz augstāks, kā daudzās citās disciplīnās un sporta veidos, jo lielāka konkurence!

  +6 [+] [-]

, 2016-07-18 20:03, pirms 8 gadiem
Ja Gunta katru gadu neaizstāvētu LV godu kaut vai Prezidenta balvā(kur pārsvarā atnes max punktus komandai), visus citus gadus Eiropas kausos, tad gan dažs labs funkcionārs "purpinātu"...Tas pats stāsts par Dmitriju Jurkeviču un vēl dažu labu-nu ir viņi mums labākie savu disciplīnu pārstāvji un ar labu atrāvienu no pārējiem un ne jau tās zemākās raudzes sportisti. Ir viņi jāatbalsta pēc max programmas, ja grib, lai viņi paliek sportā un nedarbojas tikai uz savu entuziasmu!!!

  -3 [+] [-]

, 2016-07-18 20:18, pirms 8 gadiem
Neko nepadarīsi.....Nabagu valstele nespēj apmaksāt tik daudzu olimpisko tūristu.

  +5 [+] [-]

, 2016-07-18 21:21, pirms 8 gadiem
Zālītis jau sen zināms ar saviem sīka gariņa kompleksiem. Neviens viņu sporta aprindās neņem par pilnu, sponsorus tāpēc arī viņš nevar dabūt, braukā tik riņķī par svešu naudu un "gudri" dir š.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-18 21:34, pirms 8 gadiem
Cik reizes normatīvua ir izpildījuši paši funkcionāri? Olimpiādi var paskatīties arī pa TV mājās, var tur iztikt arī bez prezidentiem, preses sekretāriem un citiem. Olimpiāde ir sportistiem!

  +5 [+] [-]

, 2016-07-18 22:07, pirms 8 gadiem
FATBOY rakstīja: Pilnīgi piekrītu Pederam. Normatīvam uz konkrēto čempionātu jāizpilda divas reizes, konkrētajā gadā. Vienreiz var Latvijā ,otreiz ārzemēs. Apmaksa tika noteikta tiem ,kas brauc pa saviem līdzekļiem. Tiec sešiniekā un apmaksās 100%. Eiropas čempionāts parādīja ,kas ir TOP sportists un kas ir pašmāju narcis!
...teica sīkais knariņš no pederācijas...

  +3 [+] [-]

, 2016-07-18 22:12, pirms 8 gadiem
Qua vadis? Zālīti! Fortuna, ut?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-07-18 23:49, pirms 8 gadiem
Čudare mācās, tātad pa gadu iztērē 2000 eiro, skolai, 21 %, valsts jau vinnē 400 eiro, viņa ēd, iepērkas, maksā īri, kaut vai iztērē 7 000 eiro gadā (kopumā) Valstij nodoklī par to ka viņa uzturas Latvijā, nevis ir nodevusi dzimteni un pārcēlusies uz citām valstīm kur viņa tiktu vairāk novērteta un apmaksāta, viņa samaksā ap 1400 eiro kā minimums, tas nozīmē, ka valstij pat žēl atdot pusi no tā ko mūsu prestiža celšanai iztērējusi šī sportiste, viņa pat neprasa lai sponsorē, iedod kaut vai to ko es tev esmu samaksājusi par vienu gadu, nerunājot ka nākotnē šī sportiste turpinās tērēt naudu Latvijā un valstij šo niecīgo ieguldijumu atpelnīs 1000 kārt. Lūdzu nemaksājiet nodokļus kamēr kkas krasi nemainās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-19 09:43, pirms 8 gadiem
Heilijs rakstīja: Es neaizstāvu LOKu vai Federāciju, taču ja paskatās uz rezultātu: 53,7-53,8 , tad ar tādu nav ko darīt Rio! Un iemesli ir bakalaura darba nodošana un bakalaura darba aizstāvēšana. Jomajo! Nu par ko mēs te vispār runājam?!
izpildi vispirms normatīvu, ha!

  -2 [+] [-]

, 2016-07-19 11:28, pirms 8 gadiem
Šoreiz piekritīšu Guntim Pederam!

  -1 [+] [-]

, 2016-07-19 15:23, pirms 8 gadiem
Ar šo vēlos atvainoties Guntai Latiševai-Čudarei par to, ka Latvijas olimpiādes laikā piegāju, sasveicinājos, pajautāju kā veselība un izteicu nožēlu, ka neizdevās izpildīt EIROPAS ČEMPILONĀTA normatīvu (kurš ir krietni zemāks par olimpisko)!
Apsolu, ka turpmā netraucēšu sportisti ne sacensībās ne treniņu procesā ar savu klātbūtni!
Ceru, ka sportiste pilnā mērā sevi realizēs Olimpiskajās spēlēs!
Veiksmi!

Prezidents

  -2 [+] [-]

, 2016-07-19 15:51, pirms 8 gadiem
Tagad gan jautājums, kā, lai sportiste iztur prezidenta solījumu.
Prezidenta cienīga atbilde!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-19 20:19, pirms 8 gadiem
LVS rakstīja: Ar šo vēlos atvainoties Guntai Latiševai-Čudarei par to, ka Latvijas olimpiādes laikā piegāju, sasveicinājos, pajautāju kā veselība un izteicu nožēlu, ka neizdevās izpildīt EIROPAS ČEMPILONĀTA normatīvu (kurš ir krietni zemāks par olimpisko)!
Apsolu, ka turpmā netraucēšu sportisti ne sacensībās ne treniņu procesā ar savu klātbūtni!
Ceru, ka sportiste pilnā mērā sevi realizēs Olimpiskajās spēlēs!
Veiksmi!

Prezidents
"Prezidents" beidzot sāk audzināt sevi? 50 gados? He he...
Neticu!
Nožēlojams teksts!
Vai tu tiešām sevi uzskati par PREZIDENTU? Glīts uzvalks jau saturu nemaina.
Būtu labāk parakstījies vārdā un uzvārdā.