Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bostonas maratonā triumfē Kenijas skrējēji, Prokopčuka nepiedalās

Rolands Eliņš

Bostonas maratonā triumfē Kenijas skrējēji, Prokopčuka nepiedalās
Bostonas maratona uzvarētāji Edna Kiplagata un Džofrijs Kirui
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas garo distanču skrējējai Jeļena Prokopčukai nepiedaloties, Bostonas maratonā sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja kenijiete Edna Kiplagata, bet vīriešiem ātrākais bija Džofrijs Kirui.

40 gadus vecā Jeļena Prokopčuka Bostonas maratonā pirms gada ieņēma augstvērtīgo ceturto vietu, un februārī maratona organizētāji paziņoja, ka viņa apstiprināta dalībnieču sarakstā arī šogad. Taču aprīļa sākumā tika pavēstīts, ka Latvijas sportiste savainojuma dēļ maratonā tomēr nepiedalīsies. Iepriekš viņa Bostonas maratonā bija startējusi piecas reizes, divreiz finišējot otrajā vietā.

Uzvaru šodien Bostonas maratonā svinēja cita veterāne - 37 gadus vecā Edna Kiplagata distanci veica ar laiku 2:21:52 un tuvāko konkurenti apsteidza par minūti. Kenijas sportistei Kiplagatai, kas ir divkārtējā pasaules čempione maratonā, iepriekš bija izdevies uzvarēt Losandželosas un Ņujorkas maratonos, bet Bostonā viņa triumfējusi pirmoreiz.

Otro vietu sieviešu konkurencē ieguva Bahreinu pārstāvošā kenijiete Rouza Čhelimo, kurai tas ir augstākais panākums lielajos maratonos un reizē arī jauns personiskais rekords (2:22.51). Viņa finišā par deviņām sekundēm pārspēja ASV sportisti Džordanu Heisiju, bet neviena cita sportiste ātrāk par divām stundām un 25 minūtēm distanci nepabeidza.

Vīriešu konkurencē ar laiku 2:09.37 triumfēja kenijietis Džofrijs Kirui. Viņš finišā par 21 sekundes apsteidza ASV skrējēju Galenu Rapu, bet trešā vieta japānim Suguru Osako. Viņš no uzvarētāja atpalika 51 sekundi. Kirui un savu tikai trešo maratonu karjerā aizvadošais Raps no līderu grupas atrāvās kopīgi, taču 38. kilometrā kenijietis veica vēl vienu izrāvienu, kas izrādījās izšķirošais.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/jhboston26/stat...
Top Finishers - Boston Athletic Association -...

  -1 [+] [-]

, 2017-04-18 08:24, pirms 7 gadiem
Šajā gadījumā pareizi ir Rups, nevis Raps. Jāpiebilst, ka viņam plantārais fascīts, treniņos ne tuvu negāja tik labi, pirms 2 nedēļām noskrēja tikai 1:02h pusmaratonu, tā ka 2.v. amerikānim ir neliels pārsteigums.