Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

IAAF gada balvas finālsešinieks ar Šipersu un bez Getlina

IAAF gada balvas finālsešinieks ar Šipersu un bez Getlina
Dafne Šipersa
Foto: AP / Scanpix

Sportistu, federāciju un žurnālistu balsojumā noskaidrots finālsešinieks (trīs pretendenti un trīs pretendentes), kas turpina kandidēt uz Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) gada labāko vieglatlētu balvām. Atsijāts savulaik par dopingu diskvalificētais amerikāņu sprinteris Džastins Getlins, kurš tika uzskatīts par vienu no galvenajiem favorītiem.

Trīs finālisti: pasaules čempions augstlēkšanā telpās Mutazs Esa Baršims (Katara), pasaules rekordists maratonā Deniss Kimeto (Kenija), pasaules rekordists kārtslēkšanā Reno Lavilenjē (Francija).

Trīs finālistes: šogad nezaudējusī lodes grūdēja Valērija Adamsa (Jaunzēlande), 5000 m sezonas līdere skriešanā Genzebe Dibaba (Etiopija), 100 un 200 metru Eiropas čempione sprintā Dafne Šipersa (Nīderlande).

Kā jau ziņots, amerikāņu sprinteris Džastins Getlins (32) šogad uzvarējis visās sacensībās, kurās piedalījies. 2006.-2010. gadā viņš izcieta diskvalifikāciju par dopingu. Pēc minētā amerikāņa nominēšanas Vācijas diska metējs Roberts Hartings (29) vērsās pie IAAF ar lūgumu izslēgt viņu no pretendentiem uz gada labākā vieglatlēta titulu, jo nevēlējās atrasties starp nominantiem, kur ir savulaik par dopinga lietošanu diskvalificētais Getlins.

Pēc skandalozā amerikāņa atsijāšanas galvenais favorīts tagad ir Reno Lavilenjē, kurš šogad uzvarējis 22 no 23 sacensībām kārtslēkšanā, turklāt februārī viņš laboja 21 gadu veco Sergeja Bubkas rekordu (no 6.15 uz 6.16 m). Starp sievietēm gribētos izcelt jauno sprinta karalieni, kura ieradusies no septiņcīņas. Dafne Šipersa (22) uzvarēja Eiropas čempionāta 100 un 200 metros, taču pasaulē viņa nav sezonas līdere… Sieviešu ieskaitē ir diezgan liela intriga - kura būs labākā?

Pēdējo gadu līderis, jamaikiešu sprinteris Usens Bolts šogad netika pat desmitniekā, jo veselības apsvērumu gandrīz nav startējis.

Gada labākā un labākais tiks paziņoti 21. novembrī.

IAAF pēdējo gadu labākie un labākās

gadssportists (valsts)sportiste (valsts)
2014
2013Useins Bolts (Jamaika)Šellija Anna Freizere-Praisa (Jamaika)
2012Useins Bolts (Jamaika)Elisone Fēliksa (ASV)
2011Useins Bolts (Jamaika)Sallija Pīrsone (Austrālija)
2010Dāvids Rudiša (Kenija)Blanka Vlasiča (Horvātija)
2009Useins Bolts (Jamaika)Sanja Ričardsa (ASV)
2008Useins Bolts (Jamaika)Jeļena Isinbajeva (Krievija)

Izmantotie resursi:
www.iaaf.org


, 2014-10-17 17:52, pirms 10 gadiem
Vācijas diska metējs Roberts Hartings (29) vērsās pie IAAF ar lūgumu izslēgt viņu no pretendentiem uz gada labākā vieglatlēta titulu, jo nevēlējās atrasties starp nominantiem, kur ir savulaik par dopinga lietošanu diskvalificētais Getlins.

Tiraka pakazuha,ja jau tadi principi,tad kada velna pec piedalies PC,OS,tur pilns ar bijushiem diskvalificetajiem sportistiem?
, 2014-10-17 19:15, pirms 10 gadiem
lai dziivo karaliene Dafne!
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.