Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Treneris diskvalificēts par dopinga kontroliera piekukuļošanas mēģinājumu

Treneris diskvalificēts par dopinga kontroliera piekukuļošanas mēģinājumu
Krievijas Vieglatlētikas federācijas durvis. Foto: Sergejs Mamontovs, rsport.ria.ru

Krievijas vieglatlētes treneris Andrejs Jerjomenko, piesedzot savu audzēkni, mēģinājis piekukuļot dopinga kontrolieri, par ko diskvalificēts uz četriem gadiem. Tagad ir saņemts galīgais spriedums.

Incidents notika 2017. gada septembrī Krievijas čempionātā Sočos. RUSADA ģenerāldirektora vietniece Margarita Pahnocka atklāj notikumu detaļas.

Dopinga testam tika izvēlēta arī Jūlija Malujeva, bet tad jau sākās teātris. Viņa centās novilcināt laiku un tēloja. Sākumā teica, ne negrib uz tualeti, žēlojās par sliktu pašsajūtu. Atprasījās, lai aizietu uz ēdnīcu paēst, kamēr tur vēl ir darba laiks. Kārtīgi paēda, taču pašsajūta neuzlabojās. Pēc tam sportiste devās uz dopinga kontroles punktu, iegāja tualetē, sarūpēja vajadzīgo urīna porciju, bet tad notēloja noģībšanu un nokrita tieši tā, lai viss urīna pudelītes saturs izlītu izlietnē.

Sportisti apskatīja ārsts un konstatēja, ka nav pamata hospitalizēt, taču galu galā tomēr tika panākta došanās uz slimnīcu. Sportisti izvietoja palātā pie citām sievietēm, viena dopinga kontroliere palika ar viņu, bet otrs bija ārpusē. Pie viņa pienāca sportistes treneris un teica: "Sarunājam, es parādā nepalikšu, no šejienes aizbrauksi bagāts, vienkārši nomaini to provi!" Kontrolieris par to paziņoja pāriniecei.

Krievijas skrējēja Jūlija Malujeva tika diskvalificēta uz četriem gadiem, taču viņas treneris Andrejs Jerjomenko sākotnēji tika cauri sveikā. Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) pārsūdzēja Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), kas arī treneri diskvalificēja uz četriem gadiem. CAS atzina, ka nav vietas saprātīgām šaubām par to, ka treneris mēģināja piekukuļot dopinga kontrolieri, lai netiktu iegūts sportistes īstais urīna paraugs. Tādējādi treneris bija līdzdalībnieks sportistes centienos izvairīties no dopinga testa.

Lieta nebija par pozitīvu dopinga provi, bet tā var kalpot par piemēru, jo bezkaunībai un visatļautībai noteikti jāseko sodam, norāda RUSADA vadības pārstāve.

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru
rusada.ru


, 2020-04-17 18:12, pirms 4 gadiem
Un viss šis teātris (drīzāk gan teiktu, cirks) ap sportisti, kura 100 m barjeras retu reizi zem 14 sekundēm skrējusi (PB 13,71)...
, 2020-04-17 19:44, pirms 4 gadiem
dzivnieku valsti ,dzivnieku tikumi..neesu parsteigts...atkritumi..
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.