Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Ikauniece uzvar augstlēkšanā Latvijas čempionātā telpās

Ikauniece uzvar augstlēkšanā Latvijas čempionātā telpās
Laura Ikauniece. Foto: Madis Veltmans

LETA. Ar desmit medaļu komplektu sadali svētdien Kuldīgā noslēdzās Latvijas čempionāts vieglatlētikā telpās, augstvērtīgāko rezultātu pēc Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) punktu tabulas uzrādot tāllēcējai Laumai Grīvai.

Lauma Grīva izcīnīja uzvaru sacensībās tāllēkšanā, savā labākajā mēģinājumā aizlēcot 6,35 metru tālumā, kas deva 1075 punktus. Deviņus centimetrus tuvāks lēciens bija viņas māsai Mārai Grīvai. Vīriešiem tāllēkšanā ar 7,54 metru tālu lēcienu uzvarēja Elvijs Misāns.

Tikmēr augstlēkšanā dāmām ar 1,81 metru augstumā pārvarētu latiņu uzvarēja daudzcīņniece Laura Ikauniece, kura atkārtoja savu personīgo rekordu telpās, bet vīriem ar pievarētiem 2,06 metriem uzvarēja Jānis Vanags. Dienu iepriekš Ikauniece bija labākā arī 60 metru barjerskrējienā, turklāt sasniedza personīgo rekordu.

Savukārt 200 metru sprintā vīriešiem ar 21,83 sekundēm ātrākais bija pērnā gada Latvijas labākais vieglatlēts Jānis Leitis, bet sieviešu konkurencē ar 24,98 sekundēm uzvarēja Evija Šēfere. Tiesa, Latvijas vadošā sprintere un pērnā gada labākā vieglatlēte Sindija Bukša finālā neskrēja, jo priekšsacīkstēs tika diskvalificēta.

Tāpat svētdien tika noskaidroti čempioni 800 metru distancē, kur sievietēm ar divām minūtēm un 11,51 sekundi uzvarēja Patricija Cīrule, bet vīriešiem ar vienu minūti un 53,99 sekundēm ātrākais bija Oskars Bambāls. Visbeidzot 3000 metru skrējienā kungiem ātrākais ar astoņām minūtēm un 21,83 sekundēm bija Uģis Jocis, bet sievietēm ar deviņām minūtēm un 46,80 sekundēm uzvarēja Karīna Helmane Soročenkova.

Jau ziņots, ka sestdien čempionāta pirmajā dienā Kristaps Sietiņš izpildīja Eiropas čempionāta telpās normatīvu 60 metru barjerotajā distancē, kamēr augstvērtīgāko rezultātu punktu izteiksmē (1102) sasniedza kārtslēcējs Mareks Ārents.

Šobrīd kvalifikācijas normatīvus dalībai Eiropas čempionātā telpās izpildījuši deviņi sportisti - Sindija Bukša (60 metri), Gunta Vaičule (400 metri), Līga Velvere (800 metri), Lauma un Māra Grīvas (tāllēkšana), Jānis Leitis (400 metri), Uģis Jocis (3000 metri), Elvijs Misāns (trīssoļlēkšana) un Kristaps Sietiņš (60 metru barjersprints).

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-02-17 19:56, pirms 5 gadiem
A kur šķēpmetēju,kārtslēcēju rezultāti?
, 2019-02-17 20:08, pirms 5 gadiem
strops rakstīja: A kur šķēpmetēju,kārtslēcēju rezultāti?
Jā, es arī šahistu rezultātus neredzu!
, 2019-02-26 15:11, pirms 5 gadiem
Tas tik ir līmenis. Daudzcīņniece uzvar gan sprintu gan augstlēkšanu valsts pieaugušo čempionātā... 15 gadīga lauku meitiņa tiek pie medaļas augstlēkšanā pieaugušajiem. Rezultāti šai sacīkstē ir graujoši.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.