Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

IAAF izmeklē arī Kenijas dalību dopinga piesegšanas skandālā

Agris Suveizda

IAAF izmeklē arī Kenijas dalību dopinga piesegšanas skandālā
Ņujorkas maratona uzvarētāja kenijiete Mērija Keitanija
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF) apstiprinājusi, ka izmeklē Kenijas iespējamo saistību ar korupcijas skandālu. Kā sacījis IAAF pārstāvis, izmeklēšana notiekot jau kopš šā gada marta.

"Tas ir diezgan skaidrs, ka Kenijai bijuši lieli panākumi izturības disciplīnās, un tāpat ir diezgan skaidrs, ka Kenijā tiek daudz lietotas sniegumu uzlabojošas vielas," sacīja bijušais Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) šefs Diks Paunds, kurš iepriekšējā nedēļā prezentēja ziņojumu par Krievijas dopinga problēmām.

Kenijas Olimpiskās komitejas vadītājs Kipčoge Keino iepriekšējā nedēļā jau brīdināja, ka WADA ļoti nopietni apsverot Kenijas Vieglatlētikas federāciju diskvalificēt uz četriem gadiem. Tāpat bijušas baumas, ka vārdā nesaukti maratonisti esot devuši kukuļus, lai izvairītos no diskvalifikācijas par aizliegtu vielu lietošanu.

Izmeklētāji nopratinājuši trīs Kenijas Vieglatlētikas federācijas amatpersonas, ieskaitot vadītāju Aizaju Kiplagatu un viceprezidentu Deividu Okejo, aizdomās par to, ka tie no "Nike" piesavinājušies gandrīz 700 tūkstošus eiro. Gan Kiplagats un Okejo, gan "Nike" apsūdzības noliedza.

Atgriežoties pie Krievijas tēmas, Paunds sacīja, ka, federācijai veicot jūtamus uzlabojumus, krievu vieglatlētiem ir visas iespējas startēt nākamgad paredzētajās olimpiskajās spēlēs. "Domāju, ka, ja būs vēlme to darīt, tad tāda iespēja noteikti būs," sacīja Paunds. "Ir dažas izmaiņas, kas Krievijai noteikti būs jāievieš, un pieļauju, ka tās neaprobežosies tikai ar vieglatlētiku. Lai arī neuzskatu, ka ir iespējams [tik drīz] mainīt kultūru, kas attīstījusies gadu gaitā, domāju, ka noteiktas izmaiņas ir iespējams ieviest diezgan ātri – ja būs vēlme to darīt."

Izmantotie resursi:
IAAF confirms investigation into allegations of...
Composition of IAAF Inspection Team to assess...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja