Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Grundspeņķis

Pasaules ātrākajam cilvēkam Kolmenam piespriesta pagaidu diskvalifikācija

Pasaules ātrākajam cilvēkam Kolmenam piespriesta pagaidu diskvalifikācija
Kristians Kolmens. Foto: AFP/Scanpix.

ASV sprinteris Kristians Kolmens, kurš ir šī brīža pasaules čempions 100 m distancē, saņēmis pagaidu diskvalifikāciju pēc trim izlaistiem dopinga testiem. Pats sportists gan sociālajos tīklos raksta, ka viņam apzināti mēģinājuši piespiest izlaist dopinga kontroli, un viņš ir gatavs veikt testu jebkurā laikā.

24 gadus vecais Kolmens mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta, ka 2019. gada 9. decembrī, kad pie viņa mājas durvīm ieradusies dopinga kontrole, viņš esot bijis piecu minūšu attālumā no savas dzīvesvietas, pērkot Ziemassvētku dāvanas. Sportists norāda, ka par šādu dopinga pārbaudes mēģinājumu uzzinājis tikai nākamajā dienā no "Athletics Integrity Unit" (AIU) un bijis ļoti neapmierināts, ka pārbaudītājs nemaz nav centies šajā brīdī ar viņu sazināties. "Ja man pazvanītu, es noteikti būtu gatavs veikt pārbaudi un mierīgi turpināt savu atlikušo dienu. Ar mani ir sazvanīušies pa telefonu katru reizi, kad esmu veicis dopinga pārbaudes iepriekš. Nezinu, kāpēc šoreiz bija savādāk," raksta Kolmens, kurš ir neizpratnē, kādēļ AIU norādījusi dopinga testa veicējam nezvanīt.

"Es nekad neesmu izmantojis un arī neizmantošu aizliegtās vielas. Esmu gatavs veikt dopinga kontroles testu kaut katru dienu visu savu atlikušo karjeru, lai pierādītu savu nevainību. Man nav nekā slēpjama, taču ir neiespējami to pierādīt, ja man pat netiek dota iespēja." Sportists publicēja arī viņa izlaistās dopinga kontroles atskaites lapu, kurā AIU pārstāvis norādījis nepareizu viņa mājas adresi, tādēļ pats Kolmens nemaz nezina, vai pārbaudītājs ieradies pie pareizajām mājas durvīm.

Divas dienas vēlāk, kā raksta Kolmens, viņi ieradušies veikt kontroli vēlreiz un šoreiz ar viņu sazinājušies pa telefonu. "Protams, maniem testa rezultātiem nebija nekādu problēmu. Esmu ticis pārbaudīts arī vairākas reizes pēc tam, ieskaitot karantīnas periodu, bet tam, protams, nav nozīmes." 12 mēnešu laikā Kolmens izlaida trīs dopinga kontroles testus (pārējie divi bija 2019. gada 16. janvārī un 26. aprīlī), kas nozīmē, ka saskaņā ar noteikumiem sportistam var tikt piemērota divu gadu diskvalifikācija, kā rezultātā viņš nepiedalītos nākāmā gada Tokijas olimpiskajās spēlēs.

"Uzņemos atbildību par ASV Antidopinga aģentūras (USADA) pārstāvja izlaisto pārbaudi 16. janvārī, kad no rīta biju svaru zālē. Taču uzskatu, ka 9. decembra gadījums bija speciāls mēģinājums piespiest mani izlaist trešo dopinga pārbaudi gada laikā," pārliecināts ir ASV vieglatlēts. Pati AIU uz Kolmena kritiku pagaidām nav atbildējusi. Jāatgādina, ka jūnija sākumā pagaidu diskvalifikāciju par četriem izlaistiem dopinga kontroles mēģinājumiem nopelnīja arī Bahreinas 400 m skrējēja Salva Aida Nasera.


, 2020-06-17 13:56, pirms 4 gadiem
Lūk, piemērs rasismam! ....dopinga ķērāji , droši ka baltie, jo daudz jāmācas, noķēruši godīgo melnīti, kurš nekad, nekad nav ēdis aizliegtas vielas!
, 2020-06-17 16:05, pirms 4 gadiem
Melnie pudelītēs čurātāji matter!
, 2020-06-17 17:34, pirms 4 gadiem
Tas ir rasisms, briesmīgi!!!!
, 2020-06-17 18:36, pirms 4 gadiem
Jadod diskābele, 3 reizes tomēr nav 1 reize. 100% kaut ko lieto
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.