Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionāts vieglatlētikā noslēdzas ar Lielbritānijas triumfu

Rolands Eliņš

Eiropas čempionāts vieglatlētikā noslēdzas ar Lielbritānijas triumfu
Lielbritānijas sportisti
Foto: AFP/Scanpix

Šveicē notikušais Eiropas čempionāts vieglatlētikā noslēdzies ar Lielbritānijas izlases sprinteru uzvarām stafetes skrējienos gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Šie panākumi arī palīdzējuši Lielbritānijai uzvarēt medaļu kopvērtējumā, kamēr Latvija palika bez medaļām savā īpašumā.

Latvijas vieglatlēti pirmo reizi no Eiropas čempionāta aizbraukuši bez cēlmetāliem. No 1994. gada līdz 2012. gadam, kad Latvija startē šajās sacensībās ar savu karogu, katrā reizē bija gūta vismaz viena medaļa, bet šoreiz līdz tai pietrūka teju divu metru, proti, Madara Palameika šķēpmešanā palika ceturtā.

Eiropas desmitniekā savā disciplīnā ielauzās arī Aiga grabuste, Laura Ikauniece-Admidiņa un Elvijs Misāns, bet tieši aiz tā palika Jeļena Prokopčuka, Ansis Brūns un Sinta Ozoliņa-Kovala.

Ar stafešu skrējiem sprintā šis Eiropas čempionāts tika pavisam oficāli noslēgts - divas zelta medaļas (vīriešu un sieviešu konkurencē) šajās disciplīnās paņēma Lielbritānija, turklāt sievietes uzstādīja valsts rekordu (42:24).

Ar šo divu medaļu palīdzību Lielbritānija triumfēja arī kopējā ieskaitē, sakrājot 12 Eiropas čempionu titulus. Francijas palika otrā (deviņi zelti), savukārt visas pārējās jau samērā tālu. Kopējā medaļu skaitā Francijai un Lielbritānijai ir līdzsvars, proti, 23 medaļas, bet tikai par vienu mazāk ir Krievijai, kura gan lauvas tiesu no tām saņēma uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

Jāatzīmē arī Polijas panākumi - šīs valsts sportisti sakrāja 12 medaļas, kas ir ceturtais labākais rādītājs kopējā skaita ziņā, savukārt 2012. gada medaļu ranga uzvarētājai Vācijai relatīvi kluss čempionāts, proti, četri zelti un astoņas medaļas.

Kopumā medaļas ieguva 23 valstu pārstāvji, taču uz Baltijas valstīm ceļos tikai divas - igaunis Gerds Kanters palika otrais diska mešanā, bet 400 metros ar barjerām Eiropas vicečempiona godā viņa tautietis Rasmus Magi.

Eiropas čempionāts 2014

V.ValstsZSBKopā
1.Lielbritānija125623
2.Francija98623
3.Vācija4138
4.Krievija361322
5.Nīderlande3216
6.Polija25512
7.Ukraina2518
8.Spānija2136
9.Itālija2103
10.Baltkrievija2002

Izmantotie resursi:
European Athletics

     [+] [-]

