Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Brūns: "Jāņos pāri ugunskuram lēkt vēl nevarēšu"

Brūns: "Jāņos pāri ugunskuram lēkt vēl nevarēšu"
Ansis Brūns
Foto: AP/Scanpix

Latviešu šķēpmetējs Ansis Brūns, kurš pērn ar jaunu personisko rekordu (81,28 metri) nopelnīja tiesības startēt Eiropas čempionātā, kur ieguva 11. vietu, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja par atveseļošanos pēc februārī gūtās smagās traumas.

Februārī Ansim treniņā plīsa Ahilleja cīpsla, bet 18. februārī viņam tika veikta operācija. Šodien kopš operācijas pagājuši tieši četri mēneši un noslēdzies viens no rehabilitācijas posmiem. Sportists atzīst, ka pagaidām viss ritot gludi, atlabšanas grafiks pat tiekot nedaudz apsteigts.

"Katru dienu no rīta eju uz Latvijas Olimpisko vienību (LOV) pie fizioterapeitiem, kur traumēto kāju masē, stiepj un vingrina. Pēc tam dodos uz treniņu "Daugavas" stadionā, kur metu pildbumbas un šķēpu. Bet katru otro dienu vakarā dodos uz peldbaseinu," savu dienas režīmu atklāj 26 gadus vecais Brūns.

"Tagad ir beidzies viens no atlabšanas posmiem, kura laikā esmu intensīvi strādājis. Pa svētkiem man ir iedota brīva nedēļa, bet tad no paredzētajiem sešiem rehabilitācijas mēnešiem būs atlikuši vēl divi. Tad jau varēšu veikt kaut ko no kustībām, varbūt ātrāk uzskriet. Pašlaik esmu ļoti labā sportiskajā formā. Ja nebūtu kājas trauma, tad par 90% būtu gatavs startēt sacensībās. Bez ieskrējiena varu aizmest ap 60 metriem. Augusta vidū būs pagājuši seši mēneši kopš operācijas, bet sezonas pēdējie mači ir septembra beigās. Nesaku, ka noteikti startēšu, taču tas nav neiespējami," stāsta šķēpmetējs.

"Līdz šim man vispār bija kategoriski aizliegts skriet. Nelielus desmit minūšu skrējienus veicu tikai uz skrejceliņa LOV fizioterapeitu uzraudzībā. Pēc Jāņiem jau pats varētu iesildīties un nedaudz paskriet. Pēc tam būs jāgaida, kad varēšu atkal izdarīt asākas kustības, izpildīt krustsoli. Augustā tie jau varētu būt simboliski lēcieni. Ahilleja cīpsla jau ir sadzijusi, tagad to tikai jāstiprina."

Brūns norāda, ka traumētās kājas Ahilleja cīpsla lokoties gandrīz tikpat labi kā veselajai, labajai kājai. Maza tūska un apsārtums esot tikai pie papēža. "Tur arī jūtamas sāpes pēc treniņiem. Ahilleja cīpslas piestiprinājuma vieta papēdim šobrīd man ir visbīstamākā vieta, bet pats Ahillejs tagad ir stiprs. Nedrīkstu pakāpties uz pirkstgaliem. Jāņos pāri ugunskuram lēkt vēl nevarēšu."

"Gribētos izmest sezonas beigās, lai noslēgtu ciklu un pēc mēneša sāktu gatavošanos olimpiskajai sezonai. Droši vien šoruden brīvas ņemšu tikai trīs, nevis sešas nedēļas, kā tas bija ierasts līdz šim. Nav jau runa par to, ka septembrī mērķis būtu izpildīt olimpisko normatīvu. Daudz būtu jau tas vien, ja es izietu uz starta sacensībās un pazaudētu bailes. Vai tādas būs? Ārsti jau teiks, ka viss ir kārtībā, bet pašam iekšēji jau nedrošība vēl būs," neslēpj Ansis.

Par Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu (83 metri) viņš nebēdā - Latvijas šķēpmetējiem par to nebūtu jāraud. "Par augstu normatīvu varētu gausties to valstu pārstāvji, kuriem ir viens labs šķēpmetējs. Latvijā olimpisko normatīvu var izpildīt gandrīz visi, taču aizbraukt var tikai trīs, tādēļ tik un tā būs jāmet tālu. Turklāt - ja reizi esi izpildījis tik augstu normatīvu, tad kāda problēma tikt finālā, kam parasti pietiek ar 80 metrus tāliem metieniem."

"Par LOV finansējumu nākamajam gadam pašlaik nav ne jausmas un par to maz domāju. Droši zinu tikai vienu - nākamgad sports man būs pirmajā vietā," piebilst Brūns.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-18 22:34, pirms 9 gadiem
Turies, man patīk, ka sportistiem ir mērķtiecība... Malacis!

     [+] [-]

, 2015-06-19 09:30, pirms 9 gadiem
Vecīt , vecā banda ar tevi