Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Misāns: "Astoņus metrus un padsmit centimetrus gribu aizlēkt jau šogad"

Misāns: "Astoņus metrus un padsmit centimetrus gribu aizlēkt jau šogad"
Elvijs Misāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas vadošais tāllēcējs Elvijs Misāns (25) jūnijā sasniedza lielisku personisko rekordu (8.05 m), taču pasaules čempionātam un olimpiādei ar to ir par maz. Intervijā žurnālam "Sports" latvietis atklāj, ka vēlas lēkt tālāk jau šogad, lai bez nervozēšanas varētu gatavoties lielajiem startiem.

"Tagad man ir trīs gadu plāns - Eiropas čempionāts šogad, pasaules čempionāts nākamgad un, protams, olimpiskās spēles," atklāj valsts labākais tāllēcējs. "Runāt tikai par Latvijas rekordu nav vērts, jo, lai olimpisko un pasaules čempionāta normu izpildītu, jāaizlec vismaz 8.10 metrus. Tas ir 3 centimetrus tālāk nekā sešus gadus pirms manas dzimšanas sasniegtais Latvijas rekords [1983. gadā Juris Tone sasniedza 8.07 m]. Būtu labi, ja šo normu (pasaules čempionāta un olimpiskā kvalifikācija sākas tikai nākamsezon) es izpildītu šogad, tad varētu vieglāk, bez liekas nervozēšanas gatavoties lielajiem startiem. Līdz šim tik lielās sacensībās neesmu piedalījies - te neizpildīju kvalifikāciju, te vajāja savainojumi. Astoņus metrus un padsmit centimetrus gribu aizlēkt jau šogad."

Šis sporta veids ir Misāna prioritāte jau četrus gadus. "Tāllēkšana man ļoti patīk. Tas ieskrējiens, atspēriens, lidojums! Atceros, ka pirms vairākiem gadiem vairākkārt redzēju sapni, ka atsperos un kaut kā nereāli lidoju, lidoju... katrā ziņā tālu aiz astoņiem metriem. Ceru to lidojumu reiz dabūt dzīvē. Pēdējos četrus gadus tāllēkšana man ir galvenā. Kad pirms trim gadiem ziemā aizlēcu astoņus metrus, likās kur nu tālāk, ko tur var vēl pielikt! Tagad, kad redzu savus lēcienus, atliek vien saķert galvu, jo katru kustību var darīt daudz labāk un pareizāk. Arī tie 8.05 metri nebija nekāds tehnikas piemērs, pleci bija galīgi sagāzušies uz priekšu, līdz ar to piezemējums neiznāca visracionālākais. Man piemērs tāllēkšanā ir olimpiskais un pasaules čempions, panamietis Saladīno (8.3 m). Varētu teikt, ka lecu viņā stilā. Ieskrējiens, atspēriens, divi soļi gaisā un piezemējums," skaidro tāllēcējs Elvijs Misāns. "Jūtu, ka individuālais sports ir mans, jo komandā būt es negribētu. Man patīk, ka jāvar tikai pašam - metri, centimetri, sekundes. Vaino tikai sevi, nevis Jāni, Pēteri vai Vaņu..."

Tāllēcējs arī saka paldies Latvijas Olimpiskajai vienībai, bet tās atbalsta būtu grūti izdzīvot. Komercmačos var nopelnīt vien katbatasnaudu, bet, ja lēcieni sanāks tālāki, tad būs arī lielākas summas.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Sports"


, 2014-07-16 18:39, pirms 10 gadiem
Nu lai veicas!
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.