Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Duplentiss pārspēj 26 gadus veco Bubkas rekordu kārtslēkšanā stadionā

Rolands Eliņš

Duplentiss pārspēj 26 gadus veco Bubkas rekordu kārtslēkšanā stadionā
Armands Duplantiss. Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar Dimanta līgā krita viens no ilgākajiem rekordiem vieglatlētikas sacensībās – pirms 26 gadiem Ukrainas kārslēcējs Sergejs Bubka stadionā bija pārlēcis pāri 6.14m augstumā novietotajai latiņai. Šovakar Zviedrijas sportists Mondo Duplentiss sasniedza rezultātu 6.15m.

20 gadus vecais Zviedrijas sportists Armands „Mondo” Duplentiss šosezon jau bija uzstādījis jaunus augstumus kārslēkšanas vēsturē, divreiz labojot pasaules rekordu. Vispirms viņš telpu sacensībās pārleca pāri latiņai 6.17m augstumā, bet nedaudz vēlāk pasaules rekordu uzlaboja līdz 6.18 metriem.

Tas ir oficiālais pasaules rekords kārtslēkšanā, jo „World Athletics” savā statistikā nenošķir kārtslēkšanas rezultātus telpās un stadionā. Taču praksē bija skaidrs, ka Sergeja Bubkas sasniegums stadionā vēl nav pārspēts. Duplentiss ārtelpu rekorda labojumam tuvu pietuvojās arī iepriekš, bet šovakar Dimanta līgas posmā Romā beidzot to paveica.

Viņš jau pirmajā mēģinājumā 6.15m augstumā bija tuvu tā pārvarēšanai, taču pēc tam ar otro mēģinājumu viss izdevās.



„Pasaules rekords! Beidzot!. Tas ir tik ļoti forši,” pēc sacensībām sacīja Duplentiss. „Es ļoti vēlējos sasniegt šo rezultātu. Visi par to runāja, visi no manis to gaidīja, vēlējos to paveikt, lai beidzot būtu miers. Tāpēc šobrīd gan vai vairāk esmu atvieglots nekā priecīgs.”

Duplentinss savu tuvāko konkurentu Benu Brēdersu pārspēja par 35 centimetriem, pat neskatoties uz to, ka Brēderss šovakar uzstādīja jaunu Beļģijas rekordu. Savukārt francūzis Reno Lavilenī palika ceturtajā vietā ar rezultātu 5.70m.

Izmantotie resursi:
https://www.olympicchannel.com/stor...
https://rome.diamondleague.com/en/p...

     [+] [-]

, 2020-09-18 01:03, pirms 4 gadiem
Paņēma vnk 6metrīgo kārti un pārvēlās par 15 cm...

     [+] [-]

, 2020-09-18 01:33, pirms 4 gadiem
Tagad es esmu redzējis visu...

Bet, jā, Bubka, Obižajevs - tie bija mūsu varoņi!

     [+] [-]

, 2020-09-18 09:36, pirms 4 gadiem
Pamēģini ar tādu 6m milzeni to izdarīt, tur jābūt tādam spēkam un elastībai , kai varētu ko tādu iedurt zemē un uzlidot augšā

  -1 [+] [-]

, 2020-09-18 09:39, pirms 4 gadiem
cik žēl ka tas notika pie tukšām tribīnēm... cik ļoti tomēr profesionālais sports zaudē ja nav skatītāju. nolādētais kovids...
un kā tad būs Tokijas OS, arī šitā? kapa klusumā

     [+] [-]

, 2020-09-18 10:16, pirms 4 gadiem
Vēl atliek labot Edvardsa rekordu trīssolī un Železnija rekordu šķēpā (vācietis jau pavisam tuvu - neticēju, ka kāds pat apdraudēs Jana rekordu). Tad būšu redzējis visu.

     [+] [-]

, 2020-09-18 12:31, pirms 4 gadiem
Būba rakstīja: Vēl atliek labot Edvardsa rekordu trīssolī un Železnija rekordu šķēpā (vācietis jau pavisam tuvu - neticēju, ka kāds pat apdraudēs Jana rekordu). Tad būšu redzējis visu.
2 stundas maratonā vēl jāsagaida,ap tām jau pāris gadu mokās labākie un nekā nevar nomest to 1 nieka min. Valda uzskats,ka nav cilvēka spēkos sist 2 h normālā maratona,es gan tam neticu

     [+] [-]

, 2020-09-18 17:51, pirms 4 gadiem
Būba rakstīja: Vēl atliek labot Edvardsa rekordu trīssolī un Železnija rekordu šķēpā (vācietis jau pavisam tuvu - neticēju, ka kāds pat apdraudēs Jana rekordu). Tad būšu redzējis visu.
Edvardsa rekords kritīs amerikānis bija šķiet tik 3 cm attālumā no viņa.