Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ikauniece-Admidiņa: "Pēc čempionāta ieturēšu nelielu pauzīti"

Ikauniece-Admidiņa: "Pēc čempionāta ieturēšu nelielu pauzīti"
Septiņcīņnieces pēc sacensību noslēguma
Foto: AFP / Scanpix

Latvijas septiņcīņas rekordiste Laura Ikauniece-Admidiņa vakar izcīnīja 6. vietu Eiropas čempionātā, bet tikmēr mūsu labākais tāllēcējs Elvijs Misāns kvalificējās finālam. Latvijas Vieglatlētikas savienībai septiņcīņniece atklāj, ka tagad mazliet atpūtīsies, bet nākamais starts gaidāms septembra otrajā pusē, savukārt tāllēcējiem Eiropas finālsacensības būs svētdien.

Laura Ikauniece-Admidiņa pēc finiša: "Ņemot vērā manu veselības stāvokli [muguras sāpes], esmu ļoti apmierināta ar savu startu. Vispirms vēlos pateikt lielu Latvijas Olimpiskās vienības fizioterapeitam Marekam Osovskim un ārstam Aldim Cīrulim, kas palīdzēja man šeit čempionāta laikā. Tāllēkšanā viss izdevās diezgan labi. Treniņos jau biju lekusi sešus metrus, tā kā ar treneri jau gatavojāmies šādam rezultātam. Bet skrejceļš šeit ir ļoti īpatnējs. Man patika 800 m skrējiens un tāllēkšana. 800 m skrējienā jutu vieglas kājas. Bet pārējās disciplīnās skrejceļš nebūt nepalīdzēja. Pēc čempionāta tagad ieturēšu nelielu pauzīti. Tad gatavošos šīs sezonas pēdējam startam daudzcīņā septembra otrajā pusē. Domāju, ka tur sasniegšu labāku rezultātu nekā šeit."

Elvijs Misāns pēc kvalificēšanās: "Es izdarīju visu, ko tajā brīdī varēju! Lai gan kājās nejūtu īstu tonusu, tomēr ar 7.79 m tālu lēcienu pietika, lai kvalificētos tālāk. Labi, ka abām grupām kvalifikācija notika vienlaicīgi. Tas nozīmē, ka mums visiem bija līdzvērtīgi apstākļi. Nedaudz patraucēja daudzās apbalvošanas ceremonijas. Pirms pēdējā mēģinājuma jau biju uz skrejceļa gatavs lēcienam, bet tad ieraudzīju sarkanu karodziņu, kas nozīmē, ka mēģinājums jāizpilda pēc apbalvošanas. Bet tajā pašā laikā pa blakus celiņu vēl noritēja sacensības! It kā sīkums, bet tomēr šīs lietas ietekmē rezultātus. Esmu pateicīgs savai trenerei, kas bija šeit uz vietas un visu redzēja no malas. Klausīju viņas ieteikumiem un viss sanāca! Rīt neliels treniņš tonusam. Tad jāpārdomā naglu izvēle naglenēs, jo celiņš nav īpaši labs. Svētdien bez žēlošanās izlikšu sevi visu. Vairs nav ko zaudēt!"



Izmantotie resursi:
www.lat-athletics.lv


, 2014-08-16 11:12, pirms 10 gadiem
Laurai lielisks rezultāts, 6 vieta Eiropā, ļoti labi

Ja Elvijs finālā labos LV rekordu tad tas būtu vienkārši lieliski pat neskatoties uz to kāda vieta būtu ar šo rekordu.. 8.07 - nekas nereāls tas nav!
, 2014-08-16 11:35, pirms 10 gadiem
Laura gudri noskrēja 800m, savā tempā un beigās vēl uzskrēja. Prieks, ka ar katru disciplīnu kāpa uz augšu, beigās arī 5.vieta nebija tālu.
, 2014-08-16 12:20, pirms 10 gadiem
Principā bija jābūt lielākam progresam kopš OS 2012, bet nu ja startēja ar traumu, tad jāsaka patiešām ļoti labi.
, 2014-08-16 12:56, pirms 10 gadiem
Ņems pauzīti uz kā minimums 9 mēnešiem?
, 2014-08-16 16:13, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Laurai lielisks rezultāts, 6 vieta Eiropā, ļoti labi

Ja Elvijs finālā labos LV rekordu tad tas būtu vienkārši lieliski pat neskatoties uz to kāda vieta būtu ar šo rekordu.. 8.07 - nekas nereāls tas nav!
Diezgan viduvēji! Kritiens uz leju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.