Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Tiama - gada uzlecošā zvaigzne Eiropas vieglatlētikā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tiama - gada uzlecošā zvaigzne Eiropas vieglatlētikā
Nafisatū Tiama
Foto: O.Passos/GettyImages, EuropeanAthletics

Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione septiņcīņā Nafisatū Tiama (22) vakar saņēma Eiropas gada uzlecošās zvaigznes balvu. Madeiras lielākajā pilsētā Funšalā gada sportistes balvu ieguva spāņu augstlēcēja Ruta Beitija, savukārt par gada sportistu tika pasludināts britu skrējējs Mohameds Farahs.

Riodežaneiro spēļu septiņcīņā beļģiete Nafisatū Tiama kotējās kā viena no favorītēm, tomēr viņas uzvara bija negaidīta. Pirms sacensībām tika lēsts, ka par pjedestāla augstāko pakāpienu cīnīsies Londonas spēļu čempione Džesika Enisa-Hila (Lielbritānija) un iepriekšējo divu reižu pasaules vicečempione Brianna Teisena-Ītone (Kanāda).

Talantīgā beļģiete Nafisatū Tiama pēdējos gados atsevišķās disciplīnās uzrādīja iespaidīgus rezultātus, taču līdz šim viņai neizdevās savākt pietiekami lielu summu, jo skriešanas disciplīnās sekmējās visnotaļ viduvēji. Rio spēlēs Tiamas sniegums bija tik grandiozs, ka lielās favorītes palika aiz beļģietes muguras. Personiskais rekords tika labots par 302 (!) punktiem - no 6508 uz 6810.

Kā jau ziņots, pērnā gada Latvijas labākā sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa aizvadītajās olimpiskajās spēlēs izcīnīja 4. vietu, savukārt minētā Džesika Enisa-Hila nupat paziņoja par karjeras beigām.

Eiropas gada vieglatlēte ir 37 gadus vecā spāņu augstlēcēja Ruta Beitija, kura triumfēja Rio olimpiskajās spēlēs. Par gada labāko vieglatlētu pasludināts 33 gadus vecais britu skrējējs Mohameds Farahs - olimpiādē viņš izcīnīja divas zelta medaļas (5000m, 10000m).


Izmantotie resursi:
european-athletics.org

  +1 [+] [-]

, 2016-10-17 18:24, pirms 8 gadiem
Kurš lemj par tām balvām? ... Beitija ir jocīga izvēle...nu, vienīgi cieņa par ilggadību sportā un 37 gadiem, bet Rio tituls ar zemàku augstumu kā iespēja daudzcīņietes... a poļu vesera metēja nebija cienījàmāka?

  +2 [+] [-]

, 2016-10-17 18:31, pirms 8 gadiem
Nafisatū ir mašīna

     [+] [-]

, 2016-10-17 23:31, pirms 8 gadiem
Gribēju jau apstrīdēt Dakotu, bet tiešām šī pati Tiama un Džonsone leca par 1cm augstāk nekā Betija. Betija noteikti ir vecākā jebkad uzvarējusī OS lēkšanas disciplīnās sievietēm...

  +1 [+] [-]

, 2016-10-18 20:18, pirms 8 gadiem
Nevajadzētu aizmirst, ka R.Betija ir ne tikai Rio OČ, bet arī 2016. gada
EČ.