Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bukšai nopietna trauma nav konstatēta, septembrī varētu atkal startēt

Bukšai nopietna trauma nav konstatēta, septembrī varētu atkal startēt
Sindija Bukša
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Sprinterei Sindijai Bukšai šodien Latvijas Olimpiskajā vienībā (LOV) veiktajās medicīniskajās pārbaudēs nav konstatēts nopietns savainojums, portālam Sportacentrs.com apliecināja trenere Mārīte Lūse.

Nedēļu pirms Eiropas čempionāta Sindija sastiepa augšstilba aizmugurējo muskuli, kā dēļ nepiedalījās 100 metru disciplīnā. Tomēr startam 200 metros viņa sākotnēji bija gatava. Tikai vēlāk parādījās informācija, ka jau pirms priekšskrējiena viņai bija sācis sāpēt otras kājas augšstilba aizmugurējais muskulis. Lai gan priekšskrējienu Bukša aizvadīja labi un kvalificējās pusfinālam, tās pašas dienas vakarā paredzētajā pusfinālā viņa uz starta tomēr neizgāja.

"Par laimi, nekā briesmīga nav. Pārbaudēs muskulim tika konstatēta tūska, tādēļ būs nepieciešamas procedūras. Tikmēr iepriekš sastieptajam otras kājas muskulim viss ir kārtībā," atklāja Lūse.

Trenere piebilda, ka pagaidām nav zināms, vai Sindija šosezon vēl startēs. "Tuvākās pāris nedēļas ir jāpavada mierīgākā režīmā. Kustēties var, bet nevar strādāt uz 100%. Ir ieguldīts nenormāls darbs, kuru negribas palaist vējā, bet no otras puses - negribam arī sasteigt. Pagaidām skaidrības nav, bet, iespējams, septembrī viņa vēl piedalīsies kādās sacensībās."

Atgādinām, ka maija beigās "Rīgas kausu" sacensībās Bukša laboja 31 gadu veco Latvijas rekordu 100 metros (11,29 sekundes), kā arī pārspēja savu personisko rekordu 200 metru distancē (23,02).