Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vieglatlēti Novisadā pēc pirmās dienas septītie

Vieglatlēti Novisadā pēc pirmās dienas septītie
Māris Urtāns
Foto: Romualds Vambuts

Eiropas kausa izcīņas 2. līgā vieglatlētikā, kas risinās Serbijas pilsētā Novisadā, Latvijas komanda pēc pirmās dienas ar 76 punktiem ieņem dalītu septīto vietu, neskatoties uz Māra Urtāna un Madaras Palameikas uzvarām savās disciplīnās.

Pilsētā pie Donavas upes krastiem šodien pirmajā no divām sacensību dienām no latviešu sportistiem vislabāk veicās šķēpmetējai Madarai Palameikai, kura izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Latvijas rekordiste savā ceturtajā mēģinājumā šķēpu aizraidīja 63,46 metrus tālu, tuvāko konkurenti lietuvieti Indri Jakubaitieti apsteidzot par teju pieciem metriem (58,86).

Vīriem Māris Urtāns lodes grūšanā uzvarēja ar rezultātu 20,31 metrs, ko sasniedza ceturtajā piegājienā. Ieskaitīti tika tikai divi (pirmais un ceturtais) no mēģinājumiem, taču ar to bija gana, lai apsteigtu otrajā vietā esošo mājinieku Asmiru Kolašinacu (20,09).

Pārējie Latvijas vieglatlētu rezultāti pieejami šeit: Timetronics | Commentator Information System

Pēc pirmās sacensību dienas vīru konkurencē Latvijas komandai ar lietuviešiem dalīta piektā vieta (44 punkti), bet dāmām ar 32 punktiem pēdējā astotā vieta. Kopvērtējumā Latvijai pēc 11 disciplīnām 76 punkti, ar ko pietiek dalītai septītajai vietai, jo tikpat punktu savākuši arī slovāki. Rīt norisināsies sacensību otrā diena.

Eiropas kausa izcīņas 2. līga vieglatlētikā

VKomandaPunkti
1.Bulgārija115.5
2.Igaunija108.5
3.Serbija102
4.Dānija95
5.Lietuva92
6.Austrija90
7.Slovākija76
7.Latvija76

, 2011-06-18 20:54, pirms 13 gadiem
63.46! Bravo, Madara Māris arī malacis
Foto: Salaspils Sporta nams.

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.