Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

18. oktobrī Carnikavā notiks Latvijas čempionāts vieglatlētikas krosā

18. oktobrī Carnikavā notiks Latvijas čempionāts vieglatlētikas krosā
Latvijas čempionāts vieglatlētikas krosā
Foto: lat-athletics.lv

18. oktobrī Carnikavā, slēpošanas un aktīvās atpūtas centrā "Zibeņi" norisināsies novadā vēl nebijis pasākums - Latvijas čempionāts vieglatlētikas krosā, kas vienlaicīgi būs arī tradicionālais Carnikavas rudens skrējiens, informē vieglatlētikas savienība.

Sacensības notiks Carnikavas novada teritorijā, Carnikavā, slēpošanas un aktīvās atpūtas centrā „Zibeņi” (norādījuma zīme ceļa posmā Carnikava – Ādaži 1km). Uz sacensību vietu no Carnikavas stacijas laukuma kursēs autobuss ar atiešanas laikiem plkst: 9:10; 10:10; 11:15 (skatītājiem). Atpakaļ no sacensību vietas uz Carnikavas stacijas laukumu autobuss aties plkst. 13:50; 14:40 un 15:45.

Sportistiem, kuri ir Latvijas izlašu dalībnieki (LVS, Latvijas Orientēšanās federācija, Latvijas Slēpošanas savienība, Latvijas Biatlona federācija, Latvijas Triatlona federācija utml.) un nokārtojuši attiecīgās formalitātes, dalības maksa nav jāmaksā.

Sacensību organizatori akcentē, ka Latvijas čempionātam vieglatlētikas krosā, Carnikavas "Rudens Zibens kross" trases veidotas kalnainā meža apvidū ar dudzveidīgu segumu - meža takām, smilšainākiem posmiem un vairākos trases posmos arī ar šķeldotu skaidu klājumiem. Līdz ar to jāvērš uzmanību uz krosa skrējienam paredzēto apavu izvēli. Ņemot vērā šķeldoto skaidu posmus, varētu būt sarežģījumi tradicionālo vieglatlētikas naglu kurpju izmantošanā. Apavu garāku naglu gadījumā tajās var ieķerties/uzdurties dažāda izmēra šķeldu gabali, kas skrējienu var padarīt nekomfortablu. Ja tomēr ir doma izvērtēt naglu kurpju efektīgumu, ieteicams paralēli tām paņemt līdzi arī cita veida skriešanas apavus kuri piemēroti skriešanai pa dažāda reljefa meža takām un iesildīšanās procesā individuāli izvērtēt sev vēlamo apavu variantu.

Trases foto


Izmantotie resursi:
www.lat-athletics.lv
www.sportlat.lv


Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.