Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Dopinga skandālu dēļ no amata atkāpjas Krievijas vieglatlētikas prezidents

Rolands Eliņš

Dopinga skandālu dēļ no amata atkāpjas Krievijas vieglatlētikas prezidents
Valentīns Balahničevs
Foto: TASS/Scanpix

Valentīns Balahničevs, kurš vadīja Krievijas Vieglatlētikas federāciju pēdējos 25 gadus, paziņojis, ka atkāpies no sava amata.

„Manu aiziešanu izsauca vairāku apstākļu virkne,” paziņojis Balahničevs. „To vidū ir cieņa gan pret organizāciju, kuru esmu vadījis, gan pašam pret sevi. No manis gaidīja šādu rīcību. Visu pārējo mēs apspriedīsim preses konferencē. Tur arī es paudīšu savus uzskatus par dopinga lietošanu, pret kuru esmu cīnījies pēdējos 20 gadus. Prezidentam ir jāuzņemas atbildība, līdz ar to atkāpjos no amata.”

Balahničeva vietā Krievijas vieglatlētikas dzīvi pagaidām vadīs viceprezidents Vadims Zeličenoks. Viņš to darīs līdz brīdim, kad tiks veiktas nākamās vēlēšanas, proti, 2016. gada sākumam. Balahničevs gan apgalvoja, ka jau parūpējies par izlases sagatavošanu Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm un viņa aiziešanu nevar uzskatīt par bēgšanu no grimstoša kuģa.

Balahničeva atkāpšanās pamatā ir arvien biežāk dopinga lietošanā pieķertie Krievijas vieglatlēti, kuru vidū arī pirms mēneša diskvalificētie pieci soļotāji, starp kuriem bija trīs olimpiskie čempioni. IAAF šobrīd arī izmeklē Vācijā tapušas dokumentālās filmas sniegtos pierādījumus par sistemātisku dopinga lietošanu un šo gadījumu piesegšanu Krievijas vieglatlētikā.

Izmantotie resursi:
ТАСС: Спорт - Президент ВФЛА Валентин...

     [+] [-]

, 2015-02-17 20:00, pirms 9 gadiem
Valsts prezidentam būtu no kā mācīties

     [+] [-]

, 2015-02-17 20:13, pirms 9 gadiem
Vai kāds zina, par kādu filmu ir runa? Vai tā ir pieejama? Būtu interesanti paskatīties.

     [+] [-]

, 2015-02-17 20:45, pirms 9 gadiem
Pēc teksta spriežot - vadīja 25 gadus, bet pret dopingu cīnījās tikai 20