Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Lattelecom" Rīgas maratons cer kļūt par zelta līmeņa sacensībām

"Lattelecom" Rīgas maratons cer kļūt par zelta līmeņa sacensībām
"Lattelecom" Rīgas maratona vadītājs Aigars Nords
Foto: Ģirts Ozoliņš/f64

"Lattelecom" Rīgas maratona organizatori cer, ka sacensības kļūs par, iespējams, pat visaugstākā jeb zelta līmeņa sacensībām, bet līdz ar to arī vēlētos saņemt atbalstu no valsts budžeta.

"Lattelecom" Rīgas maratons notiks šajā svētdienā, pulcējot aptuveni 37 500 dalībnieku no 70 pasaules valstīm.

"Maratoni sadalās bronzas, sudraba un zelta līmeņos. Līdz šim bijām vienīgie Ziemeļeiropā ar bronzas līmeni, bet tagad cenšamies iziet uz sudraba un pat zelta līmeni," piektdien pastāstīja maratona vadītājs Aigars Nords. "Tas automātiski nozīmē, ka mums jānodrošina vēl augstāka līmeņa dalībnieki. Šogad lielākā daļa no viņiem kāpuši uz pjedestāla ļoti prestižos maratonos - mums ir Bostonas trešās vietas ieguvēja (Džordžīna Džepkirui Rono), Ņujorkas trešās vietas ieguvējs (Eiprils Leslijs Lusafo). Cilvēki, kuri pasaulē kotējas augstu. Domāju, ka sudraba kategoriju pilnīgi noteikti izskriesim, varbūt arī zelta līmeni."

Kā pauda Nords, lielāko daļu kritēriju Rīga bija izpildījusi jau iepriekš, bet pietrūka ļoti augsti sportiskie sasniegumi. "Kā arī tāds "sīkums" kā maratona tiešraides vismaz piecās valstīs. Šoreiz, pateicoties "Lattelecom", mūs būs iespējams redzēt visā Eiropas Savienība."

Organizators atklāja, ka, augot līmenim, maratons vēlētos saņemt arī valsts atbalstu aptuveni 150 000 - 180 000 eiro apmērā. "Valsts atbalsts ir viens no mūsu mērķiem, jo tikai no saviem līdzekļiem ir grūti pacelt šāda līmeņa maratonu. Šobrīd esam sasnieguši griestus un brīdī, kad nekur tuvākajā apkārtnē nav tik augsta līmeņa maratons, pienācis īstais brīdis, lai mēs ietu augstāk un lēnām tur nostiprinātos. Tā kā valdība atbalstījusi citus augsta līmeņa pasākumus, ceram, ka pienācis laiks arī tautas sportam. Pašiem no sava budžeta mums sacensības uzturēt grūti, turklāt maratons ienes ekonomikā atpakaļ 4,5 miljonus, tāpēc uzskatu, ka summa ir pilnībā adekvāta."

"Lielākā daļa no šiem līdzekļiem aizietu elites sportistiem - viņu honorāriem un naudas balvām. Tāpat arī Latvijas vadošo sportistu algošanai, kā arī starptautiskajam mārketingam, kas panāk, lai šeit brauktu šie skrējēju tūkstoši," stāsta Nords, skaidrojot, ka šogad maratona balvu fonds ir 75 000 eiro. "50 000 no tiem rezervēti maratona vadošajiem sportistiem. Tad ir salīdzinoši maza daļa pusmaratona laureātiem, bet pārējais tiks Latvijas atlētiem."

Tā kā šogad Latvija svin savu simtgadi, sacensību rīkotāji izstrādājuši šīm svinībām veltītas Mildas medaļas, kas izveidotas ar pirmskara piecu latu monētas motīviem. Savukārt īpašais simtgades maratona jaunums būs trīs tiltu iekļaušanās pusmaratona un maratona distancēs. Pusmaratona un maratona dalībnieki pirmoreiz Daugavu šķērsos pa trim tiltiem - vispirms jau pa ierasto Vanšu tiltu, bet nedaudz vēlāk pa Akmens un Salu tiltiem. Jaunajā trasē iekļauts arī AB dambis, nodrošinot Vecrīgas panorāmas skatu, kā arī skrējiens gar Daugavu Mūkusalas ielā, būtiski noīsinot līdzšinējo Krasta ielas posmu trasē.

Lai minimizētu satiksmes ierobežojumus, maratona trase svētdienas rītā Akmens un Salu tiltus šķērsos tikai vienā virzienā, otru pusi atvēlot satiksmei.


, 2018-05-18 22:20, pirms 6 gadiem
Līdz zelta līmenim,kā līdz marsam
, 2018-05-18 22:25, pirms 6 gadiem
ritvars_lerme_1524489964338087 rakstīja: Līdz zelta līmenim,kā līdz marsam
Nekā!
Starta komplekts vien velk uz platīna līmeni!
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.