, 2014-08-17 20:42, pirms 10 gadiem
Jāsaka ka Aigai lidz medaļai pietrūka 3cm,tas domāju tuvāk nekā Madaras 2 metri.Un ieteiktu paskaitit cik medaļas izcinija Āfrikas kontinenta ieceļotāji un citi ne Eiropieši,no Āzijas un Kubas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-08-17 21:17, pirms 10 gadiem
Francūzis, kuru diskvalificēja pēc uzvaras šķēršļu skrējienā, sadusmojies Vinnēja 1500 metrus, kur, objektīvi ņemot, nebija galvenais pretendents uz zeltu.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-17 21:22, pirms 10 gadiem
Kopumā normāls starts Latvijai (ne labs, ne slikts). Gribējās kādu medaļu, bet kad sāku skatīties kas ir reāli medaļu pretendenti, tad izskatījas ka medaļa būs tikai tad ja paveiksies, bet medaļa nebūs likumsakarīga ņemot vērā visu sezonu. Lielākās cerības bija uz Palameiku, nelielas cerības uz Grabusti , pārējiem šķēpmetējiem. Ikauniecei, Žolnerovičam, Brūnam, Baltušam (viņam bija paliels veiksmes faktors), Velverei , varbūt kādu piemirsu rezultāti labāki nekā gaidīju. Urtānam , kārtslecējiem ļoti slikti.
Jebkurā gadījumā uzskatu , ja esi izcīnījs tiesības piedalīties , tad ir jāpiedalās. Arī tad, ja izskatās, ka neesi formā vai daļēji traumēts (ar noteikumu ka trauma netiks pastiprināta) ir jāpiedalās kaut vai esi pēdējais. Pēdējā vieta ir labāka par tiem kuri nepiedalās. Arī pēdējā vieta ir izcīnījusi tiesības piedalīties EČ.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-17 21:25, pirms 10 gadiem
tomasmuller rakstīja: Mūsējie bez medaļām par to ir mazliet žēl, bet priecēji daži jaunie kuriem SB savās pirmajās lielajās sacīkstēs, bet kā vienmēr daudzi lika vilties
Kuri pievīla? Šķēpmetēji? Palameikai bija izredzes un gandrīz izcīnīja medaļu. Pārējiem bija niecīgas izredzes. Ikauniece? 6. vieta ļoti labs rezultāts. Gan jau kādreiz būs Eiropas čempione.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-08-17 22:17, pirms 10 gadiem
Pievīla tas, ka nav kur normāli trenēties un lielākā daļa ir amatieri...
Mums un slovēņiem ļoti līdzīgi- maz normālu stadionu, augsts korupcijas līmenis un liels liekēžu skaits...

Daži kuri studē vai tiek pie normāliem treneriem, finansējuma, tad arī normāli nostartēja. Dažiem arī izdevās labs starts- pie visādiem apstākļiem.

     [+] [-]

, 2014-08-17 23:25, pirms 10 gadiem
Žēl, ka Zilā Kalna Marta vairs nav dzīva...,savādāk pieteiktos pats aizvest lielāko daļu LV sastāvu pie viņas, lai noņem lāstu vai nespēju nostartēt nozīmīgākajās sacensībās!

Bet iepējams, ka ir citas vainas, kā jau vienmēr..!

  +1 [+] [-]

, 2014-08-18 09:59, pirms 10 gadiem
Vai šķēpmetēju klubs vēl eksistē? Kur izanalizēs mūsējo šķēpraižu nevarību un iemeslus sliktajai un nestabilajai tehnikai? Interesanti būtu lasīt kādu nopietnu interviju ar Jāni Lūsi!

     [+] [-]

, 2014-08-18 10:37, pirms 10 gadiem
Igauņi malači

     [+] [-]

, 2014-08-18 20:29, pirms 10 gadiem
Latvijas vieglatlēti šai turnīrā nostartēja ļoti vāji. Neviens neparādīja nekādu attīstību. NEVIENS. Pat pie tik vājas konkurences, neviens nespēja izcīnīt medaļu. Pat ģimeņu lokā, ne. Ne Prokopčuka, ne Jurkevičs ne arī viens cits. Tas tikai liecina par treneru deficītu Latvijā. LVS ir pilnīgi degradējusies struktūra un to vajadzētu pamatīgi revidēt. Zālītis ir nevietā ar visu savu pajoliņu komplektu....

     [+] [-]

, 2014-08-19 10:12, pirms 10 gadiem
janka65 rakstīja: Latvijas vieglatlēti šai turnīrā nostartēja ļoti vāji. Neviens neparādīja nekādu attīstību. NEVIENS. Pat pie tik vājas konkurences, neviens nespēja izcīnīt medaļu. Pat ģimeņu lokā, ne. Ne Prokopčuka, ne Jurkevičs ne arī viens cits. Tas tikai liecina par treneru deficītu Latvijā. LVS ir pilnīgi degradējusies struktūra un to vajadzētu pamatīgi revidēt. Zālītis ir nevietā ar visu savu pajoliņu komplektu....
Labi nostartēja Žolnerovičs, Palameika, Grabuste, personīgos laboja Velnere, Baltušs. Palameika un Grabuste varēja dabūt bronzu!
Par šķēpa metējiem, man personīgi, kauns.
Jālamā būtu Dombrovskis un Vienotība, gan par Murjāņiem, gan par Daugavas stadionu